Beste CSS frameworks grid systemen voor WordPress

Logo cursus traing wordpress

Beste CSS frameworks grid systemen voor WordPress

Met een CSS kun je een consistente, beknopte en effectieve CSS binnen WordPress bouwen voor de structuur van je webpagina's. Bekijk de beste Frameworks.

Wat is een CSS framework?

CSS-frameworks zijn tools die door UI-ontwikkelaars worden gebruikt om hun werk te vergemakkelijken. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden elke keer als er een nieuw project opduikt. Frameworks geven ontwikkelaars de tools om snel spin-up gebruikersinterfaces te draaien die kunnen worden aangepast en geïtereerd gedurende een project in plaats van tijd te besteden aan het starten van een blanco document. Ze zijn ook nuttig in grote teams en helpen degenen onder ons die een thema moeten maken voor gebruik in meer dan één project.

Vaak zijn CSS-raamwerkwebsites zoals Bootstrap Studio een beetje geheimzinnig voor beginners. Gevuld met technische codes en woorden en beschrijvingen die alleen meer senior ontwikkelaars zullen begrijpen, en het is moeilijk voor beginners om te vertellen wanneer en welk raamwerk ze moeten beginnen te leren.

In zijn eenvoudigste vorm is een CSS-raamwerk een verzameling CSS-stijlschriften die zijn voorbereid en klaar voor gebruik. Ze zijn op maat gemaakt voor gebruik in veel voorkomende situaties, zoals het opzetten van navigatiebalken en .

Voordelen CSS frameworks en CSS

Tijdsbesparing is niet het enige voordeel van het gebruik van CSS-frameworks. Teams met meerdere ontwikkelaars, vooral grotere, kunnen de standaarden die de frameworks aan de tafel brengen echt waarderen. In plaats van dat elke ontwikkelaar zijn eigen smaak van names naar een project brengt, standaardiseren frameworks de lay-outs en laten ze de ene ontwikkelaar toe om gemakkelijk de code van een andere ontwikkelaar te lezen.
Dit bespaart tijd, maar zorgt ook voor een soepeler ontwikkelcyclus met minder bugs en eenvoudiger teamcommunicatie. Als je ooit in het diepe bent gegooid van een bijna compleet project en je wordt verteld dat je de UI moet repareren, dan weet je welke pijn de frames kunnen verzachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van frameworks als een newbie niet aan te raden is. Soms willen mensen gewoon zo snel mogelijk aan de slag, en ze zien kaders als een manier om te springen beginnen hun doelen. Hoewel dat waar is voor spinning up projecten, kan het schadelijk zijn voor je lange termijn carrière, omdat je dan de basisvaardigheden mist die over de hele linie kunnen worden toegepast.

Door bijvoorbeeld eerst CSS in zijn pure vorm te leren, kunt u eenvoudig de documentatie van een framework doorzoeken om te zien hoe u de meeste dingen die u met pure CSS deed, kunt doen. Het stelt u ook in staat om gemakkelijk problemen binnen uw syntax te identificeren en kan leiden tot eenvoudigere aanpassingen wanneer u het framework dat u gebruikt moet aanpassen.

Beste CSS frameworks voor CSS op een rij

Er zijn veel dingen die in overweging worden genomen. Dus hier is een lijst van de meest voorkomende en meest prominente CSS-Frameworks die beschikbaar zijn om te gebruiken:

Twitter Bootstrap

Het is een front-end framework dat helpt bij het ontwerpen van websites of een web-applicatie die het op een verantwoorde manier leesbaar maakt op elk schermformaat. Er zijn vele soorten schermen die een gebruiker gebruikt zoals mobiel, pads en laptops en om de inhoud goed aan te passen aan de schermgrootte van het apparaat is wat Bootstrap Studio het beste doet.
Afbeelding voor post

Semantische UI

Dit raamwerk staat bekend om zijn eenvoudige en elegante ontwerpen en verbluffende thema-effecten. Het meest interessante feit is dat het 3000+ thema variabelen biedt, 50+ UI en 5000+ commits. Met dit framework hoef je alleen maar een keer je UI te ontwikkelen en dan kun je later overal dezelfde code inzetten.
Nadeel: te lange codes
https://semantic-ui.com/elements/header.html


Foundation

Dit raamwerk werd gecreëerd door Zurb en is een zeer geavanceerd en responsief front-end raamwerk. De basis is semantisch, leesbaar, flexibel en een volledig aanpasbaar raamwerk. Top online marketeers zoals , eBay en Mozilla hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheden van dit framework vanwege de grotere flexibiliteit tijdens het werken met de stichting.
Afbeelding voor post

get.foundation/sites/docs/typography-base.html
zurb.com/university/foundation-intro?


Materialize CSS

Materialize CSS is een modern, responsief front-end raamwerk met een uitgebreid framework. Ideaal voor verfijnde animaties en overgangen en biedt een soepele ervaring voor Android Framework-ontwikkelaars.

https://materializecss.com/color.html

UIKit

Dit raamwerk is licht van gewicht, extreem aanpasbaar en een modulair front-end raamwerk. Het werkt goed met geavanceerde gebruikersinterfaces die gebruik maken van componenten zoals nestbaar. UIkit is een all-inclusive verzameling van HTML, CSS en JS gebaseerde kleine, responsieve componenten. UIKit framework maakt gebruik van betrouwbare en conflictvrije naamgevingsconventies. De nadruk op de kwaliteit ligt op het feit dat het eenvoudig te gebruiken is, gemakkelijk aan te passen en te schalen.
getuikit.com/docs/heading


Tailwind

Tailwind CSS is een zeer aanpasbaar, low-level CSS-framework dat je alle bouwstenen geeft die je nodig hebt om op maat gemaakte ontwerpen te bouwen zonder vervelende eigenzinnige stijlen die je moet bestrijden om te overstemmen.

tailwindcss.com/docs/font-size

Tailwind proberen
codepen.io/team/codepen/pen/oVrErE

Beste Frameworks voor CSS op medium.com
Kritiek


Meer handleidingen over het ontwerpen van grids, rasters en layouts in WordPress

Open Props (Tip 2024)

Een van de manieren waarop sommige CSS-frameworks de zaken eenvoudiger proberen te maken, is door u een reeks vooraf gedefinieerde variabelen te bieden waarmee u een consistent uiterlijk voor uw sites kunt creëren. Open Props biedt een modulaire en uitbreidbare manier om ontwerpen te maken op basis van deze variabelen

Variabele Frameworks

Een van de manieren waarop sommige CSS-frameworks de zaken eenvoudiger proberen te maken, is door u een reeks vooraf gedefinieerde variabelen te bieden waarmee u een consistent uiterlijk voor uw sites kunt creëren.

In CSS staan ​​variabelen bekend als aangepaste eigenschappen. Dit raamwerk wordt dus Open Props genoemd omdat ze een aantal vooraf ingestelde variabelen bieden die u kunt gebruiken. Door de variabelen te gebruiken, creëert u een ontwerptaal die consistent is voor uw verschillende componenten.

Hoe Open Props werkt

Als je bijvoorbeeld kijkt hoe kleuren zijn samengesteld, gebruiken de variabelen een kleurnaam en vervolgens een getal van nul tot en met negen. Dezelfde structuur bestaat bijvoorbeeld als je bij typografie komt en dan zaken als of letterdikte specificeert en hetzelfde type cijfers gebruikt. De naamgevingsconventies voor de variabelen zijn vrij eenvoudig te volgen. Zodra je met de variabelen gaat werken, heb je een idee van hoe alle variabelen werken.

Het is ook stapsgewijs adopteerbaar, wat betekent dat je alle rekwisieten kunt pakken, alleen de rekwisieten die je nodig hebt, of de rekwisieten in de -modus. Je kunt de rekwisieten ook zelf aanpassen. Als u een andere naam voor de variabelen wilt hebben, gebruikt u JavaScript of de opdrachtregel.

Geweldige documentatie

De documentatie is hiervoor fantastisch. Het heeft een heel coole kleine taal waarmee je de meeste dingen kunt maken die je nodig hebt. Je kunt mediaquery's zien, de Z-index, en ook een heleboel mooie ingebouwde verlopen, zodat je kunt scrollen en alle verlopen hier kunt zien. Het voelt dus al als een heel redelijk compleet raamwerk en je kunt zien dat er veel dingen zullen worden toegevoegd, aangezien ik erg opgewonden ben om dit raamwerk te zien groeien en het maakt deel uit van hoe veel nieuwere raamwerken zijn. proberen uw leven een stuk gemakkelijker te maken.

https://open-props.style


Meer weten over Beste CSS frameworks grid systemen voor WordPressof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Beste CSS frameworks grid systemen voor WordPress bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Training of cursus CSS en html

Snel CSS en html leren

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan maken en beheren in de html-css training op maat:
CSS en HTML-cursus voor WordPress

WP Bootcamp spoedopleiding

Leer hoe je je website sneller kan maken en ontwerpen in de WP Bootcamp spoedopleiding:
WordPress Bootcamp spoedopleiding

Info over Beste CSS frameworks grid systemen voor WordPress?

Neem contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Beste CSS frameworks grid systemen voor WordPress en WordPress web-development.

WP developer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven