Afbeelding maken Canva foto bewerken collage bewerking

Logo cursus traing wordpress

Afbeelding maken Canva foto bewerken collage bewerking

Met slechts een paar klikken kunt u prachtige maken die u in uw blogberichten kunt integreren, vooral als u WordPress gebruikt.

Maar, kunt u uw Canva-ontwerpen toevoegen aan uw WordPress blog?
Als je nog niet weet of het mogelijk is, dan is het hoog tijd om er hier alles over te leren!

Hoe maak je afbeeldingen met Canva

Bekijk deze video. Dit zegt meer dan 1000 woorden. Lees dan verder hieronder.

Hoe gebruik ik Canva met WordPress

Om Canva met WordPress te gebruiken, installeer je gewoon de Canva WordPress plugin vanuit je WordPress dashboard (ga naar “Plugins” en klik dan op “Nieuw toevoegen.” Zodra u de plugin hebt gedownload, klikt u eenvoudigweg op activeren. U kunt de Canva WordPress-plugin ook downloaden van de officiële website van Canva.

Canva integreren met WordPress plugin: De basis

Update 2023: Het lijkt erop dat de WordPress plugin niet meer ondersteunt wordt. Hou dit in de gaten

Zoals eerder vermeld, kunt u de ontwerpen die u op Canva hebt gemaakt rechtstreeks in WordPress invoegen via de plugin. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, is het ontwerpen van je blogberichten met Canva-ontwerpen' nog nooit zo eenvoudig geweest.

Stap 1:

Zodra u met succes bent ingelogd op uw WordPress account, gaat u naar de plugin console om te zoeken naar de Canva plugin. U kunt de Canva-plugin ook handmatig installeren door deze eerst te downloaden van de plugin-pagina van Canva en een API-sleutel aan te vragen.

Stap 2:

Installeer de Canva-plugin op WordPress. Een groenblauw gekleurde Canva knop zal verschijnen aan de linkerkant van de “Media toevoegen” knop.

Stap 3:

Klik op de knop “Ontwerpen in Canva” en voer de aanmeldingsgegevens van uw account in.

Stap 4:

Nadat u met succes bent ingelogd, kunt u beginnen met ontwerpen. Een leeg canvas zal dan verschijnen. Als u de standaardgrootte van uw canvas wilt wijzigen, hoeft u dit alleen maar aan te passen in de plugin-instellingen.

Voor- en nadelen van het installeren van Canva op WordPress

Hoe verleidelijk het idee van naadloosheid ook is, je moet verstandig genoeg zijn in het afwegen van de voordelen van het hebben van een Canva plugin op WordPress dan ervoor kiezen om het niet te doen.

Hoewel het sterk afhankelijk is van uw behoeften op het gebied van ontwerpen op dit moment, moet u eerst de details kennen voordat u een beslissing kunt nemen.

Dus, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het installeren van de Canva plugin op uw WordPress.

Voordelen Canva

Ten eerste, je hoeft nooit je WordPress account te verlaten als je een ontwerp wilt maken dat je in je bericht wilt invoegen. Het enige wat je hoeft te doen is klikken op de Canva ontwerpknop, inloggen op je account, en meteen ontwerpen op het lege canvas dat verschijnt.

En ook al is het een snelkoppelingsstijl van ontwerpen op Canva, je hebt nog steeds toegang tot dezelfde functies die beschikbaar zijn op hun website.

Je kunt je ontwerpen nog steeds bewerken, net zoals je dat op Canva doet.

Zelfs als je alleen een gratis account hebt op Canva, kun je nog steeds gebruik maken van de meest elementaire functies als die van de website. Je hebt nog steeds toegang tot hun gratis foto's en elementen voor je ontwerpen.

Maar als je een foto of een element wilt gebruiken dat Premium van aard is, hoef je je geen zorgen te maken. Voor slechts $1, kun je ze al meteen kopen.

Als u ze niet contant wilt kopen, kunt u uw Canva credits gebruiken om die afbeelding of dat element te kopen.

Wat interessanter is, is dat je gebruik kunt maken van het $10 creditpakket dat exclusief door Canva wordt aangeboden aan de tevreden klanten van WordPress. Zie het als een soort van gratis geschenk voor het gebruik van Canva met WordPress.

Ten slotte hoef je de afbeelding niet te downloaden op je apparaat om ze te uploaden naar de blog waar je aan werkt in WordPress.

Zodra je klaar bent met ontwerpen, kun je gewoon op de knop “Publiceren” klikken, en de afbeelding wordt automatisch opgeslagen in je WordPress als een plat JPG-bestand.

Bovendien zie je het ontwerp dat je hebt gemaakt meteen op de blog post.

Nadelen Canva in WordPress

Na de voordelen, laten we eens kijken naar de nadelen.

Hoewel het installeren van de Canva plugin in WordPress eenvoudig is, is het verkrijgen ervan niet zo eenvoudig als velen zouden willen. Om te beginnen moet u een aanvraagformulier invullen om de Canva-knop aan te vragen.

Zodra u de nodige gegevens hebt ingevuld, moet u wachten op een vertegenwoordiger van de klant om u te laten weten of uw aanvraag is goedgekeurd. Vanaf dat moment zal het Canva-team u de 10-regelige API-code toesturen die u vervolgens zult gebruiken om te integreren in uw WordPress.

Dit is vooral het geval als u de Canva-ontwerpknop meer dan een paar keer gaat gebruiken. Een ander ding dat niet zo naadloos is als het lijkt met de Canva plugin in WordPress is de inflexibiliteit met de grafische ontwerpformaten.

Vanuit de plugin zelf, kun je alleen ontwerpen met 800 x 1200 pixel afbeeldingen. Je kunt de afbeeldingsgrootte niet aanpassen zoals je dat op de website zelf kunt doen.

Daarom zul je in de tussentijd naar de website van Canva zelf moeten gaan, totdat het technische team deze functie ook in de plugin kan ondersteunen.

Ten slotte zijn er gevallen waarin de ontwerpen die je hebt geüpload via de plugin verdwijnen uit de WordPress mediabibliotheek.

Veelgestelde vragen over Canva met WordPress

Hebt u een Premium Canva-account nodig om de Canva-ontwerpknop te gebruiken?

Hoe verleidelijk het ook klinkt, u hoeft niet te upgraden naar een Premium-account om de Canva-plugin op WordPress te kunnen installeren. Je kunt nog steeds de gratis elementen en foto's uit de Canva gebruiken – je zult er alleen afzonderlijk voor moeten betalen.

Ik heb meer dan één WordPress site. Kan ik dezelfde knop goedkeuring van Canva gebruiken voor al mijn websites?

Helaas kunt u niet dezelfde goedkeuring voor Canva-knoppen gebruiken voor al uw WordPress-sites. U zult aparte aanvragen moeten maken voor elke website waarin u de Canva-knop wilt integreren.

Moet ik een vergoeding betalen voor het integreren van Canva in WordPress?

Hoewel het een makkelijke manier is om geld te verdienen voor de Canva-ontwikkelaars, vragen ze geen cent voor de integratie van de Canva-knop op WordPress. Dit geldt echter alleen voor gewone Canva-implementaties.

Kan ik elke browser gebruiken om de Canva-plugin probleemloos te laten werken?

Om de vlotte werking van de Canva plugin te verzekeren, moet u een keuze maken uit deze browsers alvorens deze op uw WordPress te installeren: Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, en Google Chrome.

Is er technische ondersteuning beschikbaar wanneer ik een probleem heb met de Canva-plugin?

Zoals verwacht van elke tool, is er technische ondersteuning beschikbaar wanneer u de Canva-plugin op WordPress gebruikt. Het enige wat u hoeft te doen is in te loggen bij Canva Helpdesk (als u al een account hebt), zodat u uw melding kunt indienen.

Conclusie Canva en WordPress

Naadloosheid en gebruiksgemak zijn twee van de dingen die een Canva plugin kan doen wanneer je het installeert op je WordPress. Hoewel het onbekend is voor de nieuwe gebruiker, kun je het na een paar keer gebruiken gemakkelijk onder de knie krijgen.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over verschillen in bediening, omdat de functies die je in de plugin-versie vindt, dezelfde zijn als die van hun website. Je moet echter altijd de voor- en nadelen van het installeren van de Canva plugin afwegen, afhankelijk van hoe ver je wilt gaan met het integreren van Canva in je WordPress blog.


Meer weten over Afbeelding maken Canva foto bewerken collage bewerkingof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Afbeelding maken Canva foto bewerken collage bewerking bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven