Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderden

Optimaliseer afbeeldingen en foto's voor je WordPress website met 12 seo optimalisatie tips. Voorkom een trage website en verbeter de gebruikerservaring.

Logo cursus traing wordpress

Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderden

Handleiding SEO optimaliseren afbeeldingen gevorderden

Sommige zullen eerder in de zoekresultaten verschijnen. Dit hangt van vele faktoren af. Bekijk deze uitgebreide handleiding voor gevorderden.

Deze handleiding over zoekmachine-optimalisatie voor afbeeldingen bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Afbeeldingen SEO organiseren voor optimalisatie
  2. De beste mogelijke afbeelding voor SEO maken
  3. Hoe uw afbeeldingen te optimaliseren voor SEO

Meer weten over SEO? Volg de cursus SEO en Zoekmachine Optimalisatie

In 1 cursusdag SEO / leer je hoe je site goed scoort bij zoekmachines als Google. Je krijgt alle ins-en-outs zodat je zo goed mogelijk gevonden wordt bij zoekopdrachten en voldoet aan de W3C richtlijnen voor websites.
We bespreken cruciale tips en mogelijkheden die invloed hebben op de ranking in Google en zoekmachines. De cursus is speciaal gericht op WordPress en hoe je je WordPress website zo inricht dat je goed gevonden wordt. Je krijgt veel handige en zinvolle tools die je helpen je site te analyseren en verbeteren.


1 | Afbeeldingen SEO organiseren voor optimalisatie

Gebruik originele afbeeldingen

Originele afbeeldingen presteren veel beter in zoekresultaten dan standaardafbeeldingen. Start met het maken van enkele screenshots. Google beloont originaliteit. Wil je toch stockfotografie gebruiken, bekijk dan deze tips:

Verwijder nutteloze overbodige afbeeldingen

Maak niet veel afbeeldingen alleen maar om een ​​spatie in te vullen. Hetzelfde geldt voor het maken van afbeeldingen als een bijzaak. U wilt afbeeldingen gebruiken als een manier om uw inhoud te verbeteren en aanvullende informatie te bieden. Zoals eerder vermeld, voegen afbeeldingen veel importantie toe aan webpagina's, dus als de afbeelding uw inhoud niet verbetert, laat het dan weg.

Meer afbeeldingen zijn niet beter. Als uw inhoud enkele goede opvallende afbeeldingen bevat, zijn deze eerder in de zoekresultaten opgenomen dan pagina's met een overvloed aan afbeeldingen. Galerijen worden om dezelfde reden niet in de zoekopdracht weergegeven, dus u wilt ze vermijden.

Volgens Google hadden sessies die gebruikers converteerden 38% minder afbeeldingen dan sessies die niet geconverteerd waren.

Zet geen tekst in afbeeldingen

U wilt voorkomen dat tekst in uw afbeeldingen wordt opgenomen. Als u een decoratieve kop hebt, bijvoorbeeld met grote , dan moet u deze maken met HTML en CSS. Dit verbetert niet alleen de en leesbaarheid, maar stelt u ook in staat om de tekst mobiel responsief te maken. U kunt ook de compressieniveaus voor een afbeelding verhogen wanneer u niet probeert het scherpe contrast te behouden dat nodig is om tekst weer te geven.


2 | De beste afbeelding voor SEO maken in WordPress

Zodra u hebt besloten wat uw afbeelding zal zijn, zijn er enkele stappen die u moet nemen om het imagebestand voor te bereiden. Een afbeelding met een goede grootte, gecomprimeerd in een next-gen-indeling, met een beschrijvende , komt hoger in de zoekresultaten.
Deze stappen moet je dus nog steeds eerst doen voordat je de afbeeldingen in WordPress plaatst. Als je niet weet hoe je professioneel je foto's moet bewerken of voorbereiden dan kun je eventueel een cursus Photoshop en beeldbewerking volgen.
Cursus Photoshop en beeldbewerking

Afmetingen aanpassen

U zult merken dat wanneer u Google-afbeeldingen doorneemt, uitzonderlijk grote en uitzonderlijk brede (zoals panoramabeelden) de neiging hebben om niet in de zoekresultaten te verschijnen. Meestal vindt u afbeeldingen die voldoen aan de 4: 3 of 16: 9 ratio's. Bekijk deze handleidingen:

Afbeelding schalen

Maak je afbeeldingen op de juiste . Anders wordt het geschaald. Het schalen van uw afbeeldingen houdt in dat u de afmetingen ervan wijzigt in de afmetingen die u op uw site zult gebruiken. Wanneer uw afbeeldingen te groot zijn en u het formaat ervan verandert zodat ze correct worden weergegeven met HTML en / of CSS, dan creëert dat extra werk voor de webbrowser en vertraagt ​​uw paginasnelheid.
U kunt Photoshop ook gebruiken om afbeeldingen in bulk te verwerken, hoewel dit alleen voor JPEG-afbeeldingen werkt.

Retina-afbeeldingen

-apparaten hebben twee keer zoveel pixels als gewone schermen. We mogen aannemen dat high-definitionschermen marktaandeel winnen. Dit wordt steeds waarschijnlijker, vooral omdat Google sites beloont die de beste gebruikerservaring bieden.

Het maken van een Retina-afbeelding is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de afbeeldingen op uw site vervangen door versies die tweemaal zo breed zijn en twee keer zo lang. Het bedienen van de juiste afbeelding op compatibele apparaten is een beetje moeilijker, maar je kunt meer lezen op de onderstaande handleiding om dit makkelijk te maken.
Meer over Retina en beeldschermen

Gebruik Next-Gen Formats

Google wil een ​​sneller internet te maken, maar ze willen ook dat u overweegt om al uw afbeeldingen naar hun WebP-bestandsformaat te schakelen. Volgens de eigen woorden van Google zou u moeten proberen om met WebP te beginnen. Alsof je nog niet genoeg werk hebt.
Beeldindelingen van de volgende generatie, zoals JPEG 2000 en WebP, beschikken over superieure mogelijkheden voor beeldcompressie. WebP-afbeeldingen hebben dezelfde de mogelijkheden van PNG's, JPEG's en GIF's die allemaal in één formaat zijn samengevoegd, waardoor over de hele linie eenvoudig is en u zich totaal geen zorgen hoeft te maken.

Beeldcompressie

Sla een afbeelding nooit gewoon op als JPG maar altijd met . Beeldcompressie is een van de meest over het hoofd geziene manieren om een ​​kleiner afbeeldingsbestand te maken en goed gedaan, uw bezoekers zullen nauwelijks verschil merken.

U kunt de voordelen van compressie benutten door een tool zoals of andere beeldbewerkers te gebruiken om de afbeelding te comprimeren voordat deze wordt geüpload. Of u kunt een plug-in voor het optimaliseren van afbeeldingen gebruiken zoals .
Meer handleidingen over hoe je foto's en afbeeldingen kan comprimeren en optimaliseren:

Afbeeldingen voor SEO een naam geven: Titels van afbeeldingen

Het laatste belangrijke dat je kunt doen als je aan je afbeelding werkt, is het opslaan met een beschrijvende titel (in tegenstelling tot de standaardnaam die door je wordt gegenereerd).

Je wilt niet dat zoekwoorden je afbeeldingstitels vullen, geef gewoon een toepasselijke beschrijving. Maak het niet te kort. Dit zal helpen met uw semantische SEO.
Bijvoorbeeld:
gele-mercedes-oldtimer.jpg. is beter dan het nietszeggend auto.jpg. Of erger nog: DCN123456789.jpg
Afbeeldingen goede naam geven voor SEO


3 | Hoe in WordPress je afbeeldingen te optimaliseren voor SEO

Nu hebben we het gedeelte bereikt waarbij je Google expliciet laat weten wat uw afbeeldingen weergeven. Deze stappen doe je wel in WordPress.

Afbeelding titel

De titel van de afbeelding in WordPress verschilt van de titel van de bestandsnaam. De beeldtitel die u toevoegt bij het maken van een afbeelding is belangrijker dan de titel van de afbeelding in de WordPress . De eerste draagt ​​bij aan SEO, die laatste kan volledig worden weggelaten.

W3C, de club die definieert hoe we ons dienen te gedragen als het gaat om het maken van websites, waarschuwt tegen het gebruik van het titelkenmerk in afbeeldingen:

Bekijk waarschuwing titelkenmerk in afbeeldingen op W3C

Alt-tekst voor afbeeldingen SEO

Wanneer u een afbeelding uploadt naar WordPress, is een van de belangrijkste details die u kunt invullen het Alt-attribuut voor uw afbeeldingen. Dit is eenvoudig om te doen. Het verbetert niet alleen de toegankelijkheid voor bezoekers die uw site bezoeken met een schermlezer, maar het is ook een rankingfactor voor SEO.

Hoe schrijf je SEO-vriendelijke alt-tekst voor je afbeeldingen?

Om een ​​goed alt-attribuut voor uw afbeelding te schrijven, wilt u een beknopte beschrijving van uw afbeelding maken. Een foto mag maximaal een lengte hebben van 143 tekens. U wilt de afbeelding zo beschrijven dat als iemand de afbeelding niet kon zien, zou begrijpen wat er in de afbeelding zit en daardoor begrijpt wat u probeert te communiceren door het op te nemen. De alt-tekst wordt bijvoorbeeld door gebruikt.


Voorbeeld alt-tekst afbeeldingen?

Hier zijn enkele alternatieve afbeeldingsteksten voor de foto van het meisje hieronder:
juiste afbeelding voor WordPress

alt text = “meisje”
alt text = “hand schudden”
alt text = “hand schudden met tevreden opdrachtgever”
alt text = “hand schudden met tevreden opdrachtgever ontwerpopdracht”


Je kunt de alt-tekst invoeren in het -beeldblok. Je kunt uw zoekwoorden opnemen als ze u helpen beschrijven wat er in de afbeelding staat. Vul zoveel mogelijk zoektermen en keywords in de alt-tekst. De laatste alt-tekst is dus het beste.

Afbeeldingsonderschrift en omringende tekst

Bijschriften en de andere tekst rond uw afbeelding geven uw afbeelding context.


4 | Video handleiding afbeeldingen in website


Bron: moz.com/blog/image-seo-basics-whiteboard-friday


Meer SEO tips over afbeeldingen voor WordPress

Meer tips, trucs en handleidingen over fotografie en afbeeldingen voor WordPress:

Gratis een SEO Scan laten maken van je WordPress website?

Twijfel je over de kwaliteit van je SEO of wil je meer weten over Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderdenen beter gevonden worden in Google? Dan kun je door ons gratis een SEO Scan laten maken van je WordPress website. Lees meer over de gratis SEO check:


Meer weten over Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderdenof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderden bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website of webshop beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress website hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderden

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Afbeelding SEO optimaliseren WP handleiding gevorderden, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven