Avada WordPress thema | Review handleiding

Avada Thema is al jarenlang het best verkopende WordPress thema op ThemeForest en dat is behoorlijk indrukwekkend. Avada bestaat al meer dan 7 jaar en is een Zwitsers legermes voor WordPress. Lees de review en of Avada een geschikt thema is voor jou.

Avada WordPress thema op een rij

Gebruiksgemak Avada WordPress thema

Als je al eerder andere thema’s hebt gebruikt, zal niets daarvan je helpen met Avada. Ze doen alles op hun manier, op een andere manier. Allemaal nieuwe leercurve.

Prijs en waarde Avada

Het is een ok waarde als je maar 1 website nodig hebt. Maar het wordt de hoogst geprijsde oplossing als je meer dan 1 website nodig hebt of je hebt ondersteuning nodig in de afgelopen 6 maanden tegen 80 euro per jaar per site.

Ondersteuning Avada

Omdat het op ThemeForest wordt verkocht, krijg je slechts 6 maanden ondersteuning en dan moet je 80 dollar per jaar per site betalen. Moet de industrie standaard 1 jaar ondersteuning zijn.

Hulp nodig bij het Avada thema of WordPress?

Heb je er ook genoeg van om veel tijd en energie in je WordPress thema en design te steken en wil je in een kort tijdsbestek meer weten over WordPress webontwerp en design? Wat is het beste thema voor jou en waarom? Volg een WordPress training of cursus zodat je snel op weg bent:Avada Thema Voordelen

 • Inclusief een Front End Page Builder sinds v6
 • Kan de thema-instellingen van de paginabouwer aanpassen
 • 40 Demo’s om direct aan de slag te gaan
 • Honderden thema-opties
 • WooCommerce Integraton

Avada-thema Nadelen

 • Duur als je meerdere websites hebt omdat de prijzen per site zijn
 • Slechts 6 maanden van ondersteuning is inbegrepen, dan 80 dollar per jaar per site.
 • Thema- & paginabouwer vallen binnen 1 systeem
 • Thema overvloed. Avada probeert alles te doen
 • Shortcode Based zoals WP Bakery builder

Avada Thema wel of niet gebruiken?

Als u besluit om Avada al dan niet te gebruiken voor uw website, wil ik u eerst laten weten dat u er een website mee kunt maken, maar belangrijk is het volgende:

 • Hoeveel tijd dat zal kosten om een website met Avada te maken.
 • De leercurve die u moet doorlopen om iets te bereiken.

Fusion Page Builder

Hun Fusion Page Builder heeft content lock-in omdat het gebaseerd is op shortcode. Dit betekent dat je Avada hebt voor het leven. Je komt er moeilijk vanaf. Als je in de toekomst een verandering wilt aanbrengen in een ander thema, dan moet je bij nul beginnen. Daarom raad ik het gebruik van een page builder die aan een thema gebonden is niet aan.

Avada is een opgeblazen thema

Avada wordt door veel WordPress professionals een langzaam opgeblazen thema genoemd. Je moet veel onthouden met websites, maar minder is meer. Met Avada krijg je meer, een heleboel dingen die je niet wilt en nooit nodig zult hebben. Dit is de opgeblazenheid waarWordPress pro’s naar verwijzen. Het is niet goed voor de gebruiker om al die dingen in een thema te hebben dat de WordPress backend vertraagt en je verder in het thema opsluit. Ik gebruik liever een thema dat modulair is opgebouwd. Lees hiervoor bijvvorbeeld mijn handleiding over de eisen voor een WordPress thema:

Prijs Avada WordPress thema

De kosten zouden ook een overweging moeten zijn. Het is momenteel 60 euro PER WEBSITE! De meeste thema’s staan onbeperkte installaties toe voor ongeveer dezelfde kosten of minder. Ook krijg je maar 6 maanden ondersteuning en dan is het meer dan 80 euro per jaar per site als je tegen problemen aanloopt. Ik klaag niet over de kosten, maar ik denk wel dat het iets is om te overwegen.


Avada Themaoverzicht: Samengevat

Avada is, zoals alle thema’s die op ThemeForest worden verkocht, gevuld met verborgen kosten. Terwijl er veel geweldige thema’s beschikbaar zijn voor dezelfde prijs en u onbeperkt kunt installeren en 1 jaar ondersteuning bieden, is Avada 60 euro per website (!) met 6 maanden ondersteuning en een extra 80 euro per jaar per WordPress website voor extra ondersteuning. Dit is niet echt de fout van Avada, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de regels van ThemeForest.

Zelfs met Avada 6’s nieuwe front-end page builder en thema-instellingen, vind ik het niet zo gemakkelijk of intuïtief als andere de marktleidende pagebuilders op de markt die al gevestigd zijn en die third party software gebruiken voor hun page builders of sliders. Het ontbreekt de front-end Fusion builder aan themabouwfuncties die te vinden zijn in Beaver Builder en Elementor.

Verwacht een leercurve omdat Avada alles op hun manier doet vs. de WordPress manier met thema-instellingen in de customizer. Aan het eind van de dag kun je wel een mooie site bouwen met Avada, maar het is belangrijk om naar al je opties te kijken.


Avada handleiding

We hadden een uitgebreide handleiding online. Aangezien de laatste versie van Avada behoorlijk is gewijzigd zijn we nu bezig met een geheel nieuwe handleiding. Deze volgt spoedig.


Avada Thema-alternatieven

Dit zijn alternatieven voor het Avada Thema. Tijdens een cursus of training vertellen we er meer over. De alternatieven:


Succes met het Avada WordPress thema!