Back up maken terugzetten updraftplus WordPress plugin

Logo cursus traing wordpress

Back up maken terugzetten updraftplus WordPress plugin

Als u nog geen regelmatige back-ups van uw site hebt gemaakt, is dit het moment om het voor elkaar te krijgen, en het kan niet makkelijker zijn met ‘s werelds meest vertrouwde WordPress-back-upplugin, UpdraftPlus.

De makkelijkste oplossing voor WordPress backups

Voordat je verder leest. De makkelijkste oplossing bij problemen met WordPress plugins is een backup terugzetten via je webhosting.

Via het control panel van je kun je de backup terugzetten van de dag ervoor. Je moet dus altijd, liefst als je met je website begint, je webhosting checken of er dagelijks back-ups gemaakt worden.

UpdraftPlus backup WordPress plugin

In deze handleiding laten we u zien hoe u een kunt maken van een WordPress-site met een eenvoudig te gebruiken, gratis back-up plugin. Volg onze stapsgewijze handleiding hieronder om aan de slag te gaan.

Met UpdraftPlus kunt u een back-up maken van uw WordPress-website en deze met één klik herstellen. Het stelt u ook in staat om dit te doen:

 • Een back-up maken van al uw WordPress-, databases, plugins en thema's
 • Stel elke 4, 8 of 12 uur een back-upschema op, dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks.
 • Back-ups direct vanuit uw WordPress-bedieningspaneel herstellen
 • Bewaar uw back-ups op afstand op , Dropbox, OneDrive en meer

Wat is een ‘back-up'?

Een ‘back-up' maakt een kopie van de bestanden of gegevens op uw site voor het geval de originelen verloren gaan of beschadigd raken.

Een back-up van uw WordPress-website maakt een kopie van uw hele database. Het zal een back-up maken van elke post, commentaar en link die u op uw site heeft, evenals van uw plugins, thema's en uploads.

Back-Up laten maken door ons of training volgen

Wil je op vaste tijden, bijvoorbeeld dagelijks een back-up laten maken door ons dan kan dat ook. Bekijk hiervoor onze onderhoudscontracten:
WordPress onderhoudscontracten

We kunnen je ook leren hoe dit zelf kan doen. Handig voor als je meerdere grote en kleine WordPress websites in beheer hebt:
WordPress onderhoudstraining


Waarom u een back-up moet maken van uw WordPress-website?

Het regelmatig maken van back-ups van uw website is een essentieel onderdeel van het beheer van een WordPress-website. Uw site bevat elke post, commentaar en link die u ooit hebt gemaakt, als er iets mis zou gaan, zou dat allemaal in een oogwenk verloren kunnen gaan.

Zonder het maken van vitale back-ups kan uw site het risico lopen op een van de volgende problemen:

Updates die verkeerd zijn gegaan

WordPress-websites zijn berucht om het feit dat ze regelmatig updates nodig hebben om bestanden, thema's en WordPress zelf in te pluggen.

Bij het uitvoeren van deze updates is er een kleine kans dat uw site negatief beïnvloed wordt door de veranderingen. U kunt vitale functionaliteit verliezen, het uiterlijk van uw site kan veranderen of de nieuwe update kan gewoonweg niet compatibel zijn.

Deze updates moeten worden uitgevoerd om de van uw website te waarborgen en moeten over het algemeen eerst op een testsite worden uitgevoerd. Om uw site te beschermen tegen foutieve updates, moet u altijd regelmatige back-ups en automatische back-ups maken voor elke plugin-update.

Uw site is kwetsbaar voor hacking

Door het grote aantal mensen dat WordPress als contentmanagementsysteem gebruikt (meer dan 35% van alle websites over de hele wereld), is het platform het frequente doelwit van hackers en spammers.

U kunt het gevoel hebben dat uw site veilig is en geen doelwit voor hackers zal zijn, omdat het geen gevoelige informatie bevat, maar hacks kunnen gebeuren om een van de volgende redenen:

 • Om malware te verspreiden
 • Uw site gebruiken om een andere site aan te vallen
 • Spammen op het internet met ongepaste links

Om te kunnen werken, moeten hackers gebreken in een systeem vinden en deze uitbuiten om de veiligheidscontroles te omzeilen. Dus als je een zwak wachtwoord hebt, geen regelmatig bijgewerkte plugins hebt, een zwakke op je site hebt, kan je site in gevaar komen.

Door regelmatig een back-up te maken van uw site, kunt u uw site herstellen in de oude staat van voor de hack.

Uw hostingbedrijf kan serverstoringen hebben

Geen enkel hostingbedrijf is perfect. In feite heeft u misschien wel eens meegemaakt dat uw website ‘down' ging. Deze downtime (of uitval van de server) kan om verschillende redenen gebeuren, waaronder virussen en cyberhacking, overbelasting van het verkeer, hardwarestoring en nog veel meer.

Hoewel u de server van uw hostingbedrijf niet kunt controleren, kunt u uw site wel beschermen als er iets gebeurt. Vele malen, wanneer serverstoringen gebeuren, zal uw hostingbedrijf in staat zijn om de verloren bestanden te herstellen.

Echter, in sommige gevallen zullen ze terug moeten keren naar een versie van uw site die een paar dagen oud is. Dit kan betekenen dat u belangrijke wijzigingen aan uw site verliest, zoals verkooprecords en registraties van nieuwe leden. De enige manier om deze te herstellen is via uw persoonlijke UpdraftPlus site back-up.

Hoe maak je een back-up van een wordpress site

Hoe maakt u een back-up van uw WordPress-website met UpdraftPlus?
De eenvoudigste en snelste manier om een back-up te maken van uw website is met behulp van een WordPress-back-up plugin. UpdraftPlus is ‘s werelds meest vertrouwde WordPress-back-up- en -herstelplugin en is eenvoudig en gemakkelijk op te zetten.

Hoe installeert u UpdraftPlus

Het installeren van UpdraftPlus duurt slechts een minuut of twee en is net zo eenvoudig als het toevoegen van een andere plugin. Volg deze stappen om te installeren:

 • Ga in uw WordPress-dashboard naar Plugins > Nieuw toevoegen.
 • Typ UpdraftPlus in de zoekbalk.
 • Zoek de UpdraftPlus WordPress Backup Plugin en druk nu op Installeren en dan op Activeren.

Hoe gebruik je UpdraftPlus

Eenmaal geïnstalleerd, maakt UpdraftPlus het instellen van uw eerste WordPress-back-up eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

 • Selecteer Instellingen > UpdraftPlus-back-ups in uw WordPress-menu. Hiermee opent u uw UpdraftPlus-instellingenpagina.
 • Selecteer het tabblad Instellingen bovenaan.

Hier kunt u plannen hoe vaak UpdraftPlus een nieuwe back-up maakt. U kunt het schema kiezen dat bij u en uw site past. Als u bijvoorbeeld uw site regelmatig bijwerkt met nieuwe pagina's en berichten, kan een frequentere back-up nodig zijn.

U kunt ook instellen hoeveel van deze back-ups in één keer moeten worden opgeslagen. Eventuele nieuwe back-ups zullen dan de oude overschrijven.

WordPress-back-upschema

 • Selecteer waar u uw back-ups wilt opslaan.
 • Scroll naar beneden op de pagina en u kunt kiezen waar u uw bestanden wilt opslaan. UpdraftPlus kan integreren met tal van externe opslagopties, dus kies de optie die het beste bij u past.

WordPress-back-up naar Google Drive

Eenmaal geselecteerd, zal elke opslagoptie zijn eigen set instructies hebben. Volg deze instructies op en druk op de blauwe knop voor het opslaan van wijzigingen onderaan de pagina.


UpdraftPlus Google Drive

Als u een back-up wilt maken naar meer dan één locatie of uw back-ups verder wilt aanpassen, kunt u dit doen door te upgraden naar UpdraftPremium. Of koop de add-on, Multiple Storage Destinations.

Nu u uw opslaglocatie hebt ingesteld en hoe vaak u een back-up van uw site wilt maken, voert UpdraftPlus automatisch uw eerste back-up van de site uit zonder dat u iets hoeft te doen.

Geplande WordPress-back-up


Hoe WordPress-site herstellen vanaf een back-up

Nu er regelmatig een back-up van uw site wordt gemaakt, bent u veilig in de wetenschap dat u deze kunt herstellen en herstellen als er iets misgaat. Dus als het ergste gebeurt, hoe herstelt u dan uw site met UpdraftPlus?

 • Ga naar Instellingen > UpdraftPlus-back-ups in uw WordPress-menu. Hiermee opent u opnieuw uw UpdraftPlus-instellingenpagina
 • Scroll naar beneden totdat u bij de sectie Bestaande back-ups komt.

UpdraftPlus backup en restore

 • Zoek de back-up die u wilt herstellen en druk op de blauwe knop Herstellen

U krijgt dan een popup te zien waarin u wordt gevraagd welke elementen van uw database u wilt herstellen. Selecteer degene die van toepassing zijn en druk op Restore
WordPress-back-up herstellen

Wanneer uw herstel voltooid is, verschijnt er een bericht dat het herstel geslaagd is.


Meer handleidingen om back-ups te maken


Meer informatie over Back up maken terugzetten updraftplus WordPress pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Back up maken terugzetten updraftplus WordPress plugin bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Back up maken terugzetten updraftplus WordPress plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Back up maken terugzetten updraftplus WordPress plugin en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven