Beste plugins mysql database opruimen WordPress backend

Logo cursus traing wordpress

Beste plugins mysql database opruimen WordPress backend

MySql database opruimen met gratis WordPress plugins

Vaak worden plugins geïnstalleerd en vervolgens verwijderd, maar de databasetabellen blijven achter. Je kunt deze meestal veilig uit je database . Vergeet niet om altijd eerst een van uw database te maken. Als u zich hier niet goed bij voelt, raden we u aan om met een ontwikkelaar te praten.

Als u uw WordPress site controleert zult u waarschijnlijk veel overgebleven tabellen vinden die moeten worden opgeschoond en of verwijderd.

Heb je een plugin nodig?

Met de release van WordPress 5.2, kwam een nieuwe tool ingebouwd in de kern genaamd “Site Health.” Het is eigenlijk best geweldig en bevat veel nuttige gegevens over je WordPress site en server. Hiermee kunt u de grootte van uw WordPress mappen en database controleren.

Ga in je WordPress dashboard naar “Tools → Site Health → Info.” Onder het tabblad “Directories en Maten” vind je de volgende info over je site:

  • WordPress map grootte
  • Uploads map grootte
  • Grootte van de themamap
  • Grootte map plugins
  • Database grootte
  • Totale grootte

Misschien wilt u meer gedetailleerde gegevens zien over de grootte van uw WordPress database? Bijvoorbeeld, weten alleen de totale grootte is niet erg nuttig als je probeert te bepalen wat is het nemen van ruimte in de database.

Dat is waar de Advanced Database Cleaner plugin van pas kan komen. In wezen is het een hulpmiddel om uw database te analyseren en op te schonen. Er is zowel een gratis als een premium versie.

Dit is ook een fijne maar heel simpele plugin om te analyseren:
wordpress.org/plugins/my-simple-space/

Je kan de database ook opruimen zonder plugin. Dit is wel wat lastiger.

Geavanceerde Database Cleaner plugin

De Advanced Database Cleaner plugin heeft meer dan 95.000 actieve installaties met een indrukwekkende 5 uit 5 sterren waardering. Je kunt het downloaden uit de WordPress repository.

Advanced Database Cleaner WordPress plugin van Younes JFR installeren

Eerst moet je de Advanced Database Cleaner plugin installeren.

  • Klik op nieuwe plugin.
  • Zoek op "Advanced Database Cleaner"
  • Waarschijnlijk staat de plugin al bovenaan. Check of die van Younes JFR is en of het is bijgewerkt naar WordPress 6.3 (vanaf augustus 2023).
  • Installeer en activeer de Advanced Database Cleaner plugin. Klaar!

Lees eventueel de handleiding gratis WordPress plugins installeren.

Eenmaal geïnstalleerd kun je in je WordPress dashboard op WP DB Cleaner klikken en vervolgens op het tabblad “Tabellen”. Er zijn een heleboel optimalisaties die je met deze plugin kunt doen, maar daar gaan we vandaag niet op in, we houden ons bezig met het opsporen van wat de meeste ruimte in je database gebruikt.

Gewoonlijk krijgen databasetabellen een naam die lijkt op de naam van de plugin die ze gebruikt. Meteen vanaf het begin waren we in staat om “database afval” te vinden.

Het enige nadeel van de Advanced Database Cleaner plugin is dat je de rijen niet kunt sorteren op gegevensgrootte.

Je kan ook tabellen verwijder die door plugins zijn achtergelaten met de betaalde versie van de plugin:
Advanced Database Cleaner Pro

Garbage Collector WordPress plugin MySql database opruimen

De Garbage Collector Database Cleanup plugin scant de database en toont de tabellen buiten de kern van de standaard WordPress-installatie. Sommige WordPress plugins maken en gebruiken hun eigen database tabellen.
Deze tabellen worden in uw database achtergelaten na het deactiveren en verwijderen van de plugins. Met behulp van deze WordPress plugin kunt u uw database controleren en ontdekken of deze schoon is of niet. Extra kolommen die zijn toegevoegd aan de kern van WordPress-tabellen kunnen ook getoond worden. Om meer te lezen over de Garbage Collector WordPress plugin:
WordPress plugin op shinephp.com

Meer plugins die gratis zijn om database op te ruimen


Meer weten over Beste plugins mysql database opruimen WordPress backendof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Beste plugins mysql database opruimen WordPress backend bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Beste plugins mysql database opruimen WordPress backend?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Beste plugins mysql database opruimen WordPress backend en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven