All in One SEO Pack plugin WordPress optimaliseren Google

AIOSEO voor WordPress is een SEO optimalisatie plugin. Bekijk de handleiding voor 1 van de beste WordPress plugins voor SEO: All in One SEO.

Logo cursus traing wordpress

All in One SEO Pack plugin WordPress optimaliseren Google

All in One SEO Pack plugin voor WordPress een goede keuze

Als je op zoek bent naar een WordPress SEO-plug-in, kom je waarschijnlijk All in One SEO Pack tegen. Een prima plugin om je positie in zoekmachines en Google te verbeteren. Sinds 2022 noemt de plugin zichzelf vaak AIOSEO, de afkorting dus.

De All in One SEO Pack plugin is, samen met de Yoast SEO plugin, één van de populairste WordPress-plug-ins is die ooit zijn gemaakt (meer dan 27 miljoen downloads) en is ook één van de meest gebruikte WordPress plugins in 2024 met meer dan 4 miljoen actieve installaties.
Overzicht meest gebruikte WordPress plugins in 2024

is ook één van de meest gebruikte WordPress plugins in 2024 met meer dan 4 miljoen actieve installaties.
Overzicht meest gebruikte WordPress plugins in 2024

In deze handleiding de balangrijkte instellingen van de All-in-One SEO-plug-in zien.

Waarom heb je een SEO-plug-in voor WordPress nodig?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpt om je website hoger te laten scoren in en zoekmachines en Google. Hoewel WordPress een SEO-vriendelijke opzet biedt, zijn er nog steeds veel dingen die je kunt doen om je SEO te verbeteren, zoals het toevoegen van metatags, het genereren van XML-, het vermijden van dubbele inhoud, enz. De All in One helpt je al deze dingen te doen met een eenvoudig te gebruiken interface die binnen WordPress-website past.


all in one seo wordpress plugin handleiding

Handleiding All in One SEO Pack plugin

Het eerste wat je moet doen is de All-in-One SEO Pack plug-in installeren en activeren.

All in One SEO WordPress plugin van All in One SEO Team installeren

Eerst moet je de All in One SEO plugin installeren.

  • Klik op nieuwe plugin.
  • Zoek op "All in One SEO"
  • Waarschijnlijk staat de plugin al bovenaan. Check of die van All in One SEO Team is en of het is bijgewerkt naar WordPress 6.3 (vanaf augustus 2023).
  • Installeer en activeer de All in One SEO plugin. Klaar!

Lees eventueel de handleiding gratis WordPress plugins installeren.

Na activering zal de plug-in een All-in-One SEO menu-item toevoegen aan je WordPress admin-menu.
Je moet klikken op All in One SEO > Algemene instellingen om de plug-in-instellingen te configureren.
Eigenlijk staat het meeste al goed. Als je niet weet wat je doet, laat dan alles gewoon staan. Het instellen van de Homepage is wel essentieel. Lees hieronder.


Homepage-instellingen


In het gedeelte met de instellingen van de startpagina kun je de en omschrijving voor uw startpagina aanpassen zoals die in de Google zoekresultaten wordt weergegeven.

Titel homepage

Deze titel kan verschillen van de titel van je WordPress-website. Als je dit veld leeg laat, gebruikt All-in-One SEO de standaard WordPress-websitetitel. Of je nu een andere titel of dezelfde titel gebruikt als uw blog, zorg ervoor dat deze de belangrijkste zoekwoorden van uw website bevat.

In het gedeelte met de instellingen van de startpagina kun je een titel voor je startpagina opgeven. Deze titel kan verschillen van de titel van je WordPress-website. Je wilt het aanstekelijk maken en je belangrijkste zoekwoorden in de titel gebruiken.

Beschrijving homepage

In het veld met de beschrijving van de startpagina moet je een korte beschrijving van je site geven. Houd het onder de 156 tekens en probeer de belangrijkste zoekwoorden van je website in de beschrijving te gebruiken. Ga technisch niet te ver met zoekwoorden in de beschrijving. Je wilt ervoor zorgen dat het leesbaar en gemakkelijk te begrijpen is.
Als je het beschrijvingsveld leeg laat, gebruikt All-in-One SEO deze niet op je startpagina. Als je het maximale rendement wilt behalen, moet je deze invullen.
Als je een statische voorpagina gebruikt, kun je klikken op Inschakelen naast ‘Gebruik statische voorpagina in plaats daarvan'. Je kunt nu je voorpagina bewerken en titel en beschrijving toevoegen onder Alles in een SEO-metabox.


All in One SEO Pack plugin gevorderden

De onderstaande punten zijn voor meer gevorderde WordPressers:

Basis instellingen

Op de instellingenpagina zul je een aantal instellingen zien. Elke instellingsoptie heeft een vraagteken ernaast en door erop te klikken, krijg je een help-bericht te zien over de optie en wat deze doet.
De eerste optie op de pagina Algemene instellingen is het instellen van canonieke URL's. Door een canonieke URL op te geven voor elke post, kun je dubbele straf voor content van Google voorkomen.
In een typische WordPress- wordt één bericht weergegeven op verschillende locaties, zoals je startpagina, archiefpagina, auteurspagina, categorie en tagpagina's. Daarom raden we aan gebruik te maken van artikeloverzicht of uittreksels in plaats van volledige berichten in WordPress-archiefpagina's. Door volledige artikelen op alle pagina's te publiceren, wordt dubbele inhoud gemaakt.

Titel instellingen (voor gevorderden)

Met titelinstellingen kun je de standaardtitelsjablonen instellen voor elke pagina die door WordPress wordt gegenereerd. Dit kan een enkele pagina, hoofdpagina, archieven, tags of categoriepagina's zijn.

Ik raad aan om deze instelling ongewijzigd te laten omdat ik van mening ben dat thema's geen SEO-opties mogen toevoegen.
Je kunt ook wijzigen hoe titels voor uw afzonderlijke, archief- en andere pagina's worden weergegeven door de vooraf gedefinieerde tags die voor verschillende paginatitels worden gebruikt te wijzigen.
Laat dit gewoon voor wat het is voor een optimaal resultaat. Als je veel pagina's maakt, is het enige dat je moet wijzigen het formaat van uw paginatitel. Weg met | % blog_title% deel van paginatitelindeling, zodat je sitetitel je limiet van 60 tekens niet in beslag neemt, en je hele paginatitel verschijnt in de zoekresultaten.

Google Analytics instellingen

Je kunt in de algemene settings van de All in One SEO Pack plugin ook je -ID voor je website toevoegen en All in One SEO voegt je Google Analytics-code automatisch toe aan uw site. De Google Analytics-ID begint met UA. Dit staat ergens halverwege de pagina van de algemene instellingen. De UA-code staat al klaar. Je hoeft alleen nog de cijfers erachter te plakken. Let op: 1 code per website.
Lees eventueel de volgende Google Analytics handleiding “Website property toevoegen Google analytics | statistieken bekijken”:


In het gedeelte Google-instellingen kun je ook je Google Plus-profiel-URL invoeren om een ​​google-geverifieerd auteurschap toe te voegen. Zodra je de link daar toevoegt, moet je naar je Google+ profiel over de pagina gaan en je website toe te voegen aan het gedeelte Bijdragers. Raadpleeg de tutorial over het auteurschap die we hierboven hebben gelinkt.
Hoewel Google is gestopt met het gebruik van auteursprofielen in zoekresultaten, geloven sommige SEO-mensen dat het onschadelijk is als ze niet nuttig zijn.

Meer info All in One SEO Pack plugin


Hoger komen met WordPress in Google door SEO en Zoekmachine optimalisatie

Tijdens de cursus SEO / leer je hoe je site hoger scoort bij zoekmachines als Google. Je krijgt alle ins-en-outs zodat je zo goed mogelijk gevonden wordt. We bespreken belangrijke tips en mogelijkheden die invloed hebben op de ranking in Google en zoekmachines. De cursus is gericht op WordPress en hoe je je WordPress website zo inricht dat je goed gevonden wordt. Je krijgt veel handige en zinvolle tips die je helpen je website te analyseren en verbeteren.


Meer handleidingen WordPress SEO plugins voor zoekmachine optimalisatie

Meer handleidingen WordPress SEO plugins voor betere zoekmachine optimalisatie vind je hier:

Gratis een SEO Scan laten maken van je WordPress website?

Twijfel je over de kwaliteit van je SEO of wil je meer weten over All in One SEO Pack plugin WordPress optimaliseren Googleen beter gevonden worden in Google? Dan kun je door ons gratis een SEO Scan laten maken van je WordPress website. Lees meer over de gratis SEO check:


Meer informatie over All in One SEO Pack plugin WordPress optimaliseren Googleof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in All in One SEO Pack plugin WordPress optimaliseren Google bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven