Beste gratis Schema testers Markup rich snippet maken

Logo cursus traing wordpress

Beste gratis Schema testers Markup rich snippet maken

Beste gratis Schema Markup Testers

Het toevoegen van gestructureerde data aan uw website wordt snel een best practice in de industrie, omdat het zoekmachines in staat stelt om uw website effectiever te begrijpen en deze informatie te gebruiken om rich snippets en andere functies aan uw zoekresultaat toe te voegen.

Het testen of je gaat het makkelijkst met de Google's Rich Results Test. Een uitgebreidere manier is met behulp van de .

Als je al gestructureerde data hebt geïmplementeerd met behulp van een schema markup generator, ben je al halverwege. Lees hiervoor de onderstaande handleidingen

De volgende cruciale stap is het testen van uw gegevens. Hier zijn de beste gratis schema markup testers voor u om te gebruiken:

Google's Rich Results Test

Laat de pagina door Google's Rich Results Test lopen om er zeker van te zijn dat de opmaak klopt.

faq verzoek indexing google rich snippet testen
faq verzoek voor indexing google rich snippet en testen

Schema.org's Gestructureerde Data Test Tool

Bent u een grote fan van Google's Structured Data Testing Tool? Wij zeker wel. In 2020 kondigde Google aan dat ze de tool zouden stopzetten en veel mensen in de SEO-gemeenschap vonden dat jammer.

https://developers.google.com/search/docs/advanced/structured-data

Maar gelukkig werd de tool niet volledig stopgezet, maar verplaatst naar Schema.org in mei 2021. Het behoudt alle functionaliteit en eenvoud die eerder te vinden waren in Google's versie. Voer gewoon uw URL in het gedeelte “Fetch URL” of een stukje code met “Code Snippet” in en voer dan de test uit. Kijk voor deze items:

  • Welke gestructureerde gegevens heeft uw pagina?
  • Bevat uw pagina fouten of waarschuwingen?
  • Wat zijn de details van de fouten of waarschuwingen?
  • Schermafbeelding van Googles Structured Data Testing Tool waarschuwing

Eén fout kan ervoor zorgen dat Google je opmaak niet leest. Vaak heeft de fout te maken met een ontbrekend of foutief stukje code. Fouten zijn anders dan waarschuwingen, en waarschuwingen zijn doorgaans minder ernstig.

Bijvoorbeeld, alleen omdat u een waarschuwing ziet over het ontbreken van een aanbevolen veld, betekent dit niet dat Google uw opmaak zal negeren. Er zijn veel gevallen waarin u bepaalde informatie uit uw opmaak kunt weglaten, zoals het niet vermelden van een prijsklasse voor uw diensten. Ontbrekende code zal worden gemarkeerd als een fout in plaats van een waarschuwing als het essentieel is.

Google Search Console's Structured Data Report

Ga in Search Console naar de URL Inspection Tool en klik op request indexing. Google zal de pagina crawlen en hun zoekresultaten bijna onmiddellijk bijwerken (meestal duurt het een paar minuten).

faq verzoek indexing google rich snippet test search console
Testen google rich snippet met Google search console

Google biedt dit schema markup rapport aan als aanvulling op zijn Structured Data Testing Tool om u een compleet overzicht te geven van de schema markup van uw site. Als uw site is ingesteld met Search Console, kunt u het exacte aantal gestructureerde data-items op uw hele site zien, niet alleen op één specifieke URL. Hierdoor kunt u fouten op een alomvattende manier aanpakken in plaats van één voor één.

https://search.google.com/search-console

Google Search Console testtool

Om het Structured Data Report te gebruiken, logt u in op de Google Search Console van uw site, klikt u op “Search Appearance” en vervolgens op “Structured Data” om uw rapport te zien.

Yandex.Webmaster's Gestructureerde Gegevens Validator

Deze gestructureerde datatest tool is iets minder beginnersvriendelijk dan Google's, maar biedt het unieke perspectief van hoe de microformat parser je pagina verwerkt. Om deze tool te gebruiken, voert u de URL of het HTML-codefragment van de webpagina in, klikt u op “Controleren” en bekijkt u de resultaten. Deze tool geeft ook fouten weer, dus zorg ervoor dat je die ook controleert.

https://passport.yandex.com

SEO SiteCheckup's Microdata Schema Test

De eenvoud van deze schema markup tester zorgt ervoor dat zelfs de meest beginnende webmasters dit kunnen gebruiken. Deze tool onderscheidt zich van de rest doordat u de markup van uw site kunt vergelijken met die van een concurrent. U kunt aan de slag door uw URL in te voeren (en de URL van uw concurrenten, indien u dat wenst).

Het grootste nadeel van deze tool is dat als je hem gratis wilt blijven gebruiken, je maar één URL's per uur kunt testen. Het is echter nog steeds een geweldige schema testing tool om in je achterzak te houden.

Het controleren van uw gestructureerde gegevens met meerdere tools is een best practice voor een succesvolle implementatie. Deze 4 schema markup testers zullen u helpen dubbel-check (of triple, of quadruple-check) uw gestructureerde gegevens en hopelijk verdien je die ongrijpbare rich snippets.

https://seositecheckup.com/tools


Wil je meer details over Beste gratis Schema testers Markup rich snippet makenof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Beste gratis Schema testers Markup rich snippet maken bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress website of webshop hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Beste gratis Schema testers Markup rich snippet maken

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Beste gratis Schema testers Markup rich snippet maken, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven