Meer klanten respons stappenplan strategie meer leads resultaat conversie

Analyseer wat werkt voor conversie optimalisatie en meer klanten. Begin met conversieoptimalisatie zodra je WordPress website vorm begint te krijgen.

Logo cursus traing wordpress

Meer klanten respons stappenplan strategie meer leads resultaat conversie

Analyseer wat werkt voor conversie optimalisatie

Wil je leren hoe je meer leads en klanten kunt genereren? Volg dan dit stappenplan en strategie om meer resultaat uit je website te halen.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met conversieoptimalisatie zodra je website vorm begint te krijgen. Toch moet je het gedegen aanpakken. Optimaliseren om te optimaliseren is geen goed idee. Doe wat werkt en niet wat mogelijk is. Een knop rood maken omdat het mogelijk is of een knop rood maken vanwege een groter kleurcontrast en psychologisch denken zijn twee totaal verschillende dingen.

Maak voor je WordPress website doelstellingen om te optimaliseren, te analyseren, te verzamelen, te categoriseren, te prioriteren, te evalueren.

Volg een conversie optimalisatie stappenplan

Het stappenplan ziet er zo uit:

  • Analyse van de gegevens
  • Inzichten verzamelen
  • Categoriseer verbeterpunten
  • Acties prioriteren
  • Tests evalueren

1 Analyse van de gegevens van website bezoekers

Allereerst moet je natuurlijk kijken naar wat bezoekers al doen, en waar ze vast komen te zitten. Dat doe je door webstatistieken te analyseren, bijvoorbeeld met Google Analytics. Maar ook door een technische analyse te doen. Misschien kunnen bezoekers niet over de brug komen in plaats van dat ze dat willen! Kijk naar , apparaten, 404's pagina's.

Maak een trechter van de belangrijkste stappen die een bezoeker moet doorlopen. Waar haken ze af? Wilt u weten hoeveel mensen uw invullen? Maak hier een doel van. Als dit niet meetbaar is en u geen gegevens verzamelt, kunt u aan het eind niet duidelijk zien of uw verandering effect heeft gehad!

trechter webshop

Kijk naar deze trechterweergave van een webshop. U kunt het proces van pagina's die mensen doorlopen na registratie of inloggen zien, tot aan de uiteindelijke aankoop. Zoals u kunt zien, is het dankzij deze gegevens nu duidelijk dat veel mensen de belangrijkste stap uit de weg gaan: het afrekenen van het winkelmandje. Er is dus werk aan de winkel!

Tip: gebruik om de implementatie van inzichtstools te vergemakkelijken!


2 Inzichten verzamelen van potentiele klanten

Nu je de gegevens hebt geanalyseerd, kun je beginnen met het verzamelen van inzichten.
Waar vallen bezoekers af? Met andere woorden: wat kan er verbeterd worden?


3 Categoriseer verbeterpunten | Wat werkt het beste?

In deze stap categoriseert u alle inzichten in concrete verbeterpunten. Heeft u ontdekt waar uw knelpunten liggen? Denk na over hoe je ze kunt verbeteren en hoe je dat wilt doen. Welke middelen, tools of mensen heb je nodig om dit te verbeteren? Zijn het aanpassingen die u snel kunt doorvoeren, of heeft u een extra test nodig? Maak een tekst-bestand aan waarin u noteert:

  • Wat zijn de quick wins waarmee u snel aan de slag kunt?
  • Welke test duurt het langst en heeft het meeste werk nodig?
  • Wat zijn de grootste knelpunten?
  • Welke test is het belangrijkst? Welke maakt het grootste verschil?

Maak ook hypothesen! Welk verschil denk je dat je gaat maken? Het is dan gemakkelijk om later te bepalen of je hypothese kan worden bevestigd of niet.


4 Acties prioriteren | Snel resultaat

Je hebt waarschijnlijk meer dan één gebied van verbetering gevonden. Denk goed na over welke u het eerst wilt aanpakken. Je kunt niet alles tegelijk uitvoeren. Helemaal niet als je wilt testen omdat er geen tijd of budget voor is. Als er meerdere testen tegelijk lopen, kunnen ze elkaar beïnvloeden. En dat wil je niet. Maak een prioriteitenlijst. Begin je met degene die je het makkelijkst kunt doen (quick wins) of begin je met degene waarvan je verwacht dat hij de grootste impact zal hebben?

Je hebt waarschijnlijk een hele lijst met experimenten die je wilt doen. Je wilt orde scheppen: je moet prioriteiten stellen.

Modellen checken wat belangrijk is met PIE-model

Er zijn veel modellen die u hiervoor kunt gebruiken. Een van de meest populaire modellen is het PIE model. U geeft elke taak een score op 3 gebieden:

P Potential (Potentieel)

Hoeveel potentieel heeft de taak om “in succes te stijgen”? Als u denkt dat u veel verschil kunt maken met de uitkomst van het , is dat een belangrijke reden om iets te beginnen.

I Importance (Belang)

Hoe belangrijk is het maken van deze verandering? Een kleine verandering in de styling is vaak minder belangrijk dan het veranderen van de volledige opmaak van een pagina.

E Ease (Gemak)

Hoe snel en makkelijk kun je het experiment toepassen en wijzigingen aanbrengen?

Kies de taak met hoogste PIE-model score

Je taak geeft je een cijfer op alle drie de deelgebieden. De eindscore is het gemiddelde van deze drie. Natuurlijk begin je met de taak die het hoogst scoort.


5 Tests en evaluatie website

Dit is de stap waar je daadwerkelijk actie onderneemt (of anderen aan het werk zet!). Vergeet niet om een aantekening te maken in Analytics wanneer u een wijziging heeft aangebracht of een test heeft in- en uitgeschakeld. Op deze manier kunt u plotselinge veranderingen in uw gegevens uitleggen. Pas als de resultaten van een test significant blijken te zijn, is het een goed idee om de test ook daadwerkelijk uit te voeren.

Hoe test je je gegevens?

Gelukkig is er een handige tool om je gegevens en A/B test te meten.
Het enige wat u hoeft te doen is uw testresultaten in de onderstaande tool te verwerken, uw voorgedefinieerde hypothese op te nemen en te bepalen hoe betrouwbaar u de test wilt hebben.
A/B Test met abtestguide.com/calc

Beste AB tests voor je WordPress website met een plugin

Is een test niet belangrijk? Is het te veel gebaseerd op toeval? Dan is het helaas noodzakelijk om door te gaan met testen.

De grootte van de groep kan te klein zijn geweest. In dat geval moet je langer blijven testen, totdat je echt conclusies kunt trekken. Het kan ook zijn dat de statistieken zo dicht bij elkaar liggen, dat er niets over te zeggen valt. Dan heb je ook de keuze om door te gaan met testen, of om te beslissen dat het niet uitmaakt wat je doet.


Wil je meer details over Meer klanten respons stappenplan strategie meer leads resultaat conversieof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Meer klanten respons stappenplan strategie meer leads resultaat conversie bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Meer halen uit je WordPress websites

Wil je meer halen uit je WordPress sites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven