Beste microfoon voor zoom blog youtube videoconferencing

Je hebt een goede microfoon nodig voor het goed kunnen communiceren tijdens een WordPress Zoom cursus of training. Lees welke je het beste kunt gebruiken.

Logo cursus traing wordpress

Beste microfoon voor zoom blog youtube videoconferencing

Blue Yeti

Heb je een microfoon nodig voor Zoom?

Heb je een microfoon nodig voor een Zoom cursus? Dit hangt eigenlijk van de kwaliteit van je laptop of computer af. Als je een goede laptop hebt, bijvoorbeeld een recente MacBook, die je van dichtbij gebruikt is de interne microfoon hoogstwaarschijnlijk goed genoeg.

Anders kun je beter een microfoon gebruiken. Vrijwel elke redelijke microfoon is al beter dan een ingebouwde microfoon van een laptop.

Beste microfoon voor Zoom of videoconferencing

Je hebt een goede microfoon nodig. Hier valt niet over te twisten. Het maakt niet uit of je je eigen blog, youtube kanaal of podcast begint of van plan bent te gast te zijn op de podcast van iemand anders. Een goede microfoon zal je stem verheffen om je te helpen de diepte en de rijkdom te krijgen die je hoort op de radio en populaire shows. Terwijl je met je telefoon of de webcam-microfoon van je pc in een handomdraai kunt opnemen, wil je liever een beter geluidskwaliteit horen.

Beste USB-condensatormicrofoons op een rij

Uw eerste stap zou moeten zijn om een solide USB-condensatormicrofoon te nemen. Ze kunnen gemakkelijk worden aangesloten op elke computer (of zelfs telefoons en tablets met een dongle), en ze bieden een enorme sprong in geluidskwaliteit. Ik heb veel microfoons geprobeerd de laatste jaren en weinigen hebben zoveel indruk op me gemaakt als de Blue Yeti (120 euro).
Mijn Yeti Pro mic zijn echt het beste speelgoed dat ik heb gekocht. De Blue Yeti klinkt fantastisch voor de prijs, en het is zeer veelzijdig. U kunt schakelen tussen verschillende modi voor het opnemen. Je hebt alleen die eerste twee modi nodig voor zoom of youtube, maar het is leuk om de optie voor verschillende scenario's te hebben.

Bekijk promovideo Teti Microfoon


Voordelige USB-condensatormicrofoons voor Zoom of videoconferencing

Er zijn goedkopere USB-microfoons, zoals Blue's Snowball (70 euro) en AmazonBasics' Mini Condenser (45 euro), maar over het algemeen krijgt u veel beter geluid van de Yeti. Er is ook de iets uitgeklede Yeti Nano (85 euro), maar deze blijft achter bij zijn grotere broer of zus als het gaat om audiokwaliteit. Als je serieus bent is het de moeite waard om wat meer op voorhand uit te geven: Er is een goede kans dat je uiteindelijk een goedkopere microfoon weg zult gooien zodra je het verschil hoort.


Pro tip: Microfoon

U zou eigenlijk de instructies moeten lezen en ervoor zorgen dat u weet wat elke draaischijf en knop het goed doet. Het belangrijkste is dat u in de juiste richting spreekt! Bij de meeste microfoons, waaronder de Blue Yeti, wilt u zich richten op de kant met het merklabel. Sommige modellen, vooral dynamische microfoons, moeten van bovenaf worden aangesproken. Ja, ik weet dat dit allemaal basaal klinkt, maar er zijn mensen die uiteindelijk op het verkeerde deel van hun microfoons mikken als ze aan de slag gaan.

De yeti X heeft meer mogelijkheden als je ook instrumenten wilt opnemen is mijn ervaring doordat deze meer instellingen heeft. Zie link hieronder:
www.podcastinsights.com/blue-yeti-review/


Accessoires Microfoon

Het is ook de moeite waard om een paar accessoires op te pakken om uw opnames goed te laten klinken. Neem een popfilter of een schuimrubberen hoes om plosieven te vermijden (die vervelende titutale pop wanneer je “p” geluiden maakt). Als u regelmatig gaat opnemen, is het de moeite waard om te investeren in een tafelbladarm om uw microfoon in een optimale positie te houden (en ook de extra ruis te vermijden die u krijgt van bureaubladstandaards).


Duurdere microfoons (XLR) USB audio-interface

Je zou natuurlijk kunnen beginnen met het verkennen van duurdere microfoonopties, maar ik stel voor om te wachten totdat je meer toegewijd bent aan het videoconferencing-leven. Het volgende grote niveau van USB-condensors is de wereld van de XLR-microfoons, dezelfde interface die wordt gebruikt voor professionele audioapparatuur.
XLR microfoons zijn echt top. XLR heeft drie pinnetjes als aansluiting.
https://en-de.neumann.com/ic-3-mt
Je hebt dan ook een USB audio-interface nodig, zoals de Tascam US-2×2 (140 euro) of FocusRite Scarlett 2i2 (160 euro), om deze microfoons met uw computer te verbinden. Op dat moment kunt u beginnen te kijken naar opties zoals de Rode Procaster (230 euro). Het klinkt merkbaar rijker dan de Yeti, en omdat het een dynamische microfoon is, is het ook beter in het wegsnijden van ongewenste ruis.


Meer Zoom cursussen en trainingen

Tips voor cursus volgen met Zoom

Meer tips voor een met Zoom:


Wil je meer details over Beste microfoon voor zoom blog youtube videoconferencingof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Beste microfoon voor zoom blog youtube videoconferencing bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven