Aan welke eisen moet je WordPress thema voldoen?

Na ruim 10 jaar WordPress websites maken vond ik het tijd om een lijstje te maken waaraan je WordPress thema moet voldoen.

Ik heb de afgelopen jaren vele WordPress gebruikers de mist in zien gaan omdat hun thema niet goed functioneert. Vaak wordt er (begrijpelijk) met beperkte WordPress kennis een WordPress uitgekozen wat om meerdere redenen niet of minder geschikt is om je WordPress website mee in te richten en vorm te geven.

Flexibiliteit

Kun je het thema makkelijk aanpassen? Stel je maakt een site en jij of je opdrachtgever willen de site verbouwen of een kleine aanpassing doen. Bijvoorbeeld het logo verplaatsen. Neem een thema waarbij je makkelijk de vormgeving kan aanpassen.

Duurzaamheid

Is de verwachting dat je thema ook nog werkt over 1, 3 of 5 jaar? De meeste gratis thema’s is een kort leven beschoren. Koop een thema dat naar verwachting lang meegaat.

Taal

Zorg dat je een thema kiest dat ook in het Nederlands werkt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een webshop wilt en dat niet alle engelstalige woorden

Compatibiliteit

Werkt het thema goed samen met de belangrijkste plugins? Werkt het thema bijvoorbeeld met de WP Bakery Page Builder.


Advies bij keuze WordPress thema

Je kan zelf op zoek gaan naar een thema op bijvoorbeeld Envato. Je kan ook advies vragen aan Arthur. Tijdens de WordPress cursus Design en Vormgeving en de WordPress Bootcamp gaan we uitgebreider op de bovenstaande zaken in.


Ook interessant