Er is veel mogelijk met Elementor Pro. Maar soms ben je net op zoek naar dat beetje extra. Je kunt Elementor uitbreiden met Elementor Add-ons.
IN DEZE HANDLEIDING:
Beste Elementor add-ons (gratis en betaald)
Op de website beveelt Elementor zelf een aantal ‘3rd Party Elementor Add-ons’ aan. De meeste daarvan heb ik de afgelopen jaren uitgebreid getest. Zie hier het overzicht van de beste Elementor add-ons (gratis en betaald).
PowerPack for Elementor
$59 per jaar (voor onbeperkte websites),
PowerPack is een van de eerste Elementor add-ons die ik testte toen ik met Elementor begon te werken. Ik vond ook de ‘Off-Canvas content’ widget leuk. Maar dit is nu ook mogelijk met pop-ups uit Elementor Pro. Verder gebruik ik PowerPack wanneer ik geavanceerde tabs wil maken.
Een ander voordeel van PowerPack is dat ze een form styler widget aanbieden voor Gravity forms, Caldera forms, Ninja forms, Contact form 7 en WP forms. Ideaal als je al veel contactformulieren op je website hebt staan en deze beter wilt stylen. Gebruik je alleen eenvoudige contactformulieren? Dan gebruik je gewoon de formulieren widget van Elementor Pro. Dat scheelt je weer een plugin.
Voorbeelden Powerpack add-ons en modules
- Post carousel (voor blogs of teamleden)
- Styling voor Gravity forms, Ninja forms, contact form 7 en WP forms
- Uitgebreide styling mogelijkheden voor tabs
- Kaarten slider
- Vitrine widget
- Inhoud toggle
- Tijdlijn maken
- Magazine schuifbalk
Ultimate add-ons for Elementor
$49 (onbeperkt aantal websites)
Dit is waarschijnlijk een van de eerste add-ons die je tegenkomt als je zoekt op “Elementor Add-ons”. Ultimate add-ons werkt goed met het Astra thema (als u de Mini Agency Bundle kiest, krijgt u Astra Pro er gratis bij), maar is ook goed te gebruiken met andere thema’s.
Net als PowerPack, kun je er ook formulieren mee stijlen (Caldera, Contact form7, Gravitiy formulieren). Een andere interessante widget is de “Hotspots”. Hiermee kunt u afbeeldingen interactief maken. Handig als je producten verkoopt die wat uitleg nodig hebben of als je bepaalde features wilt uitlichten.
Heb je een webshop met WooCommerce? Dan bieden deze add-ons ook mogelijkheden om de productweergave te verbeteren. Denk aan een productcarrousel, het toevoegen van badges aan je producten of andere aanpassingen in het product grid.
Voorbeelden Ultimate add-ons elementor add-ons en modules
- Multi Knoppen
- Styling voor Gravity forms, contact form 7 en WP forms.
- Dubbele kleur kop
- Hotspot afbeelding
- Tijdlijn
- Inhoud omwisselen
Happy add-ons (gratis Elementor Add-on modules)
De beste gratis Elementor Add-on modules die ik ben tegengekomen. Deze add-on biedt widgets met een mooi ontwerp. Zoals de kaart widget, die mooie ontwerpen biedt. Maar ook simpele widgets, die toch erg handig zijn zoals de logo grid, gradient heading en number widget. Klein nadeel van deze plugin: hij werkt niet met dynamische inhoud.
Voorbeelden Happy add-ons elementor add-ons en modules
- Beoordeling widget
- Stap stroom
- Kaarten
- Logo raster
- Gradiënt koptekst
- Aantal widget
- Team lid
- Calendly (afsprakenplanner)
Welke Elementor add-ons te kiezen?
Als je naar al die Elementor add-ons kijkt, worden de mogelijkheden al snel te gek. Welke moet je kiezen? Het probleem is vaak dat je maar één specifieke feature of widget nodig hebt. De vraag is of je er voor wilt betalen of niet. Elementor is ook constant in ontwikkeling. Nog niet zo lang geleden had je Elementor add-ons nodig om een popup te maken. Dit is nu ook mogelijk met Elementor Pro.
Mijn advies: bedenk eerst welke (toegevoegde) functie je nodig hebt. Kijk eerst of het mogelijk is met Elementor. Zo niet, gebruik dan de plugin die de beste oplossing biedt.
Tip: Elementen uitschakelen
Bij de meeste plugins kun je elementen die je niet gebruikt uitschakelen in je Elementor panel.