10 Beste WordPress thema's gratis en betaalde templates

De beste gratis en betaalde WordPress thema's van dit jaar. De beste professionele WordPress templates, uitgekozen met de beste tips.

Logo cursus traing wordpress

10 Beste WordPress thema’s gratis en betaalde templates

In dit artikel vind je ons overzicht met de beste gratis en betaalde 's van 2024. Bekijk hier onze selectie uit de 40.000 thema's die momenteel voor WordPress beschikbaar zijn.

WordPress thema of template kiezen in 2024

Een van de belangrijkste zaken voor je WordPress  website is de keuze van je thema of . Je wilt er een lekker gevoel bij hebben om er vaak mee te werken. En het moet an bepaalde voorwaarden voldoen:
Het thema moet mooi vormgegeven en veilig zijn. Je web-pagina's moeten snel laden en het moet technisch goed in elkaar steken. En het moet minimaal een paar jaar meegaan met de mogelijkheid om op lange termijn te switchen van thema.
Bekijk in dit artikel uitgebreid waar je thema aan moet voldoen en wat cruciaal is bij het kiezen van je WordPress thema:
Lees alle aandachtspunten bij keuze van WordPress thema

Gratis of Betaald WordPress thema kiezen?

Voor een serieuze website zou ik bij de keuze van je WordPress thema altijd voor betaald gaan. Hier zijn vele redenen voor. Een gratis WordPress thema is niet voor niets gratis. Enkele voorbeelden:

  1. Je hebt geen support of nauwelijks achtergrondinformatie
  2. 's zijn veel minder getest dan betaalde thema's.
  3. De producenten hopen andere diensten aan je te verkopen.
  4. Met opzet beperkingen opleggen om vervolgens een uitgebreidere versie van het gratis thema tegen een meerprijs aan te bieden.

Bekijk daarom of een gratis WordPress thema geschikt voor je is, want anders loop je later alsnog tegen problemen aan. En je kan een gegevens paard niet in de bek kijken.
Ik heb hier een aparte artikel geschreven over waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van je WordPress thema.

10 Beste WordPress thema's en templates in 2024 op een rij

De onderstaande WordPress thema's zijn allemaal goed en veelvuldig door mij getest. Over alle thema's is nog veel meer te vertellen. Helemaal in combinatie met de juiste en beste plugins. Je kan hiervoor een cursus op maat, een ontwerpcursus of een 3 daagse WordPress Bootcamp volgen. Dan doe ik alle basisinstellingen, tips, tricks en cruciale zaken uit de doeken.
Hieronder vind je mijn kleine selectie van de beste gratis en betaalde WordPress thema's op basis van mijn 20.000+ uur WordPress ervaring:

Overzicht 10 Beste WordPress thema's in 2024

De bovenstaande lijst is niet helemaal compleet. Er is meer. Dit leg ik uit tijdens een WordPress basiscursus of designtraining. Bijvoorbeeld:


Beste betaalde WordPress thema's in 2024

The 7 WordPress thema

Ontzettend uitgebreid. Niet voor beginners. Zit heel slim in elkaar. Page builder gebaseerd op WP Bakery builder. Kan nog wat stabieler.
The7 kopen
The7 voorbeelden

X-theme

Samen met Enfold wat mij betreft één van de meest stabiele WordPress thema's. Heel stabiel. Super uitgebreid forum. Thema met de beste community wat mij betreft. Gebruik alleen niet hun Cornerstone page builder. Die vind ik minder. Enige kennis van CSS is op termijn vereist.
X-theme kopen
X-theme voorbeelden

Enfold WordPress thema

Een van de meest verkochte website templates op ThemeForest van Kriesi. Oostenrijkse degelijkheid. Al een wat langer bestaand thema en in de loop der jaren uitgegroeid tot een stabiel en betrouwbaar thema. Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk. De Advanced Layout Builder (Avia builder) van Enfold vind ik minder.
Enfold kopen
Enfold voorbeelden

Kalium WordPress thema

Meest ondergewaardeerde thema. Ik hou van Kalium. Zou in de top 3 moeten staan van beste thema's. Voor en door ontwerpers. Clean, helder. Beste voor WordPress. Punt. Paar minieme nadelen doordat het een door vrij klein ontwikkelteam ontwikkeld wordt. Dit verdient meer waardering en erkenning.
Kalium kopen
Kalium voorbeelden

Flatsome WordPress thema

Laatste tijd enorm in opkomst. Veel potentieel en heel veel opties. Moet zich nog bewijzen als definitieve blijver zoals bijvoorbeeld Enfold. Flatsome richt zich enorm op op webshops en WooCommerce.
Flatsome kopen
Flatsome voorbeelden

Meer betaalde WordPress thema's

Er zijn meer goede WordPress thema's. Deze thema's heb ik niet genoemd omdat de prijs van deze thema's hoger ligt en voor de meeste simpelere WordPress beheerders too much is. Tijdens de WordPress cursus vertel ik hier meer over en wat je het beste kan gebruiken en wat voor jouw de beste keuze is.


Beste gratis WordPress thema's in 2024

Zoals gezegd: allemaal aardig, maar geen vergelijk met betaalde WordPress thema's. Toch een leuk overzicht. Binnenkort ga ik deze lijst weer even updaten omdat er het afgelopen jaar veel veranderd is.

Fukasawa WordPress thema

Heel simpel maar clean. Zen.
Gratis download | Demo thema

Agama WordPress thema

Gratis maar toch uitgebreid.
Gratis download | Demo thema

Nikkon WordPress thema

Veel opties voor gratis.
Gratis download | Demo thema

Eighties WordPress thema

Gratis download | Demo thema

Parallel WordPress thema

Gratis download | Demo thema

Optimizer WordPress thema

Gratis download | Demo thema

Coral-drive WordPress thema

Gratis download | Demo thema

Blij met deze design tip?
Heb je een training gevolgd en tevreden over de handleidingen en tips? Laat dan een review achter. Je helpt Arthur dan zijn werk sustainabel te maken. Bekijk ter inspiratie de reviews:


Meest overgewaardeerde WordPress thema's in 2024

Ik wil mensen in hun naïviteit behoeden voor een foute keus. Enkele thema's die je wat mij betreft beter niet kunt gebruiken:

Meest overgewaardeerde gratis betaalde WordPress thema's in 2024


Tips voor beste WordPress thema

Wil je advies over welk thema je het beste kan kiezen? Neem dan contact met ons op. Mocht je tips hebben of aanvullingen hebben voor het beste WordPress thema? Laat het me dan weten via contact of telefonisch:

+31 6 2083 0583


Meer informatie over 10 Beste WordPress thema's gratis en betaalde templatesof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in 10 Beste WordPress thema's gratis en betaalde templates bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over 10 Beste WordPress thema's gratis en betaalde templates

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, 10 Beste WordPress thema's gratis en betaalde templates en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven