Domeinnaam DNS wijzigen doorverwijzen naar extern webhosting

Een domeinnaam kun je op verschillende manieren worden doorverwijzen of omleiden naar een andere domeinnaam of naar een specifieke map ervan. Wilt u dat uw domeinnaam doorsturen? Lees dan deze handleiding met de mogelijkheden.

Alias-domein | doorverwijzing naar 1 hoofddomein

Een aliasdomein is ideaal wanneer u meerdere domeinnamen heeft geregistreerd en deze allemaal op een bepaald (hoofd)domein wilt hebben. Als uw hoofddomein bijvoorbeeld ‘jouwdomeinnaam.nl’ is en u heeft een aantal domeinnamen die allemaal moeten verwijzen naar de website ‘jouwdomeinnaam.nl’ (bijvoorbeeld: ‘jouwdomeinnaam.com’, ‘jouwdomeinnaamnummer2.nl’ en ‘jouwdomeinnaam.de’), dan kunnen deze bij je webhosting worden ingesteld als alias-domeinen. U kunt ook alias-domeinen hebben die verwijzen naar specifieke mappen op uw hoofddomein.

standaard doorverwijzing naar een ander domeinnaam

Bij een standaard doorverwijzing wordt het domein doorverwezen naar een ander domeinnaam. Als u bijvoorbeeld overschakelt van een standaard forward van ‘jouwdomeinnaam’ verwijzend naar ‘cursuswp.com’, zal ‘cursuswp.com’ zichtbaar zijn in de adresbalk. De gebruiker zal zich dan realiseren dat hij wordt omgeleid.

Frame forward naar andere website

Met een frame forward wordt het domein doorgestuurd naar een ander domein (website), waarbij de url ongewijzigd blijft terwijl het door te sturen domein in een frame wordt geladen. De gebruiker zal alleen de omleiding in de broncode kunnen zien.

DNS wijzigen van domeinnaam naar extern gehoste website

Staat uw website op een andere server en heeft u de mogelijkheid om een domein vast te leggen, dan is een verandering in DNS een uitstekende keuze. U kunt het A-record van uw domein wijzigen in het externe IP-adres, zodat de website verwijst naar de externe server, maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld mail lokaal op onze servers te laten draaien. Een domeinnaam kan op verschillende manieren worden omgeleid naar een andere domeinnaam of naar een specifieke map ervan. Dit is afhankelijk van je webhoster. Neem desnoods contact op met je webhosting voor het doorverwijzen of omleiden naar een andere domeinnaam.


Meer handleidingen domeinnaam en website doorverwijzen en verhuizen

Meer handleidingen om je domeinnaam en bestanden door te verwijzen naar een andere provider:


WordPress website en DNS laten verhuizen met verhuisservice

Je kan je DNS door ons laten verhuizen naar een andere provider. Lees meer over onze verhuisservice: