Facebook Open Graph Meta Data toevoegen WordPress site

Logo cursus traing wordpress

Facebook Open Graph Meta Data toevoegen WordPress site

Wilt u Open Graph meta data toevoegen aan uw 's en website? Lees deze handleding.

Open Graph meta data helpt Facebook en andere websites om meta data te krijgen over uw postings pagina's. Het stelt u ook in staat om te controleren hoe uw inhoud wordt weergegeven wanneer deze wordt gedeeld op Facebook. In dit artikel laat ik zien hoe u eenvoudig Open Graph metagegevens van Facebook kunt toevoegen in WordPress-thema's en websites.


Toevoegen van Facebook Open Graph Meta Data met All in One SEO

All in One SEO is een populaire WordPress die door meer dan 2 miljoen websites wordt gebruikt. Het stelt u in staat om uw website eenvoudig te optimaliseren voor zowel zoekmachines als sociale platforms zoals Facebook en .

Eerst moet u de All in One SEO WordPress plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap gids over hoe u een WordPress plugin kunt installeren.

Na activering moet u de All in One SEO ” Feature Manager pagina bezoeken. Vanaf hier dient u de ‘Social Meta' functie te activeren. Activeer de Social Meta-functie in All in One SEO:

Social Meta-functie

Vervolgens moet u All in One SEO ” Sociale Meta-pagina bezoeken. Vanaf hier kunt u eenvoudigweg de velden invullen om uw Facebook meta gegevens in te voeren. Met de sociale metapagina kunt u de metagegevens van Facebook Open Graph invoeren.

U kunt beginnen met het verstrekken van , afbeelding en beschrijving voor uw homepage.

Daaronder kunt u een standaardafbeelding instellen om te gebruiken als een artikel geen-graph afbeelding heeft. U kunt ook de breedte en hoogte van de afbeelding opgeven. De standaardinstelling van-graph ziet er zo uit:

Hulp nodig bij het kiezen van beeldformaten? Bekijk onze volledige social media cheat sheet voor ideale beeldformaten die u kunt gebruiken op alle social media platforms, inclusief Facebook.
beeldformaten afbeeldingen social media

Als uw website een Facebook-app gebruikt of een Facebook-pagina heeft, dan kunt u uw Facebook-app-ID in de volgende sectie opgeven. Zo kunt u gegevens krijgen voor Facebook-inzichten. De Facebook-app instellingen:

Opties open-graph instellingen in WordPress

Optioneel kunt u ook de instellingen voor Twitter aanpassen en een scan uitvoeren om dubbele Open Graph tags op uw site te voorkomen.

Als u klaar bent, vergeet dan niet op de knop ‘Update Options' te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Nu u meta-tags voor open-graph voor de hele site hebt ingesteld, is de volgende stap het toevoegen van open-graph meta-data voor afzonderlijke berichten en pagina's.

Standaard zal All in One SEO uw post titel en beschrijving gebruiken voor-graph titel en beschrijving. U kunt ook handmatig de Facebook thumbnail voor elke pagina en post instellen.

Bewerk het bericht of de pagina en scroll naar beneden naar de All in One SEO sectie onder de editor. Vanaf hier gaat u naar het tabblad Social en vult u de openstaande grafiekmetagegevens in. U kunt hier de afbeelding van de social media instellen, evenals de titel en de beschrijving.


Wil je meer details over Facebook Open Graph Meta Data toevoegen WordPress siteof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Facebook Open Graph Meta Data toevoegen WordPress site bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress website beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress website hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Facebook Open Graph Meta Data toevoegen WordPress site

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Facebook Open Graph Meta Data toevoegen WordPress site, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven