Content Marketing Strategie Voorbeelden WordPress

Logo cursus traing wordpress

Content Marketing Strategie Voorbeelden WordPress

Content Marketing Strategie Voorbeelden

Om te begrijpen wat een contentstrategie is, laten we een aantal voorbeelden van real-life contentstrategieën verkennen op basis van een paar verschillende zakelijke doelen.

Laten we beginnen met Evernote, een app voor het maken van notities, die een SEO-gedreven contentstrategie heeft ontwikkeld om nieuwe prospects naar hun website te lokken.

Ik ben een grote fan van de blog van Evernote, die een schat aan kennis biedt over het onderwerp productiviteit. De blog post, How To Stay Disciplined When Times Are Tough, maakte me hardop aan het lachen – en stimuleerde me om een pen te pakken en een aantal van de tips op te schrijven die ik het beste vond.
https://evernote.com/blog/discipline-when-times-are-tough

Maar waarom schrijft een bedrijf dat een app voor het maken van notities verkoopt, over discipline?Omdat ik zo hun website vond toen ik “Hoe blijf ik gedisciplineerd” zocht op Google.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het lezen van inhoud met betrekking tot productiviteit zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die geïnteresseerd zijn in het downloaden van Evernote's product voor het maken van notities.

Als het marketingteam van Evernote enkel content zou creëren om meer verkeer te genereren – zoals het publiceren van “Onze 10 favoriete Beyonce-nummers” – zou dat helemaal niet als een contentstrategie worden beschouwd, maar gewoon als content.

Een strategie moet content afstemmen op de bedrijfsdoelstellingen. In het geval van Evernote stemt de strategie content (blog posts over productiviteit) af op de bedrijfsdoelstelling om leads (mensen die geïnteresseerd zijn in het maken van notities) naar hun site te lokken.

Laten we eens kijken naar een ander voorbeeld om te zien hoe een goede contentstrategie bedrijven kan helpen met sales enablement.

Case Content Marketing Strategie

Beschouw het volgende scenario: Een prospect belt een vertegenwoordiger bij Wistia en stelt vragen met betrekking tot Wistia's video hosting service. Terwijl de Wistia-vertegenwoordiger met haar praat, komt hij erachter dat haar bedrijf een paar andere tools gebruikt om leads om te zetten in sales, waaronder Intercom.

Zodra het gesprek is beëindigd, stuurt de verkoper de prospect een follow-up e-mail met een blog post over Wistia's integratie met Intercom, die Intercom-gebruikers in staat stelt om berichten aan prospects verder te personaliseren op basis van video-watching gegevens die ze verzamelen via Wistia.

Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe je een contentstrategie zou kunnen gebruiken als een verkoopbevorderend instrument.

Oppervlakkig gezien lijkt het misschien vreemd dat Wistia speciale inhoud heeft voor een tool van een ander bedrijf. Echter, deze inhoud is een geweldige bron voor Wistia's verkoopteam, met name wanneer prospects vragen hebben over hoe Wistia's product kan integreren met hun bestaande software of processen.

Nu we een paar voorbeelden van contentstrategieën hebben verkend, laten we eens duiken in de soorten contentmarketingmiddelen die u kunt ontwikkelen.

10 populairste soorten contentmarketing

Dit zijn de populairste soorten contentmarketing die u kunt creëren voor uw lezers en klanten.

Blog posts

Als het je nog niet is opgevallen, je leest momenteel een blog post. Blog posts staan op een website en moeten regelmatig gepubliceerd worden om nieuwe bezoekers aan te trekken.Posts moeten waardevolle inhoud bieden voor uw publiek, waardoor ze geneigd zijn om posts te delen op sociale media en op andere websites.

Wij raden aan om blog posts tussen de 1.000 en 2.000 woorden lang te maken, maar experimenteer om te zien of uw publiek een langere of kortere tekst prefereert.

Ebooks

Ebooks zijn tools die website bezoekers downloaden nadat ze een lead hebben ingevuld met hun contact informatie. Ze zijn meestal langer, diepgaander, en worden minder vaak gepubliceerd dan blogberichten, die worden geschreven om bezoekers naar een website te trekken.

Maar ebooks zijn niet alleen effectief voor de top van de funnel. Ebooks dienen verschillende doelen in verschillende stadia van de buyer's journey. Ebooks helpen op het niveau van bewustwording de prospect te informeren over een bepaald pijnpunt en zijn een uitstekend middel voor lead capture. De inhoud moet inleidend en informatief blijven.”

Ebooks kunnen leads in de funnel converteren door ze handige tools aan te bieden terwijl prospects dieper nadenken over hun behoeften. Een ebook kan hier dieper ingaan op een bepaald probleem en oplossingsmogelijkheden en sjablonen of rekenmachines bevatten.

Hier komen call-to-action (CTA's) om de hoek kijken, die mensen doorverwijzen naar een landingspagina waar ze hun contactinformatie kunnen achterlaten en een ebook kunnen downloaden om meer waardevolle informatie voor hun bedrijf te leren. Op zijn beurt heeft het bedrijf dat het ebook produceert een nieuwe lead waarmee het verkoopteam contact kan opnemen.

Case studies

Met een case study kunt u een klantverhaal vertellen en in het proces geloofwaardigheid opbouwen.

Een case study is misschien wel de meest veelzijdige vorm van contentmarketing, omdat het veel verschillende vormen kan aannemen – waarvan sommige op deze lijst staan. Dat klopt, case studies kunnen de vorm aannemen van een blog post, ebook, podcast, zelfs een infographic.

Het doel is om aan te tonen hoe uw product bedrijven uit het echte leven heeft geholpen succesvol te zijn. Voordat u een klant kiest voor een casestudy, moet u bepalen op welk bedrijfsgebied u waarde probeert toe te voegen.

Voorbeelden case study

Infographics

Infographics kunnen gegevens organiseren en visualiseren op een meer overtuigende manier dan woorden alleen. Dit zijn geweldige contentformaten om te gebruiken als je veel gegevens wilt delen op een manier die duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is.

Voorbeelden infogaraphic

Video's

Video's zijn een zeer aantrekkelijk contentmedium en kunnen worden gedeeld op zowel sociale-mediaplatforms als websites. Video's vergen een grotere investering van tijd en middelen dan geschreven content, maar aangezien visuele content een grote ROI blijft bieden, is het een medium dat het waard is om te onderzoeken.

Een recent Cisco-jaarrapport voorspelt dat er tegen 2022 bijna een miljoen minuten video op het internet zal zijn en dat 82% van al het consumentenwebverkeer van video afkomstig zal zijn.

Naarmate marketingstrategieën zijn gegroeid en veranderd, is video de meest gebruikte vorm van communicatie geworden. En dat zal naar verwachting niet snel veranderen, aangezien onze relatie met video permanent is verschoven van iets dat wordt bewaard voor speciale gelegenheden en grote campagnes naar een fundamenteel onderdeel van onze workflow.

Podcasts

Het starten van een podcast zal het publiek helpen uw merk te vinden als ze geen tijd of interesse hebben om elke dag content te lezen.

Het aantal podcast-luisteraars groeit – in 2021 was er een toename van 10% jaar-op-jaar in podcast-luisteraars in Europa. Als u interessante mensen kunt interviewen of gesprekken kunt voeren, overweeg dan podcasts als een andere contentformat om mee te experimenteren.

Sociale media

Zodra u een tijdje regelmatig content op uw eigen site hebt gepubliceerd, begint u na te denken over een strategie voor sociale media om uw content via sociale media te verspreiden. Naast het delen van uw content, kunt u deze ook hergebruiken in nieuwe formaten en originele content creëren specifiek voor elk platform.

Posten op sociale media is van cruciaal belang om het bereik van uw merk te vergroten en uw content aan uw klanten te leveren waar u weet dat ze hun tijd doorbrengen. Populaire sociale netwerken zijn onder andere:

Wanneer u een bedrijfsaccount lanceert op een van de bovenstaande sociale netwerken, pas uw inhoud dan aan het platform aan. Op Instagram, bijvoorbeeld, willen gebruikers esthetisch aantrekkelijke visuals. Met feeds, IGTV, Stories, heb je veel ruimte om mee te spelen. TikTok, aan de andere kant, spreekt een jongere demografie aan die trendy, grappige en creatieve korte video's wil. Doe wat marktonderzoek om te ontdekken op welke platforms je kopers zich bevinden en stem je content af op hun verwachtingen.

Het kost tijd, organisatie en creativiteit om een succesvolle contentmarketingstrategie te ontwikkelen. Van het bouwen van de basis van uw contentmarketingplan tot het toevoegen van tools om uw content beter te beheren, het opzetten van uw strategie voor het nieuwe jaar zal geen gedoe zijn als u de stappen volgt en de bronnen hier verkent.


Wil je meer informatie over Content Marketing Strategie Voorbeelden WordPressof info?

Wil je meer details? Veel web-designers met interesse in Content Marketing Strategie Voorbeelden WordPress bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je WordPress sites en webshops

Wil je meer halen uit je WordPress websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven