Canonical URLs instellen WordPress SEO plugin Yoast Rank Math

Logo cursus traing wordpress

Canonical URLs instellen WordPress SEO plugin Yoast Rank Math

Canonical URLs instellen kun je doen met een WordPress plugin als of Rank Math.

Wat is een Canonical URL

Een is nodig om problemen te voorkomen. Bijvoorbeeld, u zou hetzelfde product op meerdere pagina's op uw website kunnen hebben staan. Om verwarring voor de zoekmachines te voorkomen, kunt u hen informeren over de originele inhoud met behulp van een Canonical URL. Gelukkig kan het instellen van Canonical URLs niet eenvoudiger zijn dan met de hulp van Rank Math.

Opmerking: Het markeren van uw berichten/pagina's/producten etc., met een “noindex” tag is een compleet ander en moet niet verward worden met het instellen van een aangepaste Canonical URL.

Canonieke URL instellen met Yoast SEO WordPress plugin

Zoals voor alles in WordPress, is er ook een plugin beschikbaar voor het instellen van een canonieke URL. Met Yoast SEO is het heel eenvoudig om een canonieke URL in te stellen. Op de duplicaatpagina kun je onder het tabblad ‘Geavanceerd' de URL van de hoofdpagina invullen. Een stap-voor-stap handleiding voor het instellen van een canonical kun je vinden in het artikel over canonical URL's van Yoast SEO.

Canonieke URL instellen met RankMath WordPress plugin

In dit artikel zal ik u door de exacte stappen leiden over hoe u Canonical URLs op uw website kunt instellen met Rank Math:

1 Bewerk de Post/Pagina

Als eerste dient u de post/pagina te openen welke de dubbele inhoud bevat door op Bewerken te klikken

2 Navigeer naar de Geavanceerd Tab van Rank Math

Zodra u de post/pagina heeft geopend, navigeert u naar de Geavanceerd tab van de Rank Math in uw editor. Als u het tabblad Geavanceerd niet kunt vinden, schakel dan de geavanceerde modus in vanuit WordPress Dashboard > Rank Math > Dashboard.
Navigeer naar de Geavanceerd tab

3 Wijzig de Canonieke URL

Onder de Geavanceerd tab, kunt u het Canonieke URL veld wijzigen om naar de belangrijkste bron van uw content te verwijzen. De Canonical URL informeert de zoek crawlers over de hoofd pagina als u pagina's of posts heeft met vergelijkbare inhoud.Voeg de canonieke URL toe

4 Sla de post op

Als je klaar bent met het instellen van je Canonical URL – update de pagina zoals je normaal zou doen na het maken van een wijziging of klik op Publiceren als dit een nieuw aangemaakte pagina is.

Meer info over Canonical URLS en Rankmath :
Canonical URLs

Tips canonical URLs en WordPress


Links naar SEO plugins


Meer weten over Canonical URLs instellen WordPress SEO plugin Yoast Rank Mathof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Canonical URLs instellen WordPress SEO plugin Yoast Rank Math bekeken ook de onderstaande handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress website of webshop hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Canonical URLs instellen WordPress SEO plugin Yoast Rank Math

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Canonical URLs instellen WordPress SEO plugin Yoast Rank Math, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven