Voorbereiding WordPress cursus voor cursisten

Als met je eigen website aan de slag wilt gaan tijdens WordPress cursus dan vragen we je de onderstaande zaken voor te bereiden.

Logo cursus traing wordpress

Voorbereiding WordPress cursus voor cursisten

Als met je eigen website aan de slag wilt gaan tijdens WordPress cursus dan vragen we je de onderstaande zaken voor te bereiden.

Wees goed voorbereid voor het beste resultaat

De opzet van de training is dat je tijdens de cursus je website gaat bouwen. Als je tijdens WordPress cursus direct met je eigen website aan de slag wilt gaan met je WordPress website, dan vragen we je in ieder geval de 3 onderstaande zaken gereed hebben zodat we vlot van start kunnen gaan. Deze 3 punten worden hieronder verder uitgelegd.

1 Webhosting account

Alle bestanden van je website worden hier opgeslagen.

2 Domeinnaam

Dit is het adres van je website op het internet.
Bijvoorbeeld: www.jouwnaam.nl

3 MySql-database

Hierin worden de gegevens van je website opgeslagen. Meestal vast onderdeel van je webhostingpakket.

We helpen je vooraf op weg

Voorafgaand aan de cursus begeleiden we je bij deze voorbereidingen, zodat we tijdens de cursus geen kostbare tijd ‘verliezen’. Wil je op een testsite van ons werken dan kan dat natuurlijk ook. Dan hoef je het onderstaande niet te doen. Je hebt dan uiteraard niet een website die blijvend van jezelf is.
Werken op een testsite tijdens de cursus


3 noodzakelijke voorbereidingen voor je WordPress cursus

Lees hieronder deze 3 onderdelen die je dient te regelen om optimaal aan de training deel te nemen. Heb je vragen over de voorbereidingen of twijfel je, dan helpen we je uiteraard vooraf om dit goed te regelen.


1 Een webhostingaccount voor je WordPress website

Om je WordPress website online te hebben heb je een webhosting account nodig. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voor je webhosting. Het is bijvoorbeeld fijn als je goede support krijgt (niet alleen via e-mail) en dat de uptime van de server goed is.


2 Een domeinnaam voor je WordPress website

Je domeinnaam is het webadres van je WordPress site, bijvoorbeeld jouwdomeinnaam.nl. Je domeinnaam kan meerdere extensies hebben: .nl of .com. Probeer als het even kan een .nl of .com te registreren.


3 MySQL Database

Een noodzakelijk onderdeel van je website hosting pakket is een MySQL-database. Je wordPress-site draait in de achtergrond op een zogenaamde MySQL-database. Bij veel webhosters kun je (gelukkig) tegenwoordig WordPress automatisch installeren. De MySQL Database wordt dan automatisch aangemaakt. Je hebt er dan geen omkijken meer naar.
Bij een cursus verzoeken we je vantevoren WordPress geinstalleerd te hebben op een domeinnaam zodat we meer tijd overhouden voor WordPress. We overleggen ook altijd even bij de “intake” van de cursus en assisteren je waar nodig bij de installatie.
Heb je een webhoster waarbij je WordPress NIET automatisch kan installeren lees dan hieronder meer over de MySQL-database.


Optioneel (niet noodzakelijk)

De onderstaande heb je nodig voor WordPress maar hoef je nog niet noodzakelijk voor je cursus te regelen. Dit kan ook tijdens de cursus. Dan leer je gelijk enkele tips waar je op moet letten.


Een ftp-programma en een ftp-account

Met een ftp-programma kun je bestanden sturen over het internet. Je gebruikt het dus om de bestanden van jouw computer naar de server te sturen. Een ftp-programma kun je downloaden. Filezilla kun je gratis downloaden. De instellingen die je moet invullen in je ftp-programma kun je meestal bij je provider vinden.


Een WYSIWYG-editor of tekstverwerkingsprogramma

Het is hierbij even van belang of je op een Mac of PC werkt. Gebruik nooit Word overigens! Voor PC-gebruikers werkt kladblok prima en als je iets meer zekerheid wilt is Notepad Pro+ een goed programma.  Als je Dreamweaver of iets dergelijks hebt staan, dan werkt dat prima. Werk bij voorkeur in code-modus en niet in WYSIWG-modus. Mac-gebruikers kunnen goed gebruik maken van het gratis programma TextWrangler.


Gratis WordPress versie

WordPress is gratis. Je kunt de software downloaden op WordPress.org. De Nederlandse versie van WordPress kun je op de Nederlandse WordPress website downloaden. Als je via je web-hoster direct WordPress kan installeren is het downloaden van WordPress niet nodig.


Voorbereidingen
cursussen op maat
in-company trainingen

Voor een in-company trainingen of cursus op maat dien je het volgende voor te bereiden:


Goede ruimte of locatie

Het maakt eigenlijk niet uit waar, zolang iedereen goed kan werken met een computer of laptop. Let op het volgende:


Computers/laptops

Heeft iedereen een computer of laptop tot zijn/haar beschikking? Is dit niet het geval, dan is dit geen probleem. We kunnen eventueel extra laptops meenemen. Graag vantevoren overleg als hier onduidelijkheid over is.


Beamer/scherm

Een HDMI-beamer is een pré. Is deze niet aanwezig, dan is dit ook geen probleem. Dan nemen we eventueel een beamer en scherm mee. Dit overleggen we vantevoren.


Internettoegang en Wifi

Bijna alles wat je doet voor je WordPress website gebeurt online. Hiervoor heb je uiteraard internet nodig. Zorg voor de in-company trainingen op locatie dus dat je internettoegang hebt en de login gegevens hiervan bij de hand hebt. Het hoeft niet supersnel te zijn, maar liefst wel zo snel mogelijk.


That’s it. Alleen goede koffie zou leuk zijn 🙂


Voorbereidingen online trainingen

Voor de online WordPress training dien je het volgende voor te bereiden. 2 of 3 dagen van tevoren checken we even of alles werkt zodat we goed van start kunnen gaan.


Computer/laptop

Een goed werkende computer. Hoeft niet de nieuwste te zijn. Als je webbrowser (liefst Chrome) maar goed werkt en gratis videoconferencing software goed draait. Graag van tevoren overleg als hier onduidelijkheid over is.
Tip: mocht je een tweede scherm of tweede laptop of computer hebben, dan is dit handig. Dan hou je 1 scherm continu open waar je op kan kijken wat je WordPress docent aan het doen is. Je kan zelf blijven werken op je eigen scherm. Je hoeft niet telkens te switchen van scherm of tab op 1 computer.

Videoconferencing software

Het zou mooi zijn als je de volgende 2 gratis software pakketten kan downloaden en installeren:

1Zoom software

De zoom is natuurlijk en gemakkelijk te gebruiken. Gewoon downloaden, klikken, en je bent binnen.
Download zoom

2TeamViewer

Met TeamViewer is ook gemakkelijk in gebruik. Met teamviewer is het mogelijk dat we op afstand je webbrowser kunnen overnemen. Dit is handig om wat voor te doen. Gewoon downloaden, klikken, en je bent binnen.
Download TeamViewer voor Mac
Download TeamViewer voor Windows


Nog vragen over je voorbereidingen

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dit graag.

Scroll naar boven