citaat blockquotes maken in wordpress handleiding

Logo cursus traing wordpress

citaat blockquotes maken in wordpress handleiding

Citaat blockquotes maken aanpassen wordpress handleiding

Het gebruik van blockquotes in uw inhoud kan de gebruikerservaring op uw WordPress-website verbeteren. U kunt ze gebruiken om een geselecteerd tekstgedeelte te onderscheiden van de rest van de inhoud en de aandacht van uw lezers te trekken.

U kunt bijvoorbeeld blockquotes gebruiken voor citaten van auteurs en beïnvloeders, citaten uit publicaties, getuigenissen van uw klanten, of waardevolle informatie onder de aandacht brengen van uw WordPress-blogbezoekers.

Een ander voordeel van het gebruik van blockquotes is dat ze de sociale betrokkenheid kunnen vergroten. Door gebruikers toe te staan een quote op of te delen, kunt u meer volgers krijgen en de zichtbaarheid van uw merk op sociale media verbeteren.

Standaard biedt WordPress een Quote-blok aan in de contenteditor. Om het toe te voegen, gaat u eenvoudig naar de WordPress-editor en voegt u het Quote-blok in waar u maar wilt in de inhoud.

Het standaardcitaatblok biedt echter niet veel aanpassingsmogelijkheden. Je kunt alleen de grootte van de tekst wijzigen en kiezen uit de standaardstijlen in WordPress.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u de stijl van blockquotes in WordPress-thema's kunt aanpassen. We laten u zien hoe u de stijl van blockquotes kunt wijzigen met behulp van een WordPress-plug-in en ook met behulp van aangepaste CSS:

  • Methode 1: Pas de Blockquotes-stijl aan met behulp van een plug-in
  • Methode 2: Voeg aangepaste CSS toe om de stijl van Blockquotes aan te passen met behulp van WPCode

Methode 1: Blockquotes-stijl maken met plug-in

Een eenvoudige manier om de blockquotes op uw WordPress-website aan te passen is door een plug-in zoals Spectra – WordPress Blocks te gebruiken. Het is een gratis WordPress-plug-in die extra blokken toevoegt aan de WordPress-inhoudseditor, inclusief aanpasbare blokcitaten.

Eerst moet u de Spectra – WordPress Gutenberg Blocks-plug-in installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Ga na activering naar de pagina Spectra »Blocks in de zijbalk van WordPress admin.

Hier zie je dat de plug-in alle extra blokken heeft geactiveerd, inclusief het Blockquote-blok standaard.

Vanaf hier kunt u alle onnodige blokken deactiveren door de schakelaar naast deze opties om te zetten.

  • Activeer het Blockquotes-blok
  • Open daarna een pagina of bericht van uw keuze in de blokeditor.

Klik vervolgens op de ‘+' knop in de linkerbovenhoek van het scherm om het Blockquote-blok ergens in uw inhoud toe te voegen. Daarna kunt u de tekst invoeren in het Blockquote-gebied.

Methode 2: Voeg CSS toe voor stijl van Blockquotes

Als u geen WordPress-plug-in wilt gebruiken, is het toevoegen van aangepaste CSS een andere manier om uw blockquote aan te passen.
Lees daarvoor deze handleiding citaaten en blockquotes aanpassen:

Blockquotes citaten aanpassen met CSS

Methode 2: Voeg CSS toe voor stijl van Blockquotes Als u geen WordPress-plug-in wilt gebruiken, is het toevoegen van aangepaste CSS een andere manier om uw blockquote aan te passen.Lees daarvoor deze handleiding:…

blockquote handleiding

Meer informatie over citaat blockquotes maken in wordpress handleidingof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in citaat blockquotes maken in wordpress handleiding bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven