Voorbereiding WordPress cursus of training

Als met je eigen website aan de slag wilt gaan tijdens WordPress cursus dan vragen we je de onderstaande zaken voor te bereiden.

De opzet van de training is dat je tijdens de cursus je website gaat bouwen. Als je tijdens WordPress cursus direct met je eigen website aan de slag wilt gaan met je WordPress website, dan vragen we je in ieder geval de 3 onderstaande zaken gereed hebben zodat we vlot van start kunnen gaan:

  • Webhosting account
  • Domeinnaam
  • MySql-database

Voorafgaand aan de cursus begeleiden we je bij deze voorbereidingen, zodat we tijdens de cursus geen kostbare tijd ‘verliezen’. Wil je op een testsite van ons werken dan kan dat natuurlijk ook. Dan hoef je het onderstaande niet te doen. Je hebt dan uiteraard niet een website die blijvend van jezelf is.
Werken op een testsite tijdens de cursus


3 noodzakelijke voorbereidingen voor je WordPress cursus

Lees hieronder deze 3 onderdelen die je dient te regelen om optimaal aan de training deel te nemen. Heb je vragen hierover dan helpen we je uiteraard vooraf om dit goed te regelen:


Een webhostingaccount voor je WordPress website

Om je WordPress website online te hebben heb je een webhosting account nodig. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voor je webhosting. Het is bijvoorbeeld fijn als je goede support krijgt (niet alleen via e-mail) en dat de uptime van de server goed is.


Een domeinnaam voor je WordPress website

Je domeinnaam is het webadres van je WordPress site, bijvoorbeeld jouwdomeinnaam.nl. Je domeinnaam kan meerdere extensies hebben: .nl of .com. Probeer als het even kan een .nl of .com te registreren.


MySQL Database

Een noodzakelijk onderdeel van je website hosting pakket is een MySQL-database. Je wordPress-site draait in de achtergrond op een zogenaamde MySQL-database. Bij veel webhosters kun je (gelukkig) tegenwoordig WordPress automatisch installeren. De MySQL Database wordt dan automatisch aangemaakt. Je hebt er dan geen omkijken meer naar.
Bij een cursus verzoeken we je vantevoren WordPress geinstalleerd te hebben op een domeinnaam zodat we meer tijd overhouden voor WordPress. We overleggen ook altijd even bij de “intake” van de cursus en assisteren je waar nodig bij de installatie.
Heb je een webhoster waarbij je WordPress NIET automatisch kan installeren lees dan hieronder meer over de MySQL-database.


Optioneel (niet noodzakelijk)

De onderstaande heb je nodig voor WordPress maar hoef je nog niet noodzakelijk voor je cursus te regelen. Dit kan ook tijdens de cursus. Dan leer je gelijk enkele tips waar je op moet letten.


Een ftp-programma en een ftp-account

Met een ftp-programma kun je bestanden sturen over het internet. Je gebruikt het dus om de bestanden van jouw computer naar de server te sturen. Een ftp-programma kun je downloaden. Filezilla kun je gratis downloaden. De instellingen die je moet invullen in je ftp-programma kun je meestal bij je provider vinden.


Een WYSIWYG-editor of tekstverwerkingsprogramma

Het is hierbij even van belang of je op een Mac of PC werkt. Gebruik nooit Word overigens! Voor PC-gebruikers werkt kladblok prima en als je iets meer zekerheid wilt is Notepad Pro+ een goed programma.  Als je Dreamweaver of iets dergelijks hebt staan, dan werkt dat prima. Werk bij voorkeur in code-modus en niet in WYSIWG-modus. Mac-gebruikers kunnen goed gebruik maken van het gratis programma TextWrangler.


WordPress

WordPress is gratis. Je kunt de software downloaden op WordPress.org. De Nederlandse versie van WordPress kun je op de Nederlandse WordPress website downloaden. Als je via je web-hoster direct WordPress kan installeren is het downloaden van WordPress niet nodig.


Voorbereidingen
cursussen op maat
in-company trainingen

Voor een in-company trainingen of cursus op maat dien je het volgende voor te bereiden:


Goede ruimte of locatie

Het maakt eigenlijk niet uit waar, zolang iedereen goed kan werken met een computer of laptop. Let op het volgende:


Computers/laptops

Heeft iedereen een computer of laptop tot zijn/haar beschikking? Is dit niet het geval, dan is dit geen probleem. We kunnen eventueel extra laptops meenemen. Graag vantevoren overleg als hier onduidelijkheid over is.


Beamer/scherm

Een HDMI-beamer is een pré. Is deze niet aanwezig, dan is dit ook geen probleem. Dan nemen we eventueel een beamer en scherm mee. Dit overleggen we vantevoren.


Internettoegang en Wifi

Bijna alles wat je doet voor je WordPress website gebeurt online. Hiervoor heb je uiteraard internet nodig. Zorg voor de in-company trainingen op locatie dus dat je internettoegang hebt en de login gegevens hiervan bij de hand hebt. Het hoeft niet supersnel te zijn, maar liefst wel zo snel mogelijk.


That’s it. Alleen goede koffie zou leuk zijn 🙂