Duplicator WordPress plugin Website verhuizen / back-uppen

Met de Duplicator Wordpress plugin kun je een backup maken van je WordPress website of je WordPress site verhuizen. Lees in deze handleiding hoe je dit doet.

Logo cursus traing wordpress

Duplicator WordPress plugin Website verhuizen / back-uppen

Backup maken met Duplicator WordPress plugin

Ik ben echt een fan van deze WordPress plugin. Het is niet echt voor beginners. Enige technische basiskennis van WordPress is vereist. Wil je je website op een simpele manier van kun je ook de onderstaande handleiding gebruiken.
WordPress website handmatig verhuizen naar andere webhosting

Voordelen Duplicator WordPress plugin

De Duplicator WordPress plugin heeft 2 belangrijke voordelen:

 • Je hoeft geen login gegevens te hebben van de bestaande webhosting
 • Je maakt een totale kopie van je website in 1 keer, dus geen losse

Nadelen Duplicator WordPress plugin

Het enige nadeel is dat je op de server moet van je nieuwe webhosting. Niettemin blijft dit de veiligste manier om je website te verhuizen zodat alles exact op dezelfde plek staat.


Handleiding backup maken met Duplicator

 1. Installeer de Duplicator plugin op je WordPress site.
 2. In het WordPress hoofdmenu (links), selecteer Duplicator.
 3. Op de pagina Packages, selecteer de button Create new. De Packages New pagina wordt geopend.
 4. Selecteer de button Next. Er wordt een scan uitgevoerd. Indien nodig verhelp de Errors en Warnings. Als je Warnings hebt, moet je een checkbox afvinken.
 5. Tip van Arthur: Als je zware bestanden hebt of video, sluit deze uit van je package. Je package wordt enorm groot. Je kan beter deze bestanden achteraf handmatig overzetten via FTP.
 6. Bij Warnings, vink de waarschuwing onderaan aan.
 7. Om de backup bestanden te maken, selecteer “Build”. Er worden twee bestanden aangemaakt: de Installer en de Archive. Download beide bestanden op een locatie naar keuze.

Installeren backup Duplicator

Met Duplicator kun je een gemaakte website backup terugzetten. Het terugzetten van een backup kan nodig zijn als je huidge website niet goed (meer) functioneert. Voor het installeren van een backup heb je ftp toegang en de database gegevens van je WordPress website nodig. Bekijk de onderstaande video.


Handleiding website verhuizen met Duplicator

lees de onderstaande handleiding of bekijk de onderstaande video van de makers van Duplicator (lifeinthegrid.com)1 Installeer Duplicator op oude bestaande website

 • Installeer Duplicator plugin  in je ‘oude' best aandeWordPress website.
 • Klik daarna links in het admin-menu op ‘Duplicator'. Je komt op het scherm waar je pakketten-overzicht ziet. Zo'n pakket bevat je hele WordPress die je gebruikt om je website over te zetten naar je nieuwe WordPress website. Na de installatie staan er nog geen pakketten omdat je nog niks gedaan hebt.

2 MySql database aanmaken op nieuwe website

 • Zoek alle gegevens van je nieuwe hosting-omgeving bij elkaar en maak daar een nieuwe, lege database aan. Dit is afhankelijk van je webhosting maar kan meestal via DirectAdmin > Management.
 • Noteer in de gegevens van de MySql database die je hier invult. Deze heb je later nodig in Duplicator.
  – Naam databsae
  – Naam gebruiker
  – Wachtwoord gebruiker

Als je niet zeker weet hoe je een nieuwe MySql database moet aanmaken bij je nieuwe webhosting, neem dan contact op met uw hostingprovider.

3 Package maken in bestaande website

Zodra je een lege MySQL database hebt, kun je beginnen.

 • Klik op de Duplicator-pagina op ‘Maak nieuwe package aan'. Verder hoef je weinig aan te passen, de standaard instellingen zijn voor de meeste sites voldoende.
  Duplicator-pagina op ‘Maak nieuwe package aan'
 • Klik dan ook op ‘Volgende'. De plugin zal de website scannen en de bevindingen weergeven: ‘Duplicator scan-compleet'
  Vink ‘Ja' aan. Ga verder met het aanmaak proces.
 • Klik op ‘Maak' om verder te gaan. Duplicator maakt nu een pakket aan. Dit kan even duren, maar uiteindelijk verschijnt onderstaande en kun je verder naar de volgende stap.
  Duplicator plugin maakt pakket aan
 • Downloadt nu zowel de Installer als het Archief naar je computer. Dus 2 bestanden.

4 Bestanden van package uploaden

Bij sommige hosts heet de root zoiets zijn als ‘public_html' of ‘www'. Als je niet zeker weet wat je hoofdmap is, neem dan contact op met uw hostingprovider. Let op: er mag nog geen WordPress-installatie geinstalleerd zijn en de archief.zip file moet je zeker NIET uitpakken. Dit doet Duplicator allemaal in de volgende stap.

5 WordPress installeren op nieuwe site

 • Ga, na het uploaden, in je webbrowser (Chrome, safari, firefox) naar www.jouwdomeinnaam.nl/installer.php.
 • Vul hier de gegevens in die je bij stap 2 gemaakt hebt.
  gegevens van de database
 • Duplicator begint na een bevestiging in de met het uitpakken van de website. Na enige tijd verschijnt een venster waar je de (database)gegevens uit stap 2 dient in te vullen:
 • Vul de juiste gegevens in en controleer goed of alles klopt. De plugin zal je oude WordPress website en alle inhoud van je website vervolgens installeren, zonder dat je zelf iets hoeft te doen.
 • Zodra het online staat kun je inloggen met de oude login gegevens en wachtwoord. Duplicator verwijdert ook de installatiebestanden die nu niet meer nodig zijn.
 • Je website staat nu, als alles goed is gegaan, compleet en perfect werkend op je nieuwe WordPress omgeving en is klaar voor gebruik.

Download Duplicator op WordPress.org


Meer handleidingen om WordPress back-ups te maken


WordPress website backuppen en laten verhuizen

Je kan je WordPress website ook door ons laten verhuizen. Lees meer over onze verhuisservice:


Meer informatie over Duplicator WordPress plugin Website verhuizen / back-uppenof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Duplicator WordPress plugin Website verhuizen / back-uppen bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven