Beste grootte uitgelichte afbeelding verhouding pixels

Logo cursus traing wordpress

Beste grootte uitgelichte afbeelding verhouding pixels

Wat is de beste grootte voor een uitgelichte afbeelding in WordPress?

De grootte van de wordt bepaald door het thema dat u momenteel gebruikt. Echter, de meest gewenste grootte voor een uitgelichte afbeelding in WordPress is:

1200 x 628 px (pixels)

Dat betekent dat uw uitgelichte een breedte van 1200 px en een hoogte van 628 px moeten hebben.

Het belangrijkste is dat deze maat ook voor gebruikt wordt. Het is nu de standaard WordPress featured image grootte en werkt in de meeste beschikbare 's. U kunt het echter ook naar uw eigen smaak aanpassen.

In WordPress kunt u de afbeeldingsafmetingen voor uw webpagina's aanpassen. Als u inlogt op de backend van uw WordPress site en naar Instellingen > Media gaat, vindt u daar de afbeeldingsinstellingen.

Verhouding uitgelichte afbeelding

Voor de liefhebbers van het maken van de uitgelichte afbeelding:
1200 x 628 pixels heeft deze :
1 : 0,523333333
1 : 0,5234 (afgerond)

WordPress Post Thumbnails optimaliseren voor social media

Wanneer een artikel of een productlijst wordt gedeeld op sociale media, is de uitgelichte afbeelding datgene wat echt opvalt en de aandacht trekt.

De perfecte uitgelichte afbeelding is belangrijk als u uw publiek wilt bereiken. Of het nu gaat om een afbeelding van hoge kwaliteit of de juiste afbeeldingsgrootte, al deze elementen dragen bij tot het hebben van de juiste uitgelichte afbeelding.

Plugins helpen de functionaliteit van uw WordPress site te verbeteren. Ze helpen ook een hoop anders vervelende taken te verlichten, zoals de verschillende beschikbare SEO plugins.

SEO plugins bieden u een waarmee u gemakkelijk al uw on-page SEO ranking factoren kunt volgen en voltooien.

Afbeeldingsformaten te gebruiken voor sociale media

Als uw WordPress thema afbeeldingen gebruikt met een beeldverhouding van bijvoorbeeld 16:9, dan kunt u deze ook gebruiken als sociale media afbeeldingen voor en .

U moet deze platforms echter expliciet vertellen welke afbeelding u wilt weergeven wanneer iemand een artikel van uw website deelt.

Om dat te doen, heb je de All in One voor WordPress nodig. Het is de beste WordPress SEO plugin op de markt die door meer dan 3 miljoen websites wordt gebruikt. Het helpt je om je website te optimaliseren voor zoekmachines en social media platforms.

Eerst moet u de plugin installeren en activeren. Na activering, zal de plugin de setup wizard starten. Volg de instructies op het scherm om de wizard te voltooien. U kunt ook onze gids over het instellen van All in One SEO bekijken voor stap-voor-stap instructies.

Daarna moet u naar All in One SEO ” Sociale Netwerken pagina gaan en overschakelen naar de Facebook tab. Vanaf hier kunt u ‘Uitgelichte afbeelding' instellen als uw standaard Open Graph beeldbron.

Standaard afbeelding voor Facebook Open Graph
U kunt dan naar de Twitter tab gaan en hetzelfde doen.

Vergeet niet om op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Als uw WordPress thema afbeeldingen gebruikt in een ander formaat, dan kan het zijn dat Facebook en Twitter die afbeeldingen niet goed kunnen weergeven. In dat geval kunt u de sociale media platforms voorzien van een aangepaste afbeelding.

Maak gewoon een afbeelding met een beeldverhouding van 1200 x 628 of 16:9 (1200×675 pixels of 680×382 pixels). Bewerk vervolgens de post of pagina en scroll naar beneden naar het gedeelte AIOSEO-instellingen onder de editor.

Vanaf hier moet u overschakelen naar het tabblad Sociaal en omlaag scrollen naar de sectie Afbeeldingsbron. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Aangepaste afbeelding en upload vervolgens uw Facebook-afbeelding. U moet het proces op het tabblad Twitter ook herhalen.

U zult dit moeten doen voor alle artikelen die u publiceert om ervoor te zorgen dat de sociale media de afbeelding gebruiken die u wilt dat ze gebruiken.

Yoast sociale afbeeldingen

Als je de SEO plugin, het geeft je de mogelijkheid om een afbeelding, en beschrijving specifiek voor verschillende sociale platforms op te nemen. Het geeft ook de juiste afbeeldingsgrootte aan die gebruikt moet worden voor de verschillende social media platforms.

Op deze manier hoeft u niet expliciet een specifieke post voor de verschillende platforms te maken. U kunt het allemaal gemakkelijk direct vanuit uw WordPress dashboard maken.

Voorbeeld Uitgelichte afbeelding op juiste formaat

Een voorbeeld uitgelichte afbeelding op juiste formaat:

Uitgelichte afbeelding tips

Meer tips over de uitgelichte afbeelding:


Wil je meer details over Beste grootte uitgelichte afbeelding verhouding pixelsof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Beste grootte uitgelichte afbeelding verhouding pixels bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Scroll naar boven