Automatisch formaat grote afbeelding verkleinen WP

Logo cursus traing wordpress

Automatisch formaat grote afbeelding verkleinen WP

Automatisch te grote laten verkleinen met onderstaande WordPress plugin. Een must als je niet handig bent met Photoshop of een fotobewerkingsprogramma.

Grote afbeeldingen verkleinen met WordPress plugin

Een gratis, snelle, eenvoudig te gebruiken, stabiele en regelmatig bijgewerkte plug-in om het formaat van uw afbeeldingen te wijzigen na het uploaden. Ondersteund door het team dat ook de Enable Media Replace plugin heeft gemaakt. Deze laatste is inmiddels al meer dan 300.000 keer gedownload.

Automatisch te grote afbeeldingen laten verkleinen

Deze plug-in stelt het formaat van afbeeldingen (JPEG, GIF en PNG) automatisch in als ze binnen een bepaalde maximale breedte en / of hoogte worden geüpload om het gebruik van de serverruimte te verminderen, je website te versnellen, u tijd te besparen en de SEO van uw site te verbeteren.

Bovendien kan de plug-in opnieuw van geüploade JPEG-afbeeldingen afdwingen en PNG's naar JPEG converteren (als ze geen transparantielaag hebben), ongeacht of ze van grootte zijn veranderd of niet.

Deze plugin veranderd niet de grootte of het formaat van afbeeldingen die daarvoor al zijn geupload.
Let op: Sommige afbeeldingen moeten juist groot zijn, zoals bijvoorbeeld headerafbeeldingen en afbeeldingen in (grote) sliders. Stel de maximale groottes dan dus niet te klein in. Het is eenvoudig, veilig en gratis!

Resize Image After Upload plugin

Met de plugin Resize Image After Upload kun je automatisch laten instellen dat je afbeeldingen worden verkleind. Afbeeldingen van 's, telefoons etc. zijn tegenwoordig meer dan 3-5 MB en met deze plug-in kun je ze reduceren tot 100-200 KB zonder extra moeite!
wordpress.org/plugins/resize-image-after-upload/

Automatisch formaat grote afbeeldingen verkleinen

Automatisch het formaat van grote afbeeldingen verkleinen kan ook met de plugin:
Handleiding Jetpack WordPress plugin


Waarom je niet te grote afbeeldingen moet uploaden

Hoe groter de afbeeldingen, hoe meer ruimte ze in beslag nemen op je server. Als je heel veel grote foto's upload, moet je waarschijnlijk al vrij snel je hostingpakket upgraden.
Het kost ook veel laadtijd wanneer men op je WordPress website terechtkomt. Zelfs als je de foto's kleiner laat weergeven. Waarom? Je website laad het originele (grote) bestand en geeft de afbeelding dan automatisch kleiner weer. Het grote, originele bestand wordt echter wel geladen.


Cursus over formaat en afbeeldingen verkleinen in WordPress

Handleidingen en trainingen over het formaat van grote afbeeldingen en het verkleinen hiervan in WordPress krijg je tijdens de volgende cursussen:


Handleidingen over afbeeldingen en foto's in WordPress


Meer informatie over Automatisch formaat grote afbeelding verkleinen WPof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Automatisch formaat grote afbeelding verkleinen WP bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven