A/B-testtools WordPress conversies te optimaliseren

Met A/B-testen en tools kun je conversies te optimaliseren voor je WordPress website. Het is even een klus maar kan veel rendement opleveren.

Wat is A/B-testen

Succesvolle webontwikkelaars gebruiken twee soorten testen. De A/B test, ook wel split test genoemd, plaatst elementen van twee pagina’s tegen elkaar. Het laat dan zien op welk element lezers beter reageren. Als u bijvoorbeeld een titel wilt testen, kunt u twee identieke webpagina’s ontwerpen, elk met een eigen titel. Stuur vervolgens verkeer naar beide pagina’s om te zien welke titel leidt tot meer pageviews, meer tijd op de pagina, hogere conversies, enz.

De beste WordPress A/B test tools in 2021

Iedereen met een website of webshop stelt de vraag  hoe kun je meer bezoekers converteren? Het kan gaan om contact opnames, nieuwsbrief inschrijvingen of voor E-commerce natuurlijk aankopen. Over conversie optimalisatie wordt veel gezegd en geschreven.
Leer meer in een conversie training

WordPress heeft ongelooflijke tools om A/B-tests mee uit te voeren. Veel van deze tools zijn plugins of diensten die je meteen kunt installeren en gebruiken. De meeste zijn eenvoudig te gebruiken, dus je hebt geen technische vaardigheden nodig. Als u WordPress kunt installeren en enkele kleine wijzigingen kunt aanbrengen, kunt u deze WordPress tools gebruiken om effectieve A/B tests op uw website uit te voeren.

Sommige van de onderstaande tools testen specifieke webpagina-elementen, terwijl andere algemene testtools zijn. Sommige spreken voor zich, terwijl andere worden aanbevolen op basis van de reputatie van de ontwikkelaar. Opmerking: Zorg ervoor dat u uw A/B test oplossingen test met uw cache (of het nu server-level cache is of een caching plugin).

1 Google Optimize

Google Optimize is een cool hulpmiddel van Google! Het is nu geïntegreerd met Google Analytics en is zeer eenvoudig te gebruiken en zeer krachtig.

Lees meer over Google Optimize

2 Nelio A/B-tests

Als je op zoek bent naar een tool die echt goed integreert met WordPress, dan is Nelio A/B Testing onze eerste keus. Nelio A/B Testing is de meest krachtige en veelzijdige conversie optimalisatie service voor WordPress. Het helpt je bij het definiëren, beheren en bijhouden van A/B testen, gecombineerd met krachtige en mooie Heatmaps. Nelio is ook compatibel met WooCommerce. Verlaat nooit WordPress, je kunt alles doen vanuit je admin dashboard.

Het basisabonnement is $29 per maand. Er is ook een professionele service voor $89 per maand, ideaal voor kleine bedrijven. Het enterprise-abonnement, ten slotte, kost $259 per maand. Prijzig, maar je kunt het op maximaal 10 websites gebruiken, je proeven plannen en andere coole functies gebruiken zoals Auto Stop Experiments. Jaarlijkse facturering kan wat van deze prijs afhalen.

Nelio AB Testing

3 Split Hero

Split Hero is een eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken A/B-testing tool voor WordPress. Het is vooral gericht op freelancers, bureaus en hun klanten, hoewel het ook perfect is voor de doe-het-zelf webbouwer die zijn website naar het volgende niveau wil tillen. Het enige wat je hoeft te doen is (maximaal) 4 variaties te selecteren van de pagina die je wilt testen plus de conversiepagina ─bijvoorbeeld een contactformulier voor een bedankpagina─, de campagnedatum in te voeren en je bent klaar om te beginnen.

4 Thrive Headline Optimizer

Net als Nelio heeft deze een zeer hechte integratie met WordPress en wordt goed ondersteund door de ontwikkelaars. Thrive Headline Optimizer is een geweldige oplossing voor het verbeteren van je klikratio, de tijd die bezoekers doorbrengen op je site, en scrollen. Dit is een premium plugin die begint bij 67 dollar per jaar voor één website. Het is volledig compatibel met WooCommerce en je kunt het op automatische piloot zetten. Stel uw eigen beste automatische instellingen om een betere CTR te krijgen en laat het zijn ding doen.

5 AB splittest

Absplittest.com is een vrij nieuwe plugin en werkt heel mooi. Klik op de video hieronder om te bekijken:

absplittest.com

6 Simple Page Tester

Simple Page Tester is een plugin die zijn naam eer aan doet. Het is gratis met een premium upgrade, waarvan de kosten $59 zijn. Het is SEO-vriendelijk, ondersteunt caching-oplossingen en is compatibel met Google Analytics.
wordpress.org/plugins/simple-page-tester

7 AB Press Optimizer

Test uw thema’s, berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen met behulp van shortcodes. Gemakkelijk te gebruiken en te installeren. Dit is ook geweldig voor het split testen van WordPress widgets en verschillende advertenties om te zien welke een betere CTR heeft. Met de AB Press Optimizer kunt u snel en eenvoudig tientallen verschillende versies van uw afbeeldingen, knoppen, inhoudsblokken, formulieren en koppen maken.
U kunt de persoonlijke versie van deze WordPress plugin installeren op één website voor $49. Voor $99 kunt u tot drie websites testen. Het Agency abonnement biedt onbeperkt testen van websites voor $199. Elk abonnement biedt een onbeperkt aantal tests voor een onbeperkt aantal bezoekers. U krijgt real-time rapportage met deskundige functies en ondersteuning.

8 Title Experiments Gratis en voordelige Pro versie

Title Experiments is heel eenvoudig, maar doet één ding en doet het goed. Test je titels gratis en ontdek welke een hogere klikratio krijgen. Er is een premium versie voor $19.99 per jaar, waarmee je afbeeldingen kunt testen met meerdere functies, gedetailleerde statistieken en zelfs automatische bevriezingstests.

9 WordPress Calls to Action

Naast titels zijn oproepen tot acties een van de belangrijkste pagina-elementen voor conversie-optimalisatie. Met de WordPress Call to Action plugin kun je je links, social media knoppen, bestandsdownloads en call to actions in actiesjablonen testen. Deze gratis plugin helpt je ook om conversiepercentages bij te houden en multivariate tests uit te voeren.

10 WordPress Landingspagina’s

De WordPress Landing Pages plug-in is gemaakt door dezelfde ontwikkelaar als WordPress Calls to Action. In plaats van afzonderlijke elementen op uw landingspagina’s te testen, kunt u splittests uitvoeren op de landingspagina’s zelf. Pas sjablonen aan, houd conversiepercentages bij en voer zelfs multivariate tests uit als u meerdere elementen tegelijk wilt testen. Deze gratis plugin heeft een visuele editor, pre-populates uw formulieren en kunt u uw splash pages klonen.

11 Marketing Optimizer

De Marketing Optimizer plugin is volledig gratis en stelt je in staat om alles te testen, van overlays, CTA’s, landingspagina’s, titels, pagina lay-outs, afbeeldingen, knop stijlen en nog veel meer. Het bevat zelfs een aantal gratis sjablonen die je meteen kunt gebruiken. Het is ook volledig compatibel met populaire caching plugins en WordPress hosts die server-level caching gebruiken.

Aanvullende A/B test tools

Hier zijn een paar extra A/B testing tools die misschien niet zo nauw met WordPress zijn geïntegreerd als sommige hierboven, maar die toch een vermelding verdienen. Sommige van deze werken op dezelfde manier als Google Optimize, waardoor je HTML en CSS elementen direct op een pagina kunt bewerken. Ze hebben echter ook een steilere leercurve bij het implementeren en gebruiken ervan. En de prijs is aanzienlijk hoger dan de bovenstaande oplossingen.

  • Optimizely
  • VWO
  • Hotjar