Wat doet de Broken Links checker WordPress plugin?
Broken Link Checker controleert en test alle interne links & externe links op uw site op zoek naar gebroken links. Het helpt u slechte links te repareren om de SEO en gebruikerservaring te verbeteren.
- Controleert externe links en interne links in uw berichten, pagina’s, commentaren, de blogroll en aangepaste velden (optioneel).
- Detecteert links die niet werken, ontbrekende afbeeldingen en omleidingen.
- Verwittigt je via het Dashboard of via e-mail.
- Zorgt ervoor dat gebroken links anders worden weergegeven in berichten (optioneel).
- Voorkomt dat zoekmachines gebroken links volgen (optioneel).
- Je kunt links zoeken en filteren op URL, ankertekst enzovoort.
- Links kunnen direct vanuit de pagina van de plugin worden bewerkt, zonder handmatig elk bericht bij te werken.
- Zeer configureerbaar.
- Basis gebruik
Gebroken links opsporen en repareren met WordPress plugin
Eenmaal geïnstalleerd, zal de plugin je berichten, bladwijzers (AKA blogroll) en andere inhoud gaan doorzoeken op links. Afhankelijk van de grootte van je site kan dit enkele minuten tot een uur of meer duren. Wanneer het parsen voltooid is, zal de plugin beginnen met het controleren van elke link om te zien of het werkt. Hoe lang dit duurt hangt af van hoe groot je site is en hoeveel links er zijn. U kunt de voortgang controleren en de verschillende opties voor het controleren van links aanpassen in Instellingen -> Link Checker.
Als er gebroken links worden gevonden, verschijnen die in een nieuw tabblad van het WP admin paneel – Tools -> Broken Links.
Een melding zal ook verschijnen in de “Broken Link Checker” widget op het Dashboard. Om schermruimte te besparen, kun je de widget gesloten houden en configureren om automatisch uit te vouwen wanneer problematische links worden gedetecteerd.
E-mailmeldingen moeten apart worden ingeschakeld (in Instellingen -> Link Checker).
Het tabblad “Gebroken links” toont standaard een lijst met tot nu toe gedetecteerde gebroken links. U kunt echter de links op die pagina gebruiken om omleidingen te bekijken of een lijst van alle links – werkend of niet – te zien. U kunt ook nieuwe linkfilters maken door een zoekopdracht uit te voeren en te klikken op de knop “Aangepast filter maken”. Zo kun je bijvoorbeeld een filter maken dat alleen commentaarlinks toont.
Aan elke link zijn verschillende acties verbonden. Ze verschijnen wanneer je met je muis over een van de links beweegt die op het eerder genoemde tabblad staan -.
- Met “URL bewerken” kun je de URL van die link wijzigen. Als de link op meer dan één plaats voorkomt (bv. zowel in een bericht als in de blogroll), worden alle voorkomens van die URL gewijzigd.
- “Unlink” verwijdert de link maar laat de linktekst intact.
- Met “Niet gebroken” kun je handmatig een “gebroken” link als werkend markeren. Dit is handig als je weet dat de link ten onrechte als gebroken werd gedetecteerd door een netwerkstoring of een bug. De gemarkeerde link zal nog steeds periodiek worden gecontroleerd, maar de plugin zal hem niet als gebroken beschouwen tenzij hij een nieuw resultaat krijgt.
- “Verwerpen” verbergt de link van de “Gebroken links” en “Omleidingen” weergaven. Het zal nog steeds worden gecontroleerd als normaal en krijgt de normale link stijlen (bijvoorbeeld een doorhalingseffect voor gebroken links), maar zal niet opnieuw worden gerapporteerd, tenzij de status verandert. Handig als je een link wilt erkennen als gebroken/omgeleid en hem gewoon wilt laten zoals hij is.
- U kunt ook klikken op de inhoud van de kolommen “Status” of “Linktekst” om meer informatie te krijgen over de status van elke link.
Nadeel van de plugin is dat je website iets langzamer wordt. Ik raad aan de plugin uit te zetten als je hem niet nodig hebt.