Formulieren en contactformulieren maken met WordPress-plugins

Er zijn veel formulieren plugins om een betrouwbaar contactformulier of een ander formulier voor je WordPress website te maken.

Hieronder heb ik een aantal van de beste contactformulier WordPress plugins op een rijtje gezet, op basis van mijn ervaring.

De beste WordPress plugins voor formulieren en contactformulieren


Gravity Forms WordPress plugin

Het beste op de markt. Wordt door alle grote websites gebruikt. Geavanceerd. Nadeel: prijzig. Jaarlijks blijf je betalen voor updates. Werkt wel altijd perfect en is goed uit te breiden.
Meer over Gravity Forms


Formcraft WordPress plugin

Mijn favoriete betaalde formulieren plugin. Net zo handig Gravity Forms. Het ontwerp kun je zelfs makkelijker aanpassen. De formuliern zijn ook conditioneel, dat wil zeggen dat de inhoud van het formulier kan wijzigen, afhankelijk van de keuzes van de respondent.
Meer over Formcraft


Ninja Forms WordPress plugin

Mijn favoriete gratis formulieren plugin voor eenvoudige formulieren. De formuliern zijn zonder code makkelijk aan te passen. Goed genoeg voor de meeste WordPress websites.
Handleiding Ninja Forms


Contact Form 7 WordPress plugin

De meest gebruikte formulieren-plugin voor WordPress. Gratis. Prima voor simpele formulieren. Aanrader voor beginners. Nadeel: als je iets geavanceerdere formulieren wilt maken wordt het een tijdrovend klusje omdat je alles in codes moet invoeren. Je kan dan beter overstappen naar formcraft of Ninja Forms.
Handleiding contact Form 7


Formulier maken zonder WordPress

De kan ook een formulier maken zonder WordPress en dan wel inplementeren in WordPress. Een mooie oplossing Typeform. Typeform wordt bijvoorbeeld gebruikt voor reviews van de Justified Image Grid WordPress plugin.
Bekijk www.typeform.com

Succes!
Arthur