Meldingen WordPress updates verbergen voor gebruikers en admin

Soms is het handig om thema’s, plug-ins of kernmeldmeldingen in WordPress te verbergen. Waarom? Omdat WordPress update kennisgeving wordt getoond aan alle gebruikers die inloggen op het dashboard.

Wanneer een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, kunnen alleen beheerders WordPress of plugins bijwerken. Standaard worden de update meldingen aan alle gebruikers van je site getoond die zijn ingelogd in the backend. Maar alleen Admins/beheerders kunnen deze updates uitvoeren. Andere gebruikers zien dus het bericht ook waarin staat dat er een nieuwere versie is en dat je de site administrator moet inlichten. Voor web-designers is het een irritante melding als je websites maakt voor klanten. Dan wil je deze berichten liever helemaal niet laten zien. Wie wil nu dat klanten kunnen zien dat je een verouderde versie van WordPress gebruikt?

E-mail meldingen automatisch uitzetten uit met behulp van code

Voor deze methode moet je code aan je WordPress-bestanden toevoegen. Je moet onderstaande code toevoegen aan het .php-bestand van uw themafunctie:

add_filter( 'auto_core_update_send_email', 'wpb_stop_auto_update_emails', 10, 4 );
  
function wpb_stop_update_emails( $send, $type, $core_update, $result ) {
if ( ! empty( $type ) && $type == 'success' ) {
return false;
}
return true;
}

E-mailmeldingen automatisch uitschakelen met WordPress Plugin

Deze methode is eenvoudiger en je hoeft geen code toe te voegen aan uw WordPress-site. Het eerste dat je moet doen is het installeren en activeren van de Easy Updates Manager WordPress plugin. Echt een geweldige plugin vind ik. Ga naar WordPress>Dashboard>Update options. Je krijgt dan een pagina met een aantal options waar je ontzettend veel aan en uit kan zetten. Bijvoorbeeld deze onder het tabje ‘Advanced’:

Select which users to be excluded from the settings of this plugin. Default WordPress behavior will be used.
This option is useful if, for example, you would like to disable updates, but have a user account that can still update WordPress.

Deze WordPress plugin is aanbevolen voor elke beheerder van een WordPress site voor een klant of opdrachtgever. Helemaal in combinatie met Adminimize plugin is dit echt top. Tijdens de cursus WordPress op maat kan ik dit goed uitleggen.

Bekijk handleiding uitschakelen met Easy Updates Manager Plugin