Bolt CMS alternatief WordPress vergelijking site maken

Logo cursus traing wordpress

Bolt CMS alternatief WordPress vergelijking site maken

Bolt is een CMS systeem en goed alternatief WordPress. Bolt is bijzonder snel.

Bolt en WordPress | vergelijking

WordPress is tegenwoordig het meest allround CMS voor de meeste dingen. Mensen en web-designers bouwen er bijna alles mee. Van een eenvoudig blog tot een hele e-commerce site.
WordPress heeft een aantal serieuze problemen als het gaat om stabiliteit, en andere zaken. Er is ook een gebrek aan kwaliteit in plug-ins en thema's van derden, tenzij je de goede WordPress plugins en thema's gebruikt die we aanraden tijdens de WordPress cursussen en trainingen.

Bolt is net als WordPress een , dat ernaar streeft zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te zijn. Het is snel in te stellen, eenvoudig te configureren, gebruikt elegante sjablonen en vooral, het is fijn om te gebruiken. Het maakt veel dingen een stuk beter en de volgende zijn de belangrijkste.
Bolt CMS alternatief WordPress cursus training website maken

Voordelen websites maken met Bolt CMS

Bolt heeft enkele voordelen ten opzichte van WordPress:

Bolt is lichtgewicht

Bolt is niet geblazen met veel functies die mensen nodig zouden kunnen hebben. Het heeft een “Do it as extension” -principe dat leidt tot een schonere CMS-kern en meer gespecialiseerde extensies.

Bolt is snel

Bolt is echt performant, dankzij zijn lichtheid en geoptimaliseerde databasequery's. Het wordt ook geleverd met een ingebouwd cachesysteem dat kan worden gebruikt om gegenereerde miniaturen en zelfs hele aanvragen te cachen.

Bolt is modern

Bolt gebruikt goed geteste composer-pakketten zoals Silex- en Symfony-componenten om kwaliteit en stabiliteit te garanderen. Het is niet nodig het wiel opnieuw uit te vinden.

Bolt is schoon

Bolt is geschreven in object-georiënteerde PHP, wat leidt tot schone en onderhoudbare code.

Bolt is veilig

Zoals reeds gezegd, is Bolt afhankelijk van sterk geadopteerde PHP-pakketten om de best mogelijke beveiliging en snelle bugfixes te garanderen.

Bolt is lexibel

Bolt heeft dit van inhoudstypen, waarmee u alles zelf kunt definiëren. Elk contenttype dat u maakt, krijgt een eigen databasetabel met alle kolommen die u definieert. Dit leidt ook tot een veel schonere en minder opgeblazen database.

Bolt heeft goede sjablonen en templates

Bolts gebruikt standaard Twig. Het is gemakkelijk te gebruiken voor beginners en biedt goede documentatie. Het leidt ook tot schonere sjablonen omdat je geen vuile hacks kunt doen, zoals bij vanille PHP. Nadeel is dat er minder keuze is dan bij WordPress, hoewel ik van mening ben dat 98% van de 's, excuséz le mot, ‘bagger' is.


Voordelen websites maken met WordPress t.o.v. Bolt CMS

WordPress heeft enkele voordelen ten opzichte van Bolt. WordPress is zo groot dat er voor vrijwel alles een oplossing is. Daarnaast is de WordPress community wereldwijd en in Nederland nu zo uitgebreid dat er altijd wel iets of iemnad is met een betaalbare oplossing. Bolt is minder bekend bij gebruikers en web-designers. Voor de meeste websites is WordPress daarom een prima optie.


Conclusie Bolt CMS

En dit is niet alles. Er zijn veel andere voordelen ten opzichte van WordPress, maar dit zijn absoluut de belangrijkste. WordPress blijft op dit moment wat mij betreft voor de meeste websites het handigst in gebruik.
Toch kun je jezelf een keer een plezier doen en Bolt uitproberen. Het heeft een lager hoofdpijnniveau dan WordPress en de meeste CMS'en die er zijn. Als je een functie mist, zoek dan een extensie in de Bolt Store of vraag het op het forum. Er is meestal iemand die zal helpen. Je kan bijvoorbeeld met een kleine website beginnen.
De toekomst zal leren of Bolt het redt, als een kleine David tegen Goliath.


Meer weten over Bolt CMS alternatief WordPress vergelijking site makenof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Bolt CMS alternatief WordPress vergelijking site maken bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Bolt CMS alternatief WordPress vergelijking site maken?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Bolt CMS alternatief WordPress vergelijking site maken en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven