Footer design voorbeelden mooi webdesign WP websites

Ik laat je 10 ontwerp en webdesign voorbeelden van footers zien en voor het ontwerpen van je je WordPress website. Met uitleg van Arthur.

Logo cursus traing wordpress

Footer design voorbeelden mooi webdesign WP websites

Voorbeelden van beste footers in webdesign

Ik ga de 10 beste footers evalueren die ik heb gekozen uit vele sites op het web. Onthoud dat je niet alle mogelijke elementen in je voettekst hoeft te proppen. Voeg in plaats daarvan alleen die elementen toe die het beste werken en je industrie, ontwerp, merkidentiteit en context weerspiegelen.

Als je meer wilt weten over footers in webdesign, lees dan ook deze handleidingen:

Siteinspire

Een voorbeeld van een minimalistisch werkende voettekst. Hier is de sectie “Over” aanwezig zodat gebruikers de zakelijke benadering van deze site kunnen ontdekken. De volgende drie kolommen bevatten de secties Laatste website, Informatie en Contact.

De contactsectie wordt vertegenwoordigd door 4 -pictogrammen die er natuurlijk uitzien en toch voldoende opvallen zodat bezoekers ze kunnen opmerken.

Omdat het copyrightsymbool niet het belangrijkste element is voor de gebruikers, staat het helemaal onderaan en is het gemaakt met een kleiner .

footer ontwerp website voorbeeld (06)
footer ontwerp website voorbeeld (06)

Grams Caffee

Grams Caffee besloot een eenvoudige en elegante footer te maken om de gebruikers niet te overweldigen met extra kleuren en .

Het heeft alle onderdelen, maar toch is de footer heel duidelijk en intuïtief. De ontwerpers combineerden Copyright, Servicevoorwaarden en Privacybeleid in één dunne regel en plaatsten de bedrijfsbeschrijving in het meest zichtbare deel van de voettekst.

footer ontwerp website voorbeeld (07)
footer ontwerp website voorbeeld (07)

Holly Oddly

De derde site op deze lijst met zijn mooie voettekst. Er zijn 5 secties die bijna alle informatie bevatten die een gebruiker verwacht te vinden. Er zijn eenvoudige - en helpsecties, evenals een gedetailleerde beschrijving van de site en de auteur. Het copyrightsymbool staat onderaan de pagina zonder de gebruiker af te leiden.

footer ontwerp website voorbeeld (11)
footer ontwerp website voorbeeld (11)

Lola Pate

Elke pixel van deze eenvoudige site ademt esthetiek. Pastelkleuren en schreeflettertypes geven je het gevoel dat je een echte vintagewinkel ergens aan de oceaan bezoekt. Hetzelfde geldt voor de footer – er zijn niet te veel elementen.

Alle noodzakelijke informatie is echter aanwezig: het inschrijfformulier voor e-mail, aantrekkelijke maar niet-klikbare CTA “join our tribe”, afbeeldingen met links naar speciale aanbiedingen, de knop “Learn More”, links naar sociale netwerken, copyrightsymbool en twee kolommen met sitenavigatie. Er is hier niets bijzonders, maar de footer ziet er duidelijk en luchtig uit.

footer ontwerp website voorbeeld (15)
footer ontwerp website voorbeeld (15)

Shantel Martin

Deze kunstenaar heeft een zeer creatieve website en de footer staat ook voor creativiteit en minimalisme. Het is voornamelijk gewijd aan navigatie, waarbij alle belangrijke onderdelen van de site worden gepresenteerd met het opvallende vetgedrukte script. Het tweede deel is gericht op links naar sociale media waar gebruikers aanvullende informatie kunnen vinden over het werk van de auteur.

footer ontwerp website voorbeeld (13)
footer ontwerp website voorbeeld (13)

Henninglarsen.com

Deze footer bevat een opmerkelijk detail – een wereldklok die het gebruikers wereldwijd gemakkelijker maakt. Dit laat zien dat het bedrijf uitzonderlijk klantgericht is. De ontwerpers hebben ook aandacht besteed aan de sitenavigatie, contactpersonen en links naar sociale media.

Deze laatste zijn geïmplementeerd in kleine, elegante pictogrammen die bezoekers uitnodigen om erop te klikken. De knop “Naar boven” maakt het voor gebruikers ook gemakkelijker om door de website te navigeren.

footer ontwerp website voorbeeld (16)
footer ontwerp website voorbeeld (16)

Explain Ninja

Hier zien we een klassieke combinatie van zwart en wit. De eenvoudige, minimalistische, moderne footer van de Explain Ninja-site zorgt ervoor dat je je thuis voelt. In tegenstelling tot het vorige voorbeeld, zien we hier de bedrijfsnaam en het logo in vette en grotere letters.

Er zijn 4 social media iconen, contactgegevens en een copyright symbool onder het logo. Dat ziet er wel handig uit. Aan de linkerkant staan 3 kolommen met sitenavigatie die lijken op een catalogus van de pagina's die bezoekers kunnen bekijken.

footer ontwerp website voorbeeld (09)
footer ontwerp website voorbeeld (09)

Manoverboard

Dit is weer zo'n interessante site. Veel verschillende visuals worden gecombineerd met een eenvoudige ivoorkleurige en een minimalistisch schreefloos lettertype. En de footer behoudt de algemene stijl. In het bovenste gedeelte zien we certificaten, contactpersonen, links naar sociale netwerken en het nieuwsbriefformulier.

Het onderste deel is gewijd aan Copyright, Privacy en . De gebruikers kunnen ook snel terug naar boven dankzij de kleine knop “Naar boven” in de linkerbovenhoek.

Daarnaast heeft deze footer een interactief onderste gedeelte. Gebruikers kunnen die letters met een muis verplaatsen. Dit heeft geen functionaliteit, maar kan iemand misschien even vermaken.

footer ontwerp website voorbeeld (14)
footer ontwerp website voorbeeld (14)

Chobani.com

Deze hele site ziet er vrij kleurrijk uit, en de minimalistische footer met diepgroene achtergrond staat een beetje in contrast met de rest. Maar als je beter kijkt, zie je dat deze overeenkomt met de kleur van de naam en het logo van het bedrijf in de header.

Ondanks het minimalisme zijn de ontwerpers erin geslaagd om alle noodzakelijke informatie in de footer te plaatsen en de ruimte niet te vol te maken. Ze plaatsten de navigatie en links naar sociale media in de rechterhoek en wijdden de hele linkerhoek aan de e-mailnieuwsbrief.

footer ontwerp website voorbeeld (12)
footer ontwerp website voorbeeld (12)

https://www.footer.design


Wil je meer details over Footer design voorbeelden mooi webdesign WP websitesof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Footer design voorbeelden mooi webdesign WP websites bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website of webshop beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Footer design voorbeelden mooi webdesign WP websites

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Footer design voorbeelden mooi webdesign WP websites en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven