15 Beste widget sidebar WordPress plugins berichten

Logo cursus traing wordpress

15 Beste widget sidebar WordPress plugins berichten

Met widgets in de kun je nuttige, opvallende en/of functionele functies op een webpagina weergeven. Dingen zoals een zoekfunctie, links naar gerelateerde berichten en blogarchieven kunnen allemaal worden geplaatst met behulp van widgets.

Overzicht beste widgets voor WordPress Sidebar

Widgets zijn blokjes in de sidebar. Wilt je widgets in actie zien? Neem dan een kijkje aan de rechterkant van veel WordPress websites. Zo ook bij ons. Je ziet een lange lijst van deze widgets in onze sidebar, die allemaal voor één doel zijn geplaatst: om de aandacht te vestigen op belangrijke onderdelen van de site.
Bekijk handleiding widgets in WordPress

WordPress wordt nu geleverd met 17 standaard widgets – waaronder Archives, Calendar, Video en Text widgets. In de praktijk zijn de meeste eerlijk gezegd vrij nutteloos. Tijdens een basiscursus leg ik uit welke je standaard goed kunt gebruiken en hoe je de widgets in de praktijk toepast. Je leert dit in de volgende wordPress trainingen


Beste gratis en betaalde Sidebar plugins voor WordPress

WordPress--plugins zijn er nu in twee smaken: Betaalde widget plugins en gratis WordPress plugins met ondersteuning voor widgets. In deze lijst geef ik een overzicht van 15 gratis en premium plugins. Dit zijn de beste WordPress plugins voor het toevoegen van nieuwe widgets en het verbeteren van de sidebar van je website.


1. Slider Revolution (30 euro)

Als u op zoek bent naar meer dynamische zijbalkafbeeldingen, kunt u een slider plugin overwegen. De Slider Revolution heeft een enorme krachtige functieset en een betaalbaar prijskaartje. Het wordt geleverd met een speciale slider-widget, zodat u de scrollende in elke sidebar kunt plaatsen.

Handleiding Revolution WordPress sidebar plugin


2. Relevanssi | gratis WordPress sidebar plugin

Out-of-the-box WordPress plugin met een ingebouwde zoekfunctie en widget.
Als u uw bezoekers wilt helpen om gemakkelijker nuttige inhoud te vinden, kunt u overwegen om de standaard zoekfunctie te upgraden met Relevanssi (zoals gebruikt op deze site, in feite). De plugin is in staat om de zoekopdracht van een bezoeker gedeeltelijk te matchen, en het is beter om te sorteren op relevantie dan de standaard optie.

Met de plugin geïnstalleerd, moet u nog steeds de standaard WordPress zoekwidget gebruiken. Achter de schermen wordt de widget nu echter bepaald door Relevanssi.

Bekijk WordPress sidebar plugin


3. Taqyeem (30 euro)

Als u recensies op uw blog publiceert, wilt u misschien een link naar een aantal van deze recensies in de zijbalk plaatsen. Zo kunnen bezoekers direct beoordelen of een product hun tijd waardig is.

Naar mijn mening is Taqyeem de best uitziende recensie-plugin die er bestaat. Het heeft een prachtig ontwerp, met aanpasbare kleuren, lettertypen en reviewstijlen. Taqyeem ondersteunt ook drie soorten widgets: Beste, meest recente en willekeurige reviews. Je kunt ook kiezen uit drie verschillende reviewstijlen – sterren, punten en percentage.

Bekijk WordPress sidebar plugin


4. Ad Inserter | gratis WordPress sidebar plugin

Als u in uw zijbalk toont, gaat u de Ad Inserter plugin leuk vinden. Van tot affiliate banners tot iets anders, Ad Inserter helpt u om uw advertenties overal op uw site te beheren en weer te geven, inclusief uw sidebar, via een speciale widget. U kunt ook advertenties roteren om erachter te komen welke het beste presteren.
Ad Inserter heeft een 4,9-sterrenclassificatie op meer dan duizend beoordelingen en wordt ook aanbevolen door zowel Google AdSense als Amazon Associates.

Bekijk WordPress sidebar plugin


5. PHP Code Widget | gratis WordPress sidebar plugin

PHP Code Widget is een handige plugin voor WordPress-ontwikkelaars waarmee u PHP-code direct in uw zijbalk kunt opnemen via een widget. Het is handig als het nodig is, maar de ontwikkelaar raadt u aan om het niet te gebruiken als een lange termijn oplossing omdat het een veiligheidsrisico is, omdat iedereen met toegang tot widgets in het WordPress-dashboard PHP-code kan uitvoeren.

Bekijk WordPress sidebar plugin


6. Opinion Stage | gratis WordPress sidebar plugin

Heb je een vraag om aan je bezoekers te stellen? Misschien wilt u hun input over de toekomstige inhoud. Misschien wilt u antwoorden op actuele vragen. Of misschien wilt u gewoon quizzen maken.

Hoe dan ook, u hebt de Opinion Stage plugin nodig. U kunt deze ook gebruiken om wedstrijden te houden.
De widgets zien er goed uit, zodat je aangepaste afbeeldingen kunt uploaden en je eigen branding kunt toepassen. U kunt de widget ook gebruiken door advertentie-inkomsten te genereren of door een bezoeker te vragen zich aan te melden voor een mailinglijst.

Bekijk WordPress sidebar plugin


7. Testimonials Widget | gratis WordPress sidebar plugin

De widget ruimte op uw website is perfect voor het bouwen van ‘sociaal proof'. Overweeg om enkele getuigenissen toe te voegen, die de wereld vertellen wat voor een fantastisch werk je doet, rechtstreeks uit de mond van echte klanten.

Met de Testimonials Widget-plugin kunt u tekst-, beeld- of videogetuigenissen in stijlvolle regelaars weergeven. U kunt ook op maat maken welke getuigenissen worden weergegeven op basis van de categorie van een bericht. Met de nieuwste versie kunt u naast testimonials ook portfolio-items weergeven, wat een andere geweldige manier is om uw reputatie op te bouwen.

Bekijk testimonials WordPress plugins


8. Ninja Forms | gratis WordPress sidebar plugin

De zijbalk is een uitstekende ruimte om een te plaatsen, zodat uw bezoekers u kunnen bereiken. Niet elke plugin van het contactformulier wordt echter met een speciale widget geleverd. Als u er een wilt die kan, dan is Ninja Forms één van de beste gratis opties. Het is supergemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met veel aanpassingen en geavanceerde velden.

Bekijk WordPress sidebar plugin


9. Maps Widget for Google Maps | gratis WordPress sidebar plugin

Wilt u de bezoekers uw fysieke locatie op een kaart laten zien? Dan heeft u de Maps Widget for Google Maps plugin nodig – een speciale kaarten plugin voor uw widgetruimte. De plugin beschikt over aanpasbare kaartformaten en zoomniveaus, en u kunt uw kaarten tot leven brengen door aangepaste pinnen te maken.
Het is ook vriendelijk omdat het gebruik maakt van de Google Maps Static Maps API, waarvoor slechts één HTTP-verzoek nodig is. Je kunt ook de minder prestatie vriendelijke interactieve kaarten gebruiken, maar daarvoor heb je de Pro-versie nodig.

Bekijk WordPress sidebar plugin


10. Recent Posts Widget Extended | gratis WordPress sidebar plugin

De meeste bezoekers verwachten in de zijbalk links naar uw blogberichten te zien – ze zijn hiervan afhankelijk voor de . Nu zijn er over het algemeen drie soorten navigatiewidgets: Recente berichten, populaire berichten en gerelateerde berichten.

Voor een recente berichtenwidget raad ik de Recente berichten Widget Extended plugin aan. Het laat je een thumbnail en uittreksel zien voor elk bericht, en je kunt je ook richten op recente berichten op basis van categorie. Met de plugin kunt u uw berichten bestellen op basis van de publicatiedatum of de meest recente commentaren.

Bekijk WordPress sidebar plugin


11. WordPress Popular Posts | gratis WordPress sidebar plugin

Als je geen zin hebt in recente berichten, hoe zit het dan met je meest populaire berichten? Deze berichten zijn niet voor niets populair. Ze zijn waarschijnlijk de best bezochte, dus ze bieden uitzonderlijke waarde aan alle bezoekers. WordPress Populaire berichten is de beste plugin voor de job. Het geeft de miniaturen van de berichten weer, en je kunt de populaire berichten op basis van categorie en tijdsbereik targeten. Je kunt zelfs meerdere populaire berichtenwidgets ineens hebben, elk met verschillende instellingen. Om te definiëren wat ‘populair' betekent, kun je verschillende condities gebruiken, zoals verkeer in de laatste 24 uur, zeven dagen of 30 dagen.

Bekijk WordPress sidebar plugin


12. Contextual Related Posts | gratis WordPress sidebar plugin

Een gerelateerde berichtenwidget is de meest geavanceerde navigatiewidget. De plugin heeft een algoritme nodig om te bepalen welke berichten gerelateerd zijn. De Contextuele gerelateerde berichtenwidget gebruikt zowel de als de inhoud van een bericht om gerelateerde berichten te ontdekken. U kunt ook berichten of hele categorieën weglaten uit de zoekopdracht. Gerelateerde berichten kunnen worden weergegeven met miniaturen (), plus de berichten worden in de geplaatst om de snelheid van de website te verhogen. U kunt ook aangepaste types van berichten opnemen in uw gerelateerde resultaten, wat nuttig is voor aangepaste sites.

Bekijk WordPress sidebar plugin


13. Collapsing Categories | gratis WordPress sidebar plugin

Collapsing Categories maakt een uitbreidbare en interactieve lijst van categorieën en subcategorieën. Het kan ook worden uitgebreid om berichten te tonen. Het primaire gebruik is als widget, maar u kunt de code ook handmatig in uw thema gebruiken.

Bekijk Collapsing Categories sidebar plugin


14. Custom sidebars | sidebar maken met WordPress plugin

Voor veel WordPress sites is het handig dat je verschillende zijbalken of sidebars weergeeft voor verschillende berichten en webpagina's op je WordPress website. Dit is veel gebruikersvriendelijker voor de bezoekers van je website. Normaal gesproken hebben WordPress-thema's dezelfde zijbalken of sidebars op vaste locaties, ongeacht het bericht of de pagina. Met Custom sidebars kun je verschillende zijbalken voor elk bericht en elke pagina in WordPress maken en weergeven.

Handleiding Custom sidebars WordPress plugin

15. WordPress Sidebar sticky maken

Deze plugin is handig als je je sidebar wilt vastzetten als je scrollt. Dit heet sticky.
wordpress.org/plugins/sticky-menu-or-anything-on-scroll

16. Widget options

Lijkt op custom sidebars plugin, maar net iets anders.


Succes met de beste gratis en betaalde Sidebar plugins voor WordPress!


Meer weten over 15 Beste widget sidebar WordPress plugins berichtenof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in 15 Beste widget sidebar WordPress plugins berichten bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over 15 Beste widget sidebar WordPress plugins berichten

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, 15 Beste widget sidebar WordPress plugins berichten en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven