Beste gratis Schema Markup Generatoren rich snippets

Logo cursus traing wordpress

Beste gratis Schema Markup Generatoren rich snippets

Beste gratis Schema Markup Generatoren

Het belang van gestructureerde gegevens blijft groeien nu Google investeert in het rijker en visueel aantrekkelijker maken van zoekresultaten. Gelukkig kunt u gestructureerde gegevens op uw website implementeren zonder kosten (en met weinig technische know-how).

Tal van SEO-gerelateerde websites hebben gratis schema markup generatoren ontwikkeld die het harde werk voor u doen. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste informatie in te voeren, en vervolgens de bijbehorende code op uw website te laten vallen.

Hier zijn de beste gratis schema markup generatoren voor u om te gebruiken:

Schema Markup Generator door Merkle

TechnicalSEO.com heeft een aantal gratis SEO tools die u kunt gebruiken, maar mijn favoriet is hun schema markup generator.

Ze bieden schema markup voor een aantal toepassingen, waaronder:

Website informatie
Broodkruimel
Artikelen
Product informatie
Lokale bedrijven
Mensen
Evenementen
Recepten
Vacatures
Zij voeren de code uit in het gemakkelijk te gebruiken JSON-LD formaat, dat u kunt kopiëren en plakken in de juiste sectie van uw website. Ze bieden ook het microdata formaat aan indien uw project dit vereist.

Schema Markup Generator door Merkle

Google's Structured Data Helper & Data Highlighter

Google biedt twee tools voor het genereren van schema markup. De eerste heet de Structured Data Helper en kan het beste worden gebruikt wanneer u schema markup maakt in opdracht van iemand anders.

Met de tool kunt u elementen van uw webpagina visueel taggen, zodat Google de juiste schema markup kan genereren. Als u klaar bent met taggen, kunt u de HTML downloaden en opnieuw uploaden naar uw website.

google's gestructureerde data helper

Data Highlighter

Google heeft een bijna identieke tool beschikbaar in genaamd Data Highlighter. Als je toegang hebt tot het Search Console profiel van een website, dan stel ik voor dat je deze route volgt.

https://support.google.com/webmasters/answer/2692911?hl=en

Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten van de tools is dat Data Highlighter al het werk achter de schermen voor je afhandelt. Markeer gewoon elementen op de pagina en pas toe! Als een extra bonus kan Google de tags toepassen op alle vergelijkbare pagina's die je opgeeft. Dit stelt u in staat om schema markup op grote schaal uit te rollen met relatief weinig inspanning.

Als uw website is gebouwd op WordPress (zoals de mijne), bekijk dan onze post over de beste SEO plugins. We raden een aantal geweldige schema markup plugins aan om aan je website toe te voegen.

Schema App's JSON-LD Generator

Deze eenvoudig te gebruiken maar toch uitgebreide schema markup tool helpt u JSON-LD code te maken door het selecteren van een van de honderden schema.org aangeboden klassen. Genereer code zo breed als “organisatie” of zo specifiek als “gated residence community”.

Om te gebruiken, selecteer een van de acht child types of gebruik de dropdown om een van de honderden parent types te selecteren.

Als u klaar bent met het invoeren van de informatie die u wilt, kopieert en plakt u de code in uw website. Maar vergeet niet om je werk eerst te controleren op Google's Structured Data Testing Tool.

MicrodataGenerator.com's Schema.org Generator

Deze tool is geweldig voor het genereren van schema markup voor lokale bedrijven. Vrijwel elk bedrijfstype dat je kunt bedenken is beschikbaar.

Gebruik de linker zijbalk om uw bedrijfscategorie te selecteren, vul dan de velden aan de rechterkant in om nauwkeurige markup in het JSON-LD formaat te genereren.

http://microdatagenerator.com/generator.html

JSON-LD Generator door Hall Analysis

Hoewel het niet zo veel opties bevat als de schema markup generatoren gemaakt door Merkle en Schema App, zal deze afgeslankte tool de klus klaren voor elke basis schema markup behoefte.

json ld schema markup

Genereer JSON-LD code met deze tool voor de volgende schema markup toepassingen:

Lokale bedrijven
Persoon
Product
Gebeurtenis
Organisatie
Website

Daar heb je het! Deze 5 geweldige schema markup generatoren zullen u helpen om de nodige gestructureerde data aan uw website toe te voegen. Vergeet niet de belangrijkste stap daarna: het testen van je code. Meer info hieronder.

Bonus: gratis extra generator voor schema markup maken

https://smartranking.nl/tools/faq-structured-data-generator/

https://saijogeorge.com/json-ld-schema-generator/faq/


Wil je meer informatie over Beste gratis Schema Markup Generatoren rich snippetsof info?

Meer weten? Veel cursisten met interesse in Beste gratis Schema Markup Generatoren rich snippets bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website of webshop beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress site hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Beste gratis Schema Markup Generatoren rich snippets

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Beste gratis Schema Markup Generatoren rich snippets, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven