50 Kleurenschema's WordPress site RGB Hex kleur codes

50 kleurvoorbeelden ter inspiratie voor je webdesign van je WordPress website. Bekijk de kleuren en kleurcombinaties combinaties van hex- en RGB kleuren.

Logo cursus traing wordpress

50 Kleurenschema’s WordPress site RGB Hex kleur codes

Kleur en kleurenschema's voor ontwerp en WordPress design

Het is nuttig als je voordat je met je WordPress site begint al een duidelijk beeld hebt wat je wilt met de kleuren van je website. Dit scheelt veel tijd en twijfel tijdens het bouwen van je site. Hieronder enkele voorbeelden van 's.

Om je WordPress web site er mooi uit te laten zien, moet je een bepaalde kleurenschema kiezen. De selectie ervan is bijna geen probleem, maar ervoor zorgen dat de kleuren en tinten elkaar aanvullen en de juiste punten benadrukken, is een vrij moeilijke taak. Een kleurmodel is een abstracte vorm van beschrijving van kleurweergave in de vorm van bepaalde componenten of coördinaten die uit drie of meer waarden bestaan. Hieronder heb ik mooie kleurpatronen op een rijtje gezet.

Meer over kleuren en kleurenschema's

Ik ben eigenlijk al vanaf mijn kunstacademie-opleiding gefascineerd door kleuren en kleurgebruik. Ik heb een eigen kleurensysteem opgezet. Al met al heb ik hier honderden uren inzitten.
Veel bezoekers maken hier gebruik van voor hun websites. Meer informatie over deze kleuren? Kijk dan op:
GoldenRatioColors.com

Voorbeelden kleur en kleurenschema's voor WordPress webdesign

Aan de rechterkant van elke afbeelding staan de kleurcodes van het ontwerp. Dit zijn 6 cijfers/getallen, de zogenaamde kleurenoverzicht rgb hex css“>Hex-waarde. Deze kleurcode kun je invoeren in je en andere WordPress onderdelen. Tijdens de cursus vertellen we hoe je dit het beste kunt doen of lees de onderstaande handleiding hoe je je voor je kan kiezen voor je WordPress website.
Handleiding kleur kiezen voor WordPress website

Voorbeelden kleurcodes


50 kleurvoorbeelden voor je webdesign

Kleurvoorbeelden met HEX/RGB kleurcodes voor WordPress:

Meer weten over kleur en WordPress webdesign?

Ben jij het ook beu om veel tijd en energie in je webdesign te steken en wil je meer weten over WordPress ontwerp en webdesign? Volg een designtraining, speciaal voor vormgevers, ontwerpers en designers:Meer weten over kleur en WordPress webdesign?

Leer alles wat je nodig hebt over kleur bij één van de onderstaande WordPress cursussen:


Meer kleurschema's WordPress sites met kleur kleurcodesMeer over kleurenschema's en kleur WordPress webdesign

Blij met deze design tip?
Heb je een training gevolgd en tevreden over de handleidingen en tips? Laat dan een review achter. Je helpt Arthur dan zijn werk sustainabel te maken. Bekijk ter inspiratie de reviews:


Wat kun je met kleurenschema's in WordPress?

Wat kun je doen met deze kleurenschema's WordPress webdesign?
Een voorbeeld. Met een WordPress cursist heb ik dit als uitgangspunt gekozen:

In eerste instantie hebben we deze kleuren gebruikt door deze in je WordPress thema en webpagina's toe te passen. Daarna hebben we de kleuren iets opgefrist voor een positievere uitstraling en meer licht donker contrast webdesign“>kleurcontrast toegevoegd voor betere leesbaarheid. Uiteindelijk is dit het waar mee gewerkt wordt:

kleurvoorbeelden websites kleuren kleurcodes design hex rgb mooi webdesign huisstijl
kleurvoorbeelden websites kleuren kleurcodes design hex rgb mooi webdesign huisstijl

Meer weten of kleur en WordPress webdesign

Meer weten of hulp nodig bij het maken van je kleurenoverzicht, huisstijl en hoe je dit efficient toepast in je WordPress website?
Volg dan de onderstaande WordPress cursus:


Wil je meer details over 50 Kleurenschema's WordPress site RGB Hex kleur codesof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in 50 Kleurenschema's WordPress site RGB Hex kleur codes bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven