Alternatieven voor WordPress Goede websites maken een CMS

Logo cursus traing wordpress

Alternatieven voor WordPress Goede websites maken een CMS

Bekijk de alternatieven voor WordPress. Bespaar tijd en energie om zelf elk systeem te gaan vergelijken. De beste CMS systemen heb ik getest.

WordPress alternatieven getest

Waar kun je het beste je website mee bouwen? Ik bouw websites en ik leer ook al meer dan 10 jaar mensen websites te bouwen. Ik doe dat het liefst alleen nog maar in WordPress. Maar ik krijg ook vaak de vraag: ‘Waarom niet in Wix, Weebly of Squarespace? Heb je daar al naar gekeken?
Jazeker! Ik heb de meeste systemen getest. Je kan prima een eenvoudige privé website bouwen met een ander systeem. Maar als je een zakelijke website gaat bouwen dan zou ik echt voor WordPress gaan. Waarom? Als het gaat om WordPress en contentbeheer zijn er maar heel weinig Content Management Systemen die met WordPress kunnen concurreren. Lees verder in dit artikel meer.

WordPress alternatieven op een rij

Omdat ik vaak de vraag voor een krijg heb ik ze op een rijtje gezet. Hoewel WordPress wereldwijd verreweg de populairste en beste keuze is voor het maken van een website, laat ik hier een aantal alternatieven zien voor WordPress die ik heb getest:

Alternatieven voor webshop of webwinkel in WordPress

Er zijn ook alternatieven voor het maken van een webshop of in WordPress
Alternatieven voor webshop en shopify voor WordPress


Voordelen en nadelen diverse Content Management Systemen

Uiteraard zijn alle CMS-systemen anders. Allemaal met voor-en nadelen. Ik heb ze op een rijtje gezet:

Voordelen van WordPress als CMS systeem

WordPress bestaat al vanaf 2001 en was toen een tool om te bloggen. Maar WordPress is inmiddels veel meer. Het is een tool om websites en webshops mee te maken. En ja, je kunt er ook nog steeds erg goed mee bloggen (wat ik je zeker aanraad om te doen!).

  • WordPress is used by 59.4% of all the websites whose content management system we know. This is 28.3% of all websites.
  • 50+ Meest opvallende grote merken gebruiken WordPress.
  • heeft meer dan 28,19% van alle online winkels.

Lees meer over de cijfers:
WordPress wereldwijd het populairste CMS
WooCommerce webshop populairste CMS voor maken van webwinkel

Nadelen andere CMS systemen

Vroeg of laat loop je ook tegen technische beperkingen aan met Wix, Weebly of de meeste andere CMS-en. Je klikt misschien heel snel een website in elkaar maar als je later een webshop wilt toevoegen gaan systemen zoals Wix en Weebly je heel erg beperken. Hetzelfde geldt als je serieus aan de gang wilt gaan met online . Systemen zoals Wix en Weebly beperken je dan heel erg. Wix en Weebly scoren bovendien veel slechter in de zoekmachines. WordPress is aantoonbaar beter wat dat betreft.

WordPress op lange termijn

Ook op lange termijn, denk aan 3-5 jaar is het goed om WordPress te hebben. Het kan zijn dat er een nog veel beter systeem op de markt komt, bijvoorbeeld omdat we over 5 á 10 jaar allemaal op de BlockChain zitten. Dan moet je een goede tool hebben om WordPress te exporteren naar dit nieuwe systeem. Aangezien WordPress het grootste CMS systeem is, lijkt het me sterk dat hier geen oplossing voor gevonden wordt. Bij kleinere systemen, die ook nog eens op de server van een extern bedrijf en systeem staan, is dit nog maar afwachten.
Deze nadelen zijn goede redenen om voor WordPress te kiezen.


Tips en advies bij je keuze voor een CMS

Bouw je website met WordPress en host je website zelf. Daarmee ben je zelf de eigenaar van je belangrijkste marketinginstrument en klaar voor de toekomst voor je bedrijf, organisatie of wat dan ook. Bovendien scoor je met WordPress aantoonbaar beter in de zoekmachines dan met de andere systemen.
Als je inderdaad voor WordPress kiest, host dan je website zelf op een eigen . En doe het dan niet op WordPress.com. Anders gelden dezelfde nadelen als bij Wix en Weebly: het is niet van jezelf en je bent heel beperkt in je functionaliteiten.


Wil je meer details over Alternatieven voor WordPress Goede websites maken een CMSof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Alternatieven voor WordPress Goede websites maken een CMS bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven