WordPress op Apple Mac of PC

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Ik wil WordPress. Wat is beter? Een Mac of PC?

WordPress is geen software op je mac of pc maar op een webserver. Het maakt voor je WordPress site dus niet uit welk platform je bruikt. Op basis van mijn ervaring en die van cursisten zou ik zeker een Mac adviseren als je een computer moet aanschaffen. Lees hier waarom:

Waarom een Mac voor WordPress


Gebruiksvriendlijk

Een apple is makkelijker in het gebruik en draait makkelijker. Het is makkelijker navigeren en bespaart daardoor tijd en energie waardoor je je beter op je WordPress-site kan concentreren.


Virusgevoeligheid

Macs geen of nauwelijks virussen. Je hebt geen anti-virus software nodig.


Prijs

Een apple is duurder in aanschaf. Apple is de enige aanbieder van het besturingssysteem OS X, waardoor Apple zelf de prijs kan bepalen van de computers. Apple steekt veel geld in het design, levensduur en batterijen om een hoge standaard te garanderen. Windows wordt door Microsoft gemaakt, maar door verschillende fabrikanten (Acer, Dell, Sony etc.) op hun pc’s en laptops aangeboden. Meer concurrentie maakt PC’s voordeliger.
Apple lijkt duurder. Schijn bedriegt. Op apple staat al veel software automatisch geinstalleerd. Op een PC moet je dit alsnog aanschaffen en installeren. Bijvoorbeeld voor het in- en uitpakken van een ZIP-bestand. De Macbook behoudt langer zijn waarde. Een Mac na vijf jaar nog zeker 200-300 euro waard, een Windows-laptop is daarentegen bijna niets meer waard.


Programmatuur

Als je WordPress hebt is het handig als je een aantal programma’s op je computer hebt staan. Bijvoorbeeld om foto’s te bewerken of aan te passen (ImageOptim, iResize). Voor apple zijn meer stabiele programma’s beschikbaar die veiliger zijn om te installeren.