Achtergrondvideo toevoegen met page builder plugin WP

Logo cursus traing wordpress

Achtergrondvideo toevoegen met page builder plugin WP

Hoe een achtergrondvideo toe te voegen met Page Builder plugin

Website gebruikt video aan het element om site aantrekkelijker te maken. Het hebben van een WordPress website met een video achtergrond is relatief eenvoudig met . Maar, er zijn maar weinig handleidingen over hoe dat te bereiken.

Ik zal laten zien hoe je met Elementor Page Builder een achtergrondvideo toevoegt aan een sectie, iets waar veel vraag naar is in 2024. Je kunt video toevoegen aan alle introductiepagina's, posts, artikelen of zelfs in een productpagina.

Met andere page builders als of bakery builder werkt het soortgelijk.

Een voorbeeld van een videoachtergrond vind je hier:
natuurenmilieu.nl/hoegasvrijbenjij

Video als achtergrond maken met Page Builder

Om een video achtergrond toe te voegen, moet je eerst elementor page builder in je website hebben. Ik weet dat het misschien gek klinkt om te vermelden, maar we horen van bezoekers af en toe dat dingen niet werken. We komen er dan achter dat elementor niet op hun website was geïnstalleerd! Je kunt elementor zowel in berichten als in pagina's gebruiken. Dus maak een nieuwe pagina of open een bestaande met elementor page builder. Volg dan het artikel:

Selecteer uw gewenste breedte sectie. Ik ga een volledige breedte sectie selecteren zoals geïllustreerd in de afbeelding hieronder.

Zodra u hebt geklikt, ziet u een linkerpaneel verschijnen in je page builder. Hieronder zie je een voorbeeld in Elementor.

Zoals de naam al aangeeft (Bewerk sectie), is dat paneel bedoeld voor het bewerken van de sectie. U kunt het uiterlijk van de sectie selecteren op het tabblad Lay-out. U hoeft alleen de inhoudsbreedte te selecteren, gemarkeerd als 1 in de afbeelding hieronder.

video achtergrond met elementor page builder
video achtergrond met elementor page builder

In het tabblad stijl, in de sectie achtergrond, kunt u 3 soorten achtergrond selecteren. Effen, verloop en video achtergrond. We zullen op de video klikken zoals in de afbeelding.

Zodra u op het videopictogram hebt geklikt, ziet u enkele nieuwe opties. U kunt ook het zweefeffect selecteren. U kunt ook een partikeleffect toevoegen.

  • U kunt een YouTube-videolink opgeven als achtergrondvideo.
  • U kunt ook een .mp4 video uploaden via de en de actuele permalink van die video opgeven.

U kunt ook een reserveafbeelding opgeven. Een fallback afbeelding werkt als er een probleem is met het afspelen van de video. Zodra u klaar bent, slaat u het op.

achtergrondvideo toevoegen met codeMeer weten over Achtergrondvideo toevoegen met page builder plugin WPof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Achtergrondvideo toevoegen met page builder plugin WP bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Achtergrondvideo toevoegen met page builder plugin WP

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Achtergrondvideo toevoegen met page builder plugin WP en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven