Facebook Open Graph Meta Data toevoegen aan WordPress Thema website

Wilt u Facebook Open Graph meta data toevoegen aan uw WordPress thema’s en website? Lees deze handleding.

Open Graph meta data helpt Facebook en andere social media websites om meta data te krijgen over uw postings pagina’s. Het stelt u ook in staat om te controleren hoe uw inhoud wordt weergegeven wanneer deze wordt gedeeld op Facebook. In dit artikel laat ik zien hoe u eenvoudig Open Graph metagegevens van Facebook kunt toevoegen in WordPress-thema’s en websites.


Toevoegen van Facebook Open Graph Meta Data met All in One SEO

All in One SEO is een populaire WordPress SEO plugin die door meer dan 2 miljoen websites wordt gebruikt. Het stelt u in staat om uw website eenvoudig te optimaliseren voor zowel zoekmachines als sociale platforms zoals Facebook en Twitter.

Eerst moet u de All in One SEO WordPress plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap gids over hoe u een WordPress plugin kunt installeren.

Na activering moet u de All in One SEO ” Feature Manager pagina bezoeken. Vanaf hier dient u de ‘Social Meta’ functie te activeren. Activeer de Social Meta-functie in All in One SEO:

Social Meta-functie

Vervolgens moet u All in One SEO ” Sociale Meta-pagina bezoeken. Vanaf hier kunt u eenvoudigweg de velden invullen om uw Facebook meta gegevens in te voeren. Met de sociale metapagina kunt u de metagegevens van Facebook Open Graph invoeren.

U kunt beginnen met het verstrekken van titel, afbeelding en beschrijving voor uw homepage.

Daaronder kunt u een standaardafbeelding instellen om te gebruiken als een artikel geen-graph afbeelding heeft. U kunt ook de breedte en hoogte van de afbeelding opgeven. De standaardinstelling van-graph ziet er zo uit:

Hulp nodig bij het kiezen van beeldformaten? Bekijk onze volledige social media cheat sheet voor ideale beeldformaten die u kunt gebruiken op alle social media platforms, inclusief Facebook.
beeldformaten afbeeldingen social media

Als uw website een Facebook-app gebruikt of een Facebook-pagina heeft, dan kunt u uw Facebook-app-ID in de volgende sectie opgeven. Zo kunt u gegevens krijgen voor Facebook-inzichten. De Facebook-app instellingen:

Opties open-graph instellingen in WordPress

Optioneel kunt u ook de instellingen voor Twitter aanpassen en een scan uitvoeren om dubbele Open Graph tags op uw site te voorkomen.

Als u klaar bent, vergeet dan niet op de knop ‘Update Options’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Nu u meta-tags voor open-graph voor de hele site hebt ingesteld, is de volgende stap het toevoegen van open-graph meta-data voor afzonderlijke berichten en pagina’s.

Standaard zal All in One SEO uw post titel en beschrijving gebruiken voor-graph titel en beschrijving. U kunt ook handmatig de Facebook thumbnail voor elke pagina en post instellen.

Bewerk het bericht of de pagina en scroll naar beneden naar de All in One SEO sectie onder de editor. Vanaf hier gaat u naar het tabblad Social en vult u de openstaande grafiekmetagegevens in. U kunt hier de afbeelding van de social media instellen, evenals de titel en de beschrijving.