Apple rukt op in merkenlijst

Apple rukt op in merkenlijst

Logo cursus traing wordpress

Apple rukt op in merkenlijst

Het Amerikaanse computerconcern heeft zijn merkwaarde fors zien stijgen. Volgens onderzoeksbureau Millward Brown is het merk van de fabrikant van de iMac en de iPhone inmiddels ruim 83 miljard dollar (62,1 miljard euro) waard. Vorig jaar was dat nog 63 miljard dollar.

Apple sprong van de zesde naar de derde plaats in een tophonderd van sterkste en meest waardevolle merken die Millward Brown woensdag publiceerde.
Alleen IBM (ruim 86 miljard dollar) en (114 miljard dollar) zijn nog groter. Microsoft en Coca-Cola staan op plaats vier en vijf.

Frisdrankgigant Coca-Cola is bij een andere lijst, van merkenadviesbureau Interbrand en het weekblad BusinessWeek, al jarenlang koploper.
Millward Brown zegt zich te onderscheiden door rekening te houden met het belang van merken voor consumenten. Daarvoor worden jaarlijks meer dan een miljoen mensen ondervraagd, aldus het bureau.

Technologiemerken

In de tophonderd staan zeventien technologiemerken. Ook aanbieders van mobiele telefonie doen het goed met dertien vermeldingen. China Mobile en Vodafone staan zelfs in de toptien.

bron: ANP


Info Apple rukt op in merkenlijst

Scroll naar top