Beste internet-startup 2010

Next2News is de beste startup van 2010. Op de internetconferentie The Next Web werd voor de vijfde keer aan het meest veelbelovende internetproject de prijs uitgereikt . Naast de roem krijgt de winnaar medewerking van sponsor Paypal.

Met next2news kan iedereen een advertentie zetten bij nieuwsartikelen op de grootste nieuwssites van Nederland, waaronder die van de Volkskrant. Next2News was één van de 25 finalisten – gekozen uit 245 inzendingen – die een korte presentatie mocht houden voor de duizend aanwezigen op The Next Web. De jury bestond uit web-entrepeneurs, waaronder het hoofd technologie van Amazon, Werner Vogels.

Publieksprijs

Via onder andere Twitter kon ook het publiek een stem uitbrengen op de beste startup. De publieksprijs ging naar muzieksite 22tracks, een Amsterdamse startup waar muziekexperts en dj’s de beste 22 nieuwe nummers selecteren in 22 muziekgenres.

Ook werden er prijzen uitgereikt in categorieën als beste mobiele applicatie. Hierin won Double Dutch. Dit is een mobiele incheckdienst, vergelijkbaar met Foursquare en Gowalla, waarmee gebruikers kunnen laten weten dat ze op een bepaalde locatie zijn. Bedrijven kunnen de applicatie kopen en hun eigen naam erbij zetten. De makers van deze applicatie krijgen hulp van Nokia om hun applicatie naast voor de iPhone ook voor Nokia-telefoons te ontwikkelen.