Domeinnaam DNS wijzigen doorverwijzen naar externe webhosting

Domeinnaam DNS wijzigen doorverwijzen naar externe webhosting

Wil je de DNS van je domein wijzigen naar bijvoorbeeld de gegevens van een andere server of webhosting. Dat kan! Hoe gaat doorsturen nou precies?

Logo cursus traing wordpress

Domeinnaam DNS wijzigen doorverwijzen naar externe webhosting

Een domeinnaam kun je op verschillende manieren worden doorverwijzen of omleiden naar een andere domeinnaam of naar een specifieke map ervan. Wil je je domeinnaam doorsturen? Lees dan deze handleiding met de verschillende mogelijkheden voor je WordPress website en E-mail.

Alias-domein
doorverwijzing naar 1 hoofddomein

Een aliasdomein is ideaal wanneer u meerdere domeinnamen heeft geregistreerd en deze allemaal op een bepaald (hoofd) wilt hebben. Als uw hoofddomein bijvoorbeeld ‘jouwdomeinnaam.nl’ is en u heeft een aantal domeinnamen die allemaal moeten verwijzen naar de website ‘jouwdomeinnaam.nl’ (bijvoorbeeld: ‘jouwdomeinnaam.com’, ‘jouwdomeinnaamnummer2.nl’ en ‘jouwdomeinnaam.de’), dan kunnen deze bij je worden ingesteld als alias-domeinen. U kunt ook alias-domeinen hebben die verwijzen naar specifieke mappen op uw hoofddomein.

Standaard doorverwijzing naar een ander domeinnaam

Bij een standaard doorverwijzing wordt het domein doorverwezen naar een ander domeinnaam. Als u bijvoorbeeld overschakelt van een standaard forward van ‘jouwdomeinnaam’ verwijzend naar ‘cursuswp.com’, zal ‘cursuswp.com’ zichtbaar zijn in de adresbalk. De zal zich dan realiseren dat hij wordt omgeleid.

Frame forward naar andere website

Met een frame forward wordt het domein doorgestuurd naar een ander domein (website), waarbij de url ongewijzigd blijft terwijl het door te sturen domein in een frame wordt geladen. De gebruiker zal alleen de omleiding in de broncode kunnen zien.

DNS wijzigen van domeinnaam naar extern gehoste website

Staat uw website op een andere server en heeft u de mogelijkheid om een domein vast te leggen, dan is een verandering in DNS een uitstekende keuze. U kunt het A-record van uw domein wijzigen in het externe , zodat de website verwijst naar de externe server, maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld mail lokaal op onze servers te laten draaien. Een domeinnaam kan op verschillende manieren worden omgeleid naar een andere domeinnaam of naar een specifieke map ervan. Dit is afhankelijk van je . Neem desnoods contact op met je webhosting voor het doorverwijzen of omleiden naar een andere domeinnaam. Je kan het beste de DNS-aanpassen. Lees verderop waarom.

A-record IPadres wijzigen bij webhosting voor e-mail

De A-records van het IPadres wijzigen bij webhosting werkt zo. Het verschilt een beetje per webhosting maar gaat ongeveer als volgt:

Lees de documentatie bij je webhoster:


Wat is beter DNS of A-records wijzigen bij domeinnaam?

We krijgen wel eens de vraag: Wat is beter DNS of A-records wijzigen bij je domeinnaam en webhosting? In onze optiek is het beter de te veranderen in plaats van de A-records. Als de server van de domeinnaam eruit ligt wordt de website namelijk ook niet doorverwezen. Bij het wijzigen van de gameserver heb je hier geen last van en dus minder risico.

Voorbeeld Nameserver wijzigen bij webhosting

Hieronder vind je een voorbeeld van de Nameserver wijzigen. In dit geval bij one.com. Vul bij nameserver 1 en 2 de naam van de server in. Deze krijg je van de webhoster waar je WordPress website staat. Bijvoorbeeld:

  • ns1.cloud86.nl
  • ns2.cloud86.nl

Voorbeeld A-records wijzigen bij webhosting

Hieronder vind je een voorbeeld van de A-records wijzigen. In dit geval bij one.com


Handleidingen domeinnaam/website doorverwijzen en verhuizen

Meer handleidingen om je domeinnaam en door te verwijzen naar een andere provider:


WordPress website en DNS laten verhuizen met verhuisservice

Je kan je DNS door ons laten naar een andere provider. Lees meer over onze verhuisservice:


Info over Domeinnaam DNS wijzigen doorverwijzen naar externe webhosting

Wil je de DNS van je domein wijzigen naar bijvoorbeeld de gegevens van een andere server of webhosting. Dat kan! Hoe gaat doorsturen nou precies?

Scroll naar top