Bootstrap Studio Gevorderd alternatief WordPress

Logo cursus traing wordpress

Bootstrap Studio Gevorderd alternatief WordPress

Wat is Bootstrap?

Bootstrap en WordPress zijn dus geen systemen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar wat is Bootstrap dan wel? Met Bootstrap kun je eenvoudig websites maken. Responsive websites zijn websites die zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat waarop ze worden weergegeven. Bij een responsive website maakt het dus niet uit of je de website bezoekt met een smartphone, tablet of laptop. Bovendien is Bootstrap gebaseerd op het principe van “mobile first”. Dit betekent dat het systeem in de basis al uitgaat van ontwikkeling voor een mobiel apparaat. Bootstrap is oorspronkelijk gemaakt door ontwikkelaars bij voor intern gebruik, maar in 2011 hebben zij het systeem beschikbaar gesteld aan derden.

Bootstrap elementen

Het bestaat uit een uitgebreide set elementen voor HTML en CSS, zoals een navigatiemenu, formulieren, knoppen, meldingen en andere interface-gerelateerde elementen. Bij de integratie van de elementen kan zowel een vast als een vloeiend worden gebruikt. Naast HTML- en CSS-componenten bevat Bootstrap ook meer dan 10 aangepaste -plugins. Hiermee kunnen bijvoorbeeld carrousels, modals en dropdown menu's worden gemaakt. Met Bootstrap kunt u toch een mooie zonder al te veel kennis van HTML en CSS. Zie daar een overeenkomst tussen WordPress en Bootstrap. Bootstrap kan ook een handig framework zijn voor webdesigners met wat meer ervaring.

Bootstrap en WordPress

WordPress en Bootstrap zijn in feite twee onafhankelijke systemen. Bootstrap is een front-end framework waarmee je responsive websites kunt bouwen; WordPress is een waarmee je websites kunt maken en onderhouden. Je kunt Bootstrap echter wel gebruiken bij het maken van een , of je kunt gewoon een bestaand WordPress Bootstrap thema downloaden. WordPress en Bootstrap zijn compatibel, maar kunnen ook als afzonderlijke systemen worden gezien.

Voor- en nadelen van een WordPress Bootstrap thema

Zoals eerder vermeld, zijn WordPress en Bootstrap compatibel. Dit betekent dat de Bootstrap software en WordPress gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Met Bootstrap kun je een WordPress thema maken dat je vervolgens via WordPress kunt uitbreiden met plugins en andere functionaliteiten. Wat zijn de voor- en nadelen van een WordPress thema gemaakt met Bootstrap?

Voordelen WordPress Bootstrap thema

Responsieve lay-out
Werkt goed op mobiele apparaten
Veel templates beschikbaar
Gemakkelijk te gebruiken
Compatibel met de meest voorkomende browsers
Veel ingebouwde functionaliteiten

Nadelen WordPress Bootstrap thema

Websites lijken vaak op elkaar
Veel codering, die niet altijd wordt gebruikt
Relatief zwaar raamwerk

WordPress website uitbreiden met Bootstrap

Met Bootstrap Studio kun je als gevorderde designer een website ontwikkelen. Het is uitgebreid, professioneel en krachtig. Er zijn vele alternatieven voor Bootstrap Studio. Welke moet je kiezen en waar moet je op letten? Bekijk dit artikel:


Over Bootstrap Studio

Bootstrap Studio is een programma voor het maken van mooie websites. Echt voor ontwerpers. Bootstrap Studio wordt geleverd met een groot aantal ingebouwde componenten, die je met ‘drag en drop' kunt neerzetten om responsieve webpagina's samen te stellen. Het is gebouwd bovenop het immens populaire Bootstrap-framework en exporteert schone HTML. Bootstrap Studio heeft een mooie en krachtige interface. Dit maakt het de perfecte tool voor het prototypen en ontwerpen van webpagina's en apps.

Beoordeling Bootstrap Studio

Uitgebreid. Niet voor beginners of niet-web-designers.

Beginnen met gratis Bootstrap in WordPress

Om te beginnen met de gratis versie van Bootstrap in WordPress is deze handleiding waardevol:

https://www.w3schools.com/bootstrap/bootstrap_get_started.asp


Bekijk meer WordPress alternatieven naast Bootstrap Studio

Bekijk andere alternatieven naast Bootstrap Studio en WordPress:


Wil je meer details over Bootstrap Studio Gevorderd alternatief WordPressof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Bootstrap Studio Gevorderd alternatief WordPress bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Bootstrap Studio Gevorderd alternatief WordPress?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Bootstrap Studio Gevorderd alternatief WordPress en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven