Alt tekst tag afbeelding toevoegen automatisch wordpress plugin website

Lees hoe je je Alt tekst tag automatisch kunt toevoegen bij al je afbeeldingen in je wordpress website met een plugin.

Wat zijn Alt teksten in WordPress websites

Alternatieve tekst (Alt-tekst) is een tekstbeschrijving die kan worden toegevoegd aan de HTML-tag van een afbeelding op een webpagina. Het wordt gebruikt wanneer de afbeelding op de webpagina niet kan worden weergegeven, in welk geval de Alt-tekst in plaats daarvan wordt weergegeven. Het wordt ook getoond wanneer een gebruiker met zijn muis over de afbeelding beweegt.

Helaas is het ALT-attribuut een kritische stap die vaak over het hoofd wordt gezien. Waarom zou u uw afbeelding Alt-teksten optimaliseren? Omdat meer dan 20% van de zoekopdrachten op Google Images worden uitgevoerd?
Onderzoek Afbeeldingen in Google zoekresultaten

Alt tekst tag afbeelding toevoegen in wordpress is veel werk

Bent u ooit in de situatie geweest dat u honderden of duizenden afbeeldingen op uw WordPress website heeft staan zonder alt tags? U weet per definitie dat het uw Google-ranking op een of andere manier zal schaden, vooral wanneer YOAST SEO u er steeds aan herinnert dat “Alle afbeeldingen op deze pagina geen ALT-attributen met het focus-keyword bevatten”. Dit kan een gemiste kans zijn voor een betere ranking bij zoekmachines.

Natuurlijk kunt u deze alts-tags handmatig toevoegen (en er tientallen uren mee bezig zijn) of andere WordPress-plugins gebruiken die automatisch de product/pagina/posttitel of afbeeldingsnaam/titel als ALT-tekst toevoegen (met ” _ ” die overigens niet SEO-vriendelijk zijn). Maar ze zullen nog steeds niet de beste ALT-attributen zijn die aan uw afbeeldingen kunnen worden toegevoegd en de Yoast SEO plugin zal deze oranje/rode vlek blijven weergeven om u eraan te herinneren dat u de opdracht NIET GEDAAN heeft zoals u zou moeten doen.

Alt tekst tag bij afbeelding belangrijk voor SEO en zoekresultaten

En niet voor niets, want Alt-tags versterken de boodschap van uw artikelen met zoekmachine spiders (die de inhoud van afbeeldingen niet kunnen bepalen en op Alt-tekst moeten vertrouwen om de inhoud ervan te bepalen) en verbeteren de toegankelijkheid van uw website.
Ter informatie: Google’s artikel over afbeeldingen heeft een kopje “Create great alt text”. Dit is geen toeval, omdat Google een relatief hoge waarde hecht aan alt-tekst om niet alleen te bepalen wat er op de afbeelding staat, maar ook het onderwerp van de omringende tekst.
support.google.com/webmasters/answer/114016?hl=nl

Alt tekst tag afbeelding automatisch toevoegen met wordpress plugin

BIALTY is een tijdsbesparing omdat het gebruik maakt van dit ” Focus Keyword ” bepaald (door u) bij het optimaliseren van uw pagina/post/product met YOAST SEO (en optioneel de paginatitel) als ALT-teksten voor alle afbeeldingen op deze pagina/post/product. Zodra uw trefwoord is toegevoegd in het veld ” Focus keyword “, zal het na het opslaan van uw instellingen automatisch worden toegevoegd aan de HTML-tags van de afbeelding van uw pagina : . Eenvoudig & efficiënt …

Alt tekst automatisch toevoegen met pagina titels

Bialty voegt automatisch ALT TEXTs toe aan uw afbeeldingen van pagina/artikel/producttitels (met Woocommerce voor online winkel) of Yoast’s / Rank Math Focus Keywords, afzonderlijk of gecombineerd (afhankelijk van uw behoeften). BIALTY maakt ook, via een Post META Box, handmatige aanpassing van uw pagina’s mogelijk, met het gebruik van andere ALT TEXTs dan die welke gebruikt worden met Yoast of paginatitels.

BIALTY werkt in automatische modus. Eenmaal geïnstalleerd, zal het actief zijn op alle pagina’s van uw site, met terugwerkende kracht en voor toekomstige inhoud. U hoeft niet meer na te denken over uw Alt-teksten.


Waarom is Alt-tekst belangrijk?

Google’s artikel over afbeeldingen heeft een kopje “Gebruik beschrijvende alt-tekst”. Dit is geen toeval omdat Google een relatief hoge waarde hecht aan alt-tekst om niet alleen te bepalen wat er op de afbeelding staat, maar ook hoe deze zich verhoudt tot de omringende tekst.

Het gebruik van alt-tekst (of Alt-attribuut) op uw afbeeldingen kan zorgen voor een betere gebruikerservaring, maar het kan u ook helpen om zowel expliciete als impliciete SEO-voordelen te behalen. Samen met het implementeren van de best practices op het gebied van beeldtitel en bestandsnaamgeving, inclusief het alt-attribuut, zal dit ook bijdragen aan de SEO van de afbeelding.

Vandaag de dag leveren Google’s zoekmachineresultatenpagina’s (SERP’s) net zoveel beeldresultaten op als op tekst gebaseerde resultaten. Dus, een van de belangrijkste dingen die alt-tekst voor u kan doen is uw afbeeldingen om te zetten in hyperlinked zoekresultaten – waardoor uw website nog een andere manier om organische bezoekers te ontvangen.

Hoewel de beeldherkenningstechnologie van zoekmachines in de loop der jaren enorm is verbeterd, kunnen zoekcrawlers de afbeeldingen op een websitepagina nog steeds niet “zien” zoals wij dat wel kunnen, dus is het niet verstandig om de interpretatie alleen in hun handen te laten. Als ze het niet begrijpen, of als ze het fout hebben, is het mogelijk dat je ofwel voor onbedoelde trefwoorden gaat rangschikken, ofwel dat je de rangschikking helemaal misloopt.

Tips Google’s aanbevelingen voor afbeeldingen

Om de zichtbaarheid van uw content in Google Images te vergroten, kunt u zich richten op de gebruiker door een geweldige gebruikerservaring te bieden: maak pagina’s in de eerste plaats voor gebruikers, niet voor zoekmachines. Hier zijn enkele tips:

  • Zorg voor een goede context: Zorg ervoor dat uw visuele inhoud relevant is voor het onderwerp van de pagina. We raden u aan om afbeeldingen alleen weer te geven waar ze een originele waarde aan de pagina toevoegen. We ontmoedigen vooral pagina’s waar noch de afbeeldingen noch de tekst originele inhoud is.
  • Optimaliseer de plaatsing: Plaats waar mogelijk afbeeldingen in de buurt van relevante tekst. Als het zinvol is, kunt u overwegen om de belangrijkste afbeelding boven aan de pagina te plaatsen.
  • Plaats geen belangrijke tekst in de afbeeldingen: Vermijd het insluiten van tekst in afbeeldingen, vooral belangrijke tekstelementen zoals paginakopjes en menu-items, omdat niet alle gebruikers er toegang toe hebben (en de vertaalhulpmiddelen voor pagina’s werken niet op afbeeldingen). Om een maximale toegankelijkheid van uw inhoud te garanderen, houdt u de tekst in HTML en levert u alt-tekst voor afbeeldingen.
  • Maak informatieve en hoogwaardige sites: Goede inhoud op uw webpagina is net zo belangrijk als visuele inhoud voor Google Images – het biedt context en maakt het resultaat actiever. Pagina-inhoud kan worden gebruikt om een tekstfragment te genereren voor de afbeelding, en Google houdt rekening met de kwaliteit van de pagina-inhoud bij het rangschikken van afbeeldingen.
  • Maak apparaatvriendelijke sites: Gebruikers zoeken op Google Images meer vanaf hun mobiel dan op hun desktop. Daarom is het belangrijk dat u uw site ontwerpt voor alle apparaattypes en -groottes. Gebruik de mobiel-vriendelijke testtool om te testen hoe goed uw pagina’s werken op mobiele apparaten en krijg feedback over wat er moet worden gerepareerd.
  • Maak een goede URL-structuur voor uw afbeeldingen: Google gebruikt het URL-pad en de bestandsnaam om uw afbeeldingen te begrijpen. Overweeg om de inhoud van uw afbeeldingen zo te organiseren dat de URL’s logisch worden opgebouwd.

Meer handleidingen over SEO en Alt tekst van WordPress afbeeldingen