50 Kleurenschema's RGB & Hex kleuren & kleurcodes WordPress design

Het is heel handig als je voordat je met je WordPress site begint al een idee hebt wat je wilt met de kleuren van je website. Dit scheelt veel tijd en twijfel tijdens het bouwen van je site. Bekijk voorbeelden ter inspiratie.

50 Kleurenschema’s RGB & Hex kleuren & kleurcodes WordPress design

Het is heel handig als je voordat je met je WordPress site begint al een idee hebt wat je wilt met de kleuren van je website. Dit scheelt veel tijd en twijfel tijdens het bouwen van je site. Hieronder enkele voorbeelden van kleurenschema’s.

Kleur en kleurenschema’s voor ontwerp en WordPress webdesign

Aan de rechterkant van elke afbeelding staan de kleurcodes van het ontwerp. Dit zijn 6 cijfers/getallen, de zogenaamde Hex-waarde. Deze kleurcode kun je invoeren in je WordPress thema en andere WordPress onderdelen. Tijdens de cursus vertellen we hoe je dit het beste kunt doen of lees de onderstaande handleiding hoe je je kleur voor je huisstijl kan kiezen voor je WordPress website.
Handleiding kleur kiezen voor WordPress website

Meer weten over kleur en WordPress webdesign?

Ben jij het ook beu om veel tijd en energie in je webdesign te steken en wil je meer weten over WordPress ontwerp en webdesign? Volg een designtraining, speciaal voor vormgevers, ontwerpers en designers:50 kleurvoorbeelden voor je webdesign

Kleurvoorbeelden met HEX/RGB kleurcodes voor WordPress:


Meer weten over kleur en WordPress webdesign?

Leer alles wat je nodig hebt over kleur bij één van de onderstaande WordPress cursussen:


Meer kleurschema’s van WordPress websites met kleur en kleurcodesMeer over kleurenschema’s en kleur WordPress webdesign

Blij met deze design tip?
Heb je een training gevolgd en tevreden over de handleidingen en tips? Laat dan een review achter. Je helpt Arthur dan zijn werk sustainabel te maken. Bekijk ter inspiratie de reviews:


Meer weten of kleur en WordPress webdesign

Meer weten of hulp nodig bij het maken van je kleurenoverzicht, huisstijl en hoe je dit efficient toepast in je WordPress website?
Volg dan de onderstaande WordPress cursus: