Afbeeldingen en foto’s een goede naam geven voor SEO & zoekmachines

De manier waarop je afbeeldingen in je pagina plaatst en de foto’s een naam geeft, is één van de essentiele details voor het optimaliseren van je webpagina’s voor de zoekmachines (SEO).

Juiste Bestandsnaam voor SEO

Wijzig de bestandsnaam naar iets zinnigs, dat de inhoud van de afbeelding en jouw bedrijf of organisatie omschrijft. Gebruik bij voorkeur alleen kleine letters (onderkast).

Dus niet

  • IMG00545.jpg
  • DCN09369.jpg

maar bijvoorbeeld:

  • boekhouder-accountant-administratiekantoor-voorgevel.jpg
  • boekhouder-accountant-administratiekantoor-team-annemarie-jansen.jpg

of

  • timmerman-keuken-keukenkast.jpg

Ook de naam van een plaats of regio kan prima werken. Zoals:

  • timmerman-keuken-keukenkast-regio-rotterdam.jpg

Relevant onderwerp

Kies je afbeelding die relevant is bij het onderwerp waar je over schrijft. Voor inspiratie beveel ik de onderstaande gratis websites aan waar je afbeeldingen kan downloaden:
Gratis afbeeldingen voor WordPress webdesign


Juiste formaat afbeelding

Zorg voor een afbeelding in een passend formaat. 3000×1500 pixels heb je echt niet nodig en zorgt alleen maar voor enorm grote bestanden.

De snelheid van je website is van belang, dus zorg ervoor dat de afbeelding gecomprimeerd wordt. Eventueel kun je ervoor kiezen om dit met behulp van een plugin automatisch voor je te laten doen.

Handleiding formaat afbeelding of foto verkleinen


Gebruik Alt-tekst bij afbeelding

Upload je afbeelding naar WordPress en stel in het uploadvenster dan alt-tekst in. Dit is het tekstje dat verschijnt als je met je muis over een plaatje op internet gaat. De alt-tekst wordt gelezen door de zoekmachines. Je kan ook onderschrift bijvoegen maar dat is niet nodig. Het onderschrift zie je namelijk op je site. De alt-tekst is onzichtbaar.


Meer SEO tools en handleidingen

Bekijk meer handleidingen over SEO en zoekmachine-optimalisatie: