Cloudflare CDN installeren account aanmaken WP site

Logo cursus traing wordpress

Cloudflare CDN installeren account aanmaken WP site

Hoe Cloudflare in te stellen op uw WordPress site

Wel moet ik toegeven dat toen ik besloot een CDN in te stellen op deze site, ik verwachtte te gaan betalen voor deze dienst (we betalen al voor veel tools zoals zoekwoordenonderzoek, e-mails, afbeelding optimalisatie, backups, goede hosting etc…). Maar, na veel onderzoek op het net, bleek dat Cloudflare een tool was die vrij gemakkelijk op te zetten was en bovenal gratis was voor de meeste van zijn gebruikers.

Er zijn betaalde opties, maar voor een wordpress site is de gratis versie meestal voldoende. En eerlijk gezegd, ik kon het niet geloven totdat ik het zelf instelde! Dus laten we samen eens kijken hoe je Cloudflare op je WordPress site installeert.

Inschrijven bij Cloudflare en wijs domeinnaam naar Cloudflare

Eerst moet je je inschrijven bij Cloudflare en wijs je domeinnaam naar Cloudflare verwijzen. Ik geef toe dat deze stap me in eerste instantie een beetje bang maakte, maar ik had het mis. Volg gewoon deze stappen:

Stappenplan Cloudfare CDN installeren

Hier zijn de stappen om Cloudflare handmatig te activeren:
Note: Bij sommige populaire hostingproviders kunt je Cloudflare eenvoudiger activeren vanuit je cpanel. Maar als u deze optie niet heeft, zult u te werk moeten gaan zoals hieronder beschreven.

  • Maak een Cloudflare-account
  • Voeg uw domeinnaam toe en laat Cloudflare uw DNS-records scannen (kies het gratis pakket)
  • Controleer of al je records (A, MX, TXT, NS…) er zijn en controleer of er een klein oranje wolkje staat naast je domeinnaam en alle subdomeinen die je wilt cachen op het Cloudflare CDN.
  • Log in op je domeinnaam host en wijs je domeinnaam naar de server van Cloudflare (als je je domeinnaam bij Cloudflare hebt gekocht, is deze stap nutteloos)
    Vul 1 en 2 in.
  • Wacht tot 24 uur voor de verandering om te verspreiden (wat mij betreft duurde het 1-2 uur om te verspreiden). U ontvangt een e-mail van Cloudflare waarin wordt bevestigd dat je WordPress website actief is.

Meer Cloudflare CDN handleidingen voor WordPress

Meer Cloudflare CDN WordPress handleidingen:


Wil je meer informatie over Cloudflare CDN installeren account aanmaken WP siteof info?

Meer weten? Veel cursisten met interesse in Cloudflare CDN installeren account aanmaken WP site bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Cloudflare CDN installeren account aanmaken WP site?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Cloudflare CDN installeren account aanmaken WP site en WordPress websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven