Cursief italic font lettertype schuingedrukte tekst

Logo cursus traing wordpress

Cursief italic font lettertype schuingedrukte tekst

Wat is Italic? De betekenis van Italic is schuingedrukte tekst

Over het algemeen gebruik je Italic voor quotes of andere citaten. Bold is bedoeld om een boodschap te benadrukken. Bij het toepassen van zowel Bold als Italic is het belangrijk dat je het niet overdrijft. Ze zijn er om de aandacht te trekken, niet om de aandacht af te lijden. 

De manier waarop cursief wordt behandeld in lettertypes is interessant, omdat er twee verschillende benaderingen zijn. Lettertypes zoals Helvetica of Roboto hebben interpolatie-compatibele contouren, dus hun Romeinse en Cursieve stijlen kunnen tussen geïnterpoleerd worden en de Slant-as kan gebruikt worden om van Romeins naar Cursief te gaan.

Andere lettertypes (zoals Garamond, Baskerville, of Bodoni) hebben Romeinse en Italische glyph contouren die niet interpolatie compatibel zijn. De contouren die typisch een Romeinse kleine letter “n” definiëren, komen bijvoorbeeld niet overeen met de contouren die worden gebruikt om een Italische kleine letter “n” te definiëren. In plaats van de ene contour te interpoleren naar de andere, wisselt de Italic-as van Romeinse naar Italic-contouren.

Voorbeeld van de gewichtsas voor het Amstelvar. Amstelvar's “n” contouren in Italic (12 punt, normaal gewicht, normale breedte), en in Roman. Afbeelding geleverd door David Berlow, letterontwerper en typograaf bij Font Bureau.

Voorbeelden cursief italic en schuingedrukte tekst

Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Cursief italic font lettertype schuingedrukte tekst

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Cursief italic font lettertype schuingedrukte tekst en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven