Beveiligings Audit check test WordPress website monitor

Logo cursus traing wordpress

Beveiligings Audit check test WordPress website monitor

Wilt u een WordPress beveiligingsaudit uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw website veilig is? Lees in deze handleiding de opties voor monitoren, audit en checks.

Controleren van je WordPress website met Audit

WordPress is veilig. Echter, als u vermoedt dat er iets niet in orde is met uw website, dan wilt u misschien een volledige beveiligingsaudit uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw website veilig is.
In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een WordPress beveiligingsaudit kunt uitvoeren zonder uw site uit de lucht te halen.
Eenvoudig een complete WordPress beveiligingsaudit uitvoeren
Wat is een WordPress Beveiligings Audit?

WordPress beveiligingsaudit is het proces van het controleren van uw website op tekenen van een inbreuk op de . U kunt een WordPress controle uitvoeren om te zoeken naar verdachte activiteiten, kwaadaardige code, of een ongewone daling van de prestaties.

Eenvoudige stappen voor audit controle

De basis WordPress beveiliging bevat eenvoudige stappen die u handmatig kunt uitvoeren.
Voor een meer grondige controle kunt u een WordPress security audit tool gebruiken om de controles automatisch voor u uit te voeren.
Er zijn ook online WordPress beveiliging audit diensten die u kunt gebruiken om de beveiliging van uw website te evalueren.
Als u iets verdachts vindt, dan kunt u het isoleren, en repareren.

Wanneer een WordPress Beveiligings Audit uitvoeren?

U zou ten minste eenmaal per kwartaal een WordPress beveiligingsaudit moeten uitvoeren. Zo kunt u overal bovenop blijven zitten en veiligheidslekken dichten nog voordat ze problemen veroorzaken. 

Als u echter iets verdachts ziet, moet u onmiddellijk een beveiligingsaudit uitvoeren.
Hieronder vindt u een aantal signalen die erop wijzen dat u wellicht een beveiligingsaudit nodig heeft. 

  • Uw website is plotseling te traag en te traag
  • U ziet een daling van het websiteverkeer
  • Er zijn verdachte nieuwe accounts, vergeten wachtwoordaanvragen of aanmeldingspogingen op uw website
  • U ziet verdachte koppelingen op uw website verschijnen

Dit gezegd zijnde, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een WordPress-beveiligingsaudit op uw website kunt uitvoeren.

WordPress Beveiligings Audit Checklist

Hieronder volgen enkele van de stappen die u kunt nemen om een basis WordPress beveiligingsaudit op uw website uit te voeren.

Software updates

WordPress updates zijn echt belangrijk voor de en stabiliteit van uw website. Ze patchen beveiligingslekken, brengen nieuwe functies, en verbeteren de prestaties.
Zorg ervoor dat de kernsoftware van WordPress, alle plugins en thema's up-to-date zijn. U kunt dat gemakkelijk doen door naar Dashboard ” Updates pagina te gaan in het WordPress admin gedeelte.
WordPress updates
WordPress zal kijken of er updates beschikbaar zijn en zal deze dan voor u op een rijtje zetten om te installeren. Als u meer hulp nodig heeft, raadpleeg dan onze gidsen over hoe WordPress correct bij te werken en hoe WordPress plugins correct bij te werken.

Controleer gebruikersaccounts en wachtwoorden

Vervolgens moet je WordPress gebruikersaccounts controleren door naar Gebruikers ” Alle gebruikers pagina te gaan. U zult op zoek gaan naar verdachte gebruikersaccounts die daar niet zouden moeten zijn.
Als u een online winkel, een lidmaatschapssite of online cursussen verkoopt, dan heeft u wellicht gebruikersaccounts waarmee uw klanten zich kunnen aanmelden.
Als u echter een blog of een bedrijfswebsite beheert, dan zou u alleen gebruikersaccounts voor uzelf moeten zien, of voor andere gebruikers die u handmatig hebt toegevoegd.
WordPress gebruikers
Als u verdachte gebruikersaccounts ziet, dan moet u deze verwijderen.
Als uw website niet vereist dat gebruikers een account aanmaken, dan moet u naar Instellingen ” Algemeen pagina gaan en ervoor zorgen dat het vakje naast de optie ‘Iedereen kan zich registreren' uitgevinkt is.
WordPress gebruikersregistratie
Als extra voorzorgsmaatregel dient u uw WordPress beheerderswachtwoord te wijzigen. Wij raden u ten zeerste aan om twee-factor autorisatie toe te voegen om de wachtwoordbeveiliging op uw website te versterken.

Voer een WordPress veiligheidsscan uit

De volgende stap is het controleren van uw website op kwetsbaarheden in de beveiliging. Gelukkig zijn er verschillende online beveiligingsscanners die u kunt gebruiken om te controleren op malware.
Wij raden u aan IsItWP Security Scanner te gebruiken die uw website controleert op malware en andere kwetsbaarheden in de beveiliging.
Deze tools zijn goed, maar ze kunnen alleen de publiek gerichte pagina's van uw website scannen. We zullen je later in dit artikel laten zien hoe je diepere audits kunt uitvoeren.

Controleer uw website analytics

Website analytics helpen u om het verkeer op uw website in de gaten te houden. Ze zijn ook een vrij goede indicator van de gezondheid van uw website.
Als je website op de zwarte lijst van zoekmachines staat, dan zul je een plotselinge daling van je websiteverkeer zien. Als je website traag is of niet reageert, dan zal je totale aantal pageviews ook dalen.
Wij raden u aan MonsterInsights te gebruiken om uw websiteverkeer te volgen. Het toont niet alleen je algemene pageviews, maar je kunt het ook gebruiken om geregistreerde gebruikers, je -klanten, formulierconversies en meer bij te houden.

Controleer of stel WordPress back-ups in

Als je dat nog niet hebt gedaan, dan moet je onmiddellijk een WordPress plugin instellen. Dit zorgt ervoor dat je altijd een back-up beschikbaar hebt voor het geval er iets mis gaat.
Aan de andere kant vergeten veel beginners hun WordPress back-up plugin nadat ze deze hebben ingesteld. Soms kunnen back-upplugins stoppen met werken zonder enig bericht. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat uw back-up plugin nog steeds werkt en back-ups opslaat.

Automatisch WordPress Beveiligingsaudit uitvoeren met plugin

Met de bovenstaande kunt u de belangrijkste aspecten van een beveiligingsaudit doorlopen. Het is echter niet een zeer grondig proces, wat betekent dat uw website nog steeds kwetsbaar kan zijn.
Het is bijvoorbeeld moeilijk om handmatig alle gebruikersactiviteiten, bestandsverschillen, verdachte codes en meer bij te houden. Dit is waar je moet een plugin te automatiseren security auditing en het bijhouden van een verslag van alles.
U kunt dit proces automatiseren met de hulp van een paar WordPress beveiliging en monitoring plugins.

WP Activity Log

WP Activity Log is de beste WordPress activiteit monitoring plugin op de markt. Het stelt u in staat om alle gebruikersactiviteiten op uw website bij te houden. U kunt alle gebruikers logins, IP-adressen, en wat ze deden op uw website bekijken.

U kunt WooCommerce gebruikers, redacteuren, auteurs, en andere leden die een account hebben op uw website volgen.U kunt ook gebeurtenissen aanzetten die u wilt volgen en gebeurtenissen uitzetten die u niet wilt volgen.

Gebeurtenissen bijhouden in WP Activiteitenlogboek

De plugin laat je ook een live overzicht zien van alle gebruikers die zijn ingelogd op je website. Als je een verdacht account ziet, dan kun je hun sessie meteen beëindigen en ze buitensluiten.

Sucuri

Sucuri is de beste WordPress firewall plugin op de markt, en het is ook de beste alles-in-een WordPress beveiligingsoplossing die je voor je website kunt krijgen.
Het biedt real-time bescherming tegen DDoS-aanvallen door verdachte activiteiten te blokkeren nog voordat ze je website bereiken. Dit verwijdert belasting van uw server en verbetert de snelheid / prestaties van uw website.
Het wordt geleverd met een ingebouwde beveiligingsplugin die uw WordPress- controleert op verdachte code. U krijgt ook een gedetailleerde blik op de gebruikersactiviteit op uw website.
Het belangrijkste is dat Sucuri malware verwijdering gratis aanbiedt bij al hun betaalde plannen. Dit betekent dat zelfs als uw website al is aangetast, hun beveiligingsexperts het voor u zullen opschonen.
sucuri.net

Zelf monitoren en wijzigingen bijhouden

Simple History is een WordPress plugin die bijhoudt welke veranderingen de admin gebruikers op je site maken – zoals welke pagina's ze bewerken (en welke veranderingen ze hebben gemaakt), welke plugins ze installeren, welke ze uploaden, enzovoort.

Simple History is zo'n beetje de nummer één essentiële tool voor WordPress sites met meerdere admins, auteurs, redacteuren, of eigenlijk elke andere soort gebruiker.
simple-history.com

Website laten beveiligen en checken

Je kan je WordPress website ook laten beveiligen en checken door ons. Neem dan contact met ons op. Bekijk de opties:

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren hoe u een WordPress beveiligingsaudit op uw website kunt uitvoeren. Misschien wilt u ook onze complete WordPress beveiligingsgids bekijken voor stap voor stap instructies over hoe u uw website kunt beschermen.


Meer informatie over Beveiligings Audit check test WordPress website monitorof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Beveiligings Audit check test WordPress website monitor bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Beveiligings Audit check test WordPress website monitor?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Beveiligings Audit check test WordPress website monitor en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven