Cursus Photoshop

cursus training workshop photoshop

Met de Cursus Photoshop raak je wegwijs in de belangrijkste technieken en werkwijzen van het meest toonaangevende, populaire en meest gebruikte beeldbewerkingprogramma ter wereld, Adobe Photoshop. Het feit dat ‘photoshoppen’ inmiddels een normaal Nederlands woord is geworden zegt alleen al genoeg over Photoshop.

Wat leer je tijdens de Cursus Photoshop?

Je leert beelden volledig naar je hand te zetten voor vele toepassingen zoals websites, multimedia, magazines, drukwerk, presentaties en boeken. Voor gevorderden gaan we dieper in op de complexere tools van Adobe Photoshop, op het gebied van beeldbewerking, retouche, kleurbeheer, laagfuncties, montages, kleurbeheer en beeldcorrecties. Belangrijk in de training is het ‘non-destructief’ werken, oftewel zodanig werken aan een bestand, dat zoveel mogelijk stappen en instellingen ook later nog ongedaan kunnen worden. Het basisbestand blijft zo lang mogelijk intact.


Cursus op maat,  individueel of groep

De cursus Photoshop kan per groep of individueel gegeven worden en worden altijd op maat gemaakt naar jouw wensen. Voorbeelden kunnen zijn:

  • Diverse fotografische correctiemogelijkheden (o.a. kleurtoon, fotofilter)
  • Het correcte gebruik van bestandsformaten
  • De resolutie en bestandsgrootte van beelden
  • Uitgebreide correctie- en retouche-technieken
  • De verschillende laagfuncties in Photoshop
  • Integratie met andere grafische (Adobe) software
  • Kleursystemen en instellingen voor drukwerk

De combinatie Cursus Photoshop en WordPress

Photoshop wordt niet voor niets aangeboden op CursusWP.com.
Tijdens de cursus Photoshop komen niet alleen alle basisbeginselen en/of geavanceerde toepassingen aan bod, maar ook hoe Photoshop kan worden toegepast voor WordPress en nog specifieker: voor je eigen website(s). Denk aan het volgende:
– Hoe deel je je server efficiënt en effectief in
– Hoe worden afbeeldingen beter gevonden
– Hoe worden je afbeeldingen het snelst geladen, etc.
Dit is ideaal voor cursisten met veel beeldmateriaal. Veel fotografen geven aan al baat te hebben gehad bij de cursus.


Informatie

Tijdsduur cursus

Afhankelijk van de kennis en bekwaamheid van de cursist. De cursus Photoshop duurt 1 dag, maar kan wanneer er meer onderwerpen behandeld worden ook verlengd worden met 1 dag. Ook de combinatie met een andere cursus, bijvoorbeeld WordPress is mogelijk.

Prijs

Kijk hier voor de tarieven.

Docent

Je docent is grafisch ontwerper Arthur Wentzel. Hij werkt met Photoshop sinds 1990. Lees meer over Arthur. Zijn portfolio: www.GrafischOntwerper.nl

Locatie

Locatie in overleg. Het mogelijk op locatie of  in één onze cursusruimtes in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. Lees alles over locatie.

Aantal deelnemers

In overleg. Bij voorkeur maximaal 5 deelnemers. Gebleken is dat bij een gering aantal deelnemers er meer maatwerk geleverd kan worden. Meer deelnemers is relatief voordelig.

Technische vereisten cursus Photoshop

Per cursist is een computer benodigd met Adobe Photoshop CS5 of CS6 geinstalleerd. Lukt dit niet, overleg dan even met ons.
Adobe Photoshop CS is de complete professionele versie van Photoshop. Wil je simpele eenvoudige aanpassingen en beeldbewerking doen dan kun je volstaan met de uitgeklede en voordelige versie van Photoshop: Photoshop Elements (PSE). Heb je twijfel over welke versie je het beste kan gebruiken in jouw situatie, neem dan contact met ons op.
De verschillen tussen Photoshop CS Photoshop Elements en vind je op deze pagina van de producent van Photoshop: Adobe.


Meer informatie over Photoshop en de cursus

Wil je meer informatie of snel aan de slag met Photoshop?
Bel Arthur: 06-2083 0583.


Aanmelden

Aanmelden kan met het aanmeldformulier.

Cursus Photoshop