Domein autoriteit verhogen vergroten Pagina DA ranking google linkbuilding

Er zijn honderden factoren die Google gebruikt om de positie van een website in de zoekmachine te bepalen. Een bijzonder onderdeel dat in de loop der jaren van groot belang is geworden, is de domein autoriteit van een website.

Wat is Domein autoriteit?

Domein autoriteit, in het engels Domain authority afgekort DA, is een metriek die door het Amerikaanse bedrijf Moz ontwikkeld. Hoe hoger uw domein autoriteit is, hoe groter de kans dat u een hogere positie in de zoekmachine krijgt en meer en beter webverkeer ontvangt. De hoogte van het cijfer geeft een goede indicatie van je posities in de zoekmachine. Je domeinautoriteit is ook een goede manier om uw SEO-inspanningen te meten en de kracht van uw website te vergelijken met de websites van uw concurrenten.

Domein autoriteit vs. Pagina-autoriteit

Voordat we ingaan op de factoring van de domein autoriteit en de manier waarop u uw site kunt verbeteren, is het belangrijk om deze te onderscheiden van de pagina-autoriteit. Pagina-autoriteit is een vergelijkbare metriek, maar in plaats van de sterkte van een heel domein of subdomein te meten, meet het de rangschikkingssterkte van een enkele webpagina.


Hoe berekent Moz de Domein autoriteit?

Domein autoriteit wordt gescoord op een schaal van 1 tot 100 (1 is de slechtste, 100 is de beste) met behulp van een algoritme dat is ontworpen door Moz. De logaritmische schaal betekent dat het veel gemakkelijker is om uw score te verbeteren als uw domein autoriteit op een 20 of een 30 staat dan als deze op een 70 of een 80 staat. Domein autoriteit tussen 40 en 50 wordt als gemiddeld beschouwd, tussen 50 en 60 als goed en boven 60 als uitstekend.
Dus hoe bepaalt Moz precies de score van uw Domeinautoriteit? Er worden meer dan 40 verschillende factoren gebruikt, maar de volgende zijn het belangrijkst:

Linking Root Domains

Dit is het aantal unieke backlinks dat uw website heeft verdiend. Dus als het 20 externe links van twee verschillende websites heeft verkregen, dan heeft u slechts twee linken naar rootdomeinen. Het verdienen van een paar links van verschillende websites zal uw ranking meer stimuleren dan het verdienen van veel links van dezelfde website.

MozRank

MozRank is de metriek waarmee u de sterkte van de externe links van uw website kunt scoren. Het houdt niet alleen rekening met het aantal links dat naar uw site terugverwijst, maar ook met de kwaliteit van die links. Kwaliteit heeft de neiging om de kwantiteit te verslaan, wat betekent dat één goede externe link beter is dan twee links van lage kwaliteit. MozRank gebruikt een schaal van 0-10 (waarbij 10 de hoogste is). De gemiddelde waardering van MozRank voor een website is een 3.

MozTrust

Net als MozRank is MozTrust een metriek die wordt gebruikt om de kwaliteit van uw externe links te bepalen. Het is echter iets specifieker in die zin dat het meet hoe nauw uw website verbonden is met betrouwbare websites. Vertrouwde websites zijn .edu of .gov-sites. Zelfs als een .edu- of .gov-website een koppeling bevat naar een site die vervolgens naar u verwijst, wordt dit beschouwd als een teken van vertrouwen dat helpt om uw MozTrustrating te verhogen, wat ook gebaseerd is op een 0-10-rating.

Kwaliteitscontent

Inhoud is een van de belangrijkste factoren waarop de ranking van een website in de zoekmachine is gebaseerd, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de kwaliteit van de inhoud van uw website een factor is bij het bepalen van de domeinbevoegdheid ervan. Hoewel domein autoriteit kan helpen om uw zoekmachine ranking te verbeteren, hangt dit ook nauw samen met de kwaliteit van uw website.
Sociale signalen – Google gebruikt sociale signalen als een van de belangrijkste factoren bij het identificeren van inhoud van goede kwaliteit. Het is bijvoorbeeld veilig om aan te nemen dat een stuk inhoud dat honderden keren wordt gedeeld, geliefd is en becommentarieerd, van enige kwaliteit is. Men gebruikt dezelfde sociale signalen bij het bepalen van de autoriteit van het domein.

Zoekmachinevriendelijkheid

Dit verwijst naar het gebruik van SEO en naar de structuur en gebruiksvriendelijkheid van uw website. De structuur van de site kan direct van invloed zijn op de gebruiksvriendelijkheid, omdat de slechte structuur van de site het navigeren van uw site bemoeilijkt. Het maakt het ook moeilijk voor zoekmachines om goed te crawlen en uw site te indexeren, wat uw rankings kan schaden. Dit is ook essentieel voor uw domein autoriteit.


Hoe berekent Moz de autoriteit van de pagina?

Weliswaar biedt domeinautorisatie een beter inzicht in hoe uw hele website presteert, maar dat betekent niet dat pagina-autorisatie minder nuttig is. In feite heeft de paginacontrole van de webpagina’s van uw site een directe invloed op uw algemene domeinbevoegdheden en op uw positie in de zoekmachine.

Moz gebruikt een vergelijkbare schaal als domeinautorisatie voor het scoren van paginaautorisatie, dat wil zeggen een 100-punts, logaritmische schaal. Houd er rekening mee dat zelfs als u niets aan een pagina hebt gedaan, de score ervan nog steeds kan schommelen omdat Moz zijn algoritme voortdurend bijwerkt.

Hieronder volgen enkele van de ranglijsten die Moz gebruikt om de autoriteit van een pagina te bepalen:

  • Sociale signalen, zoals het aantal Google+1’s, Facebook Likes, Twitter Retweets of LinkedIn-aandelen die een pagina heeft ontvangen.
  • Het aantal rootdomeinen dat naar de pagina linkt.
  • Het aantal rootdomeinen dat naar de pagina linkt met behulp van gedeeltelijke overeenkomende ankertekst.
  • Het aantal subdomeinen dat naar de pagina linkt.
  • Het aantal kwaliteitswebsites dat naar de pagina linkt.
  • Het aantal externe links dat een pagina heeft.

9 Stappen voor het vergroten van je domein autoriteit

Nu je begrijpt waarom domeinautorisatie belangrijk is en de rangschikkingsfactoren die Moz gebruikt om de domeinautorisatie van een website te bepalen, vraag je je waarschijnlijk af hoe je dat kunt gebruiken om je domeinautorisatiescore daadwerkelijk te verhogen.

Hoe vaak krijgt jouw domeinautoriteitsscore een update?

Volgens Moz werken ze hun DA-metriek in real-time bij als er koppelingen worden herkend. In verband hiermee zijn hun koppelingsanalysegegevens waarbij de Mozscape-index elke 3 tot 4 weken wordt bijgewerkt, wat de tijd is die je moet controleren voor je DA nadat je eventuele updates voor je website hebt gemaakt.

Hieronder volgen de 9 stappen die je moet volgen om de autoriteit van het domein te vergroten, vanaf het begin van de creatie van je site:

Stap 1: Kies een goede domeinnaam

Als je net begint, kies dan een domeinnaam die relevant is voor je website. Kijk naar onze site, cursusWP als voorbeeld. We richten ons vooral op WordPress cursussen en trainingen, wat verklaart waarom we het trefwoord ‘cursus’ in ons domein hebben. Het is dus het beste om uit te komen met een domeinnaam die gerelateerd is aan jouw bedrijf, zodat bezoekers deze beter kunnen onthouden.

Het moet iets zijn dat relatief gemakkelijk te onthouden is, zodat bezoekers geen problemen hebben om terug te keren naar jouw site omdat ze jouw domeinnaam zijn vergeten. Je wilt misschien zelfs een oud domein kopen zodat je geen domeinnaam hoeft te verouderen.

Als je al een domein hebt, zorg er dan voor dat het niet snel zal vervallen door het te verlengen voor ten minste drie tot vijf jaar.

Stap 2: Optimaliseer de inhoud van de pagina’s

SEO is van belang voor zowel de Google-zoekmachine ranking als voor jouw domeinautoriteit, dus zorg ervoor dat je alle code op de pagina’s optimaliseert, inclusief je title-tags, alt-tags voor afbeeldingen en de inhoud zelf.

Leesbaarheid van de inhoud

Je kunt je inhoud ook vet, cursief en onderstreept opmaken om de leesbaarheid van je inhoud te verbeteren. Maar die dit heel mondjesmaat. Voeg daarnaast variaties van jouw belangrijkste trefwoorden toe, houd al jouw permalinks kort en relevant, en creëer een sidebar sectie voor nieuwe berichten.

Stap 3: Maak koppelbare inhoud aan

Om links van hoge kwaliteit te kunnen verdienen, die zowel MozRank als MozTrust als belangrijke factoren gebruiken, moet u inhoud van hoge kwaliteit maken die regelmatig wordt gepubliceerd.

seo-copywriting

Wanneer je kwaliteitscontent maakt, zullen mensen je blogpost delen, wat kan helpen om je exposure te vergroten. Hoe beter je content is, hoe groter de kans dat een andere gezaghebbende site er een link naar maakt. Dit betekent dat jouw content relevant moet zijn voor je merk en voor je publiek, informatief, creatief en goed geschreven.

Stap 4: Verbeter je interne koppelingsstructuur

Veel websites zijn zo bezorgd over het verdienen van externe links dat ze het belang van interne links over het hoofd zien. Interne links helpen om bezoekers te leiden naar wat ze proberen te vinden en zo hun gebruikerservaring te verbeteren. Dit betekent dat als ze zich diep in uw rugcatalogus van blogberichten hebben ingegraven, ze nog steeds gemakkelijk de weg naar uw homepage kunnen vinden via een van uw interne links.

Interne links bieden je lezers verdere leesmogelijkheden en het helpt om oudere content te promoten. Interne links helpen voorkomen dat bezoekers uit frustratie weggaan en helpen hen tegelijkertijd met uw website bezig te blijven.Interne linking vermindert de bounce rate (het verhogen van de gemiddelde tijd die een bezoeker op je site doorbrengt).

Bovendien maken interne links het makkelijker voor zoekmachines om uw hele site te indexeren.Door te linken naar jouw oudere berichten wordt jouw huidige bericht belangrijker en interessanter. Een goed voorbeeld van intern linken is Wikipedia (dat een DA-score van 100 heeft).

Link alleen naar relevante informatie

Link alleen naar oude berichten die vergelijkbaar zijn met jouw huidige bericht.
Dit zal zoekmachinebots helpen de inhoud van je site te vinden en ze gemakkelijk te kruipen. Interne linking helpt ook bij het verspreiden van link sap en Page Authority (PA) in je website. Interlinking zal zowel gebruikers als zoekmachines in staat stellen om gemakkelijk door je website te navigeren.

Stap 5: Verwijder slechte en giftige verbindingen

Zo nu en dan moet je door je linkprofiel gaan en zoeken naar eventuele backlinks die slecht zijn of niet kloppen. Dit stelt je in staat om links te verwijderen van slechte bronnen die je domein autoriteit zouden kunnen kwetsen in plaats van te helpen. Je moet ook alle links verwijderen die op je website zijn geplaatst en die leiden naar slechte sites of gebroken zijn, omdat deze ook een negatieve impact zullen hebben.

Het kan een gedoe zijn om elke link op uw website te controleren. Om het gemakkelijker te maken, kun je gebruik maken van Broken Links Checker WordPress plugin die kan helpen om al uw links te beheren op een plaats. Je hoeft de links niet meer één voor één te controleren. In plaats daarvan kan je de status van je link controleren – of het nu gaat om Broken of Alive op Link Manager zelf.

Stap 6: Zorg ervoor dat uw website mobiel-vriendelijk is

Een groot aantal online gebruikers heeft toegang tot het web via mobiele apparaten. Als uw website nog niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, dan loop je ver achter.

Niet alleen zal het je mobiele zoekmachine rankings schaden, maar je zult ook veel bezoekers verliezen die uw site simpelweg zullen verlaten zodra ze zich realiseren dat deze niet goed wordt weergegeven op hun smartphone of tablet.

Om te controleren of uw website mobiel-vriendelijk is of niet, kun je deze Mobile-Friendly Test van Google Developers pagina bezoeken. Het zal uw webpagina analyseren en u laten weten hoe mobiel-vriendelijk uw site is. Het is belangrijk om een mobiele-vriendelijke site te hebben omdat meer gebruikers met hun smartphone op het net surfen.

Stap 7: Word een autoriteit binnen je niche of vakbebied

Dit kan alleen worden gedaan door geweldige content te creëren en op een zinvolle manier in contact te komen met uw volgers en consumenten op sociale media.

Door uw reputatie als autoriteit te versterken, versterkt u de identiteit van uw merk, wat niet alleen het verkeer zal helpen verhogen, maar ook het aantal externe links die je verdient aan andere hoogwaardige bronnen zal doen toenemen.

Een andere manier om uw website autoriteit te vergroten is door het doen van gastblogs op andere websites die relevant zijn voor uw branche.


Page ranking bekijken van website