Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress plugin

Logo cursus traing wordpress

Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress plugin

Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress plugin

Je kan checken zonder WordPress plugin met de Screaming frog tool. Het is een gratis tool tot 500 webpagina's.

Crawl de website

  • Installeer het programma.
  • Open de SEO Spider, typ of kopieer de website die u wilt crawlen in het vak ‘Voer URL in'
  • klik op ‘Start'.

Klik op de ‘Response Codes' tab & ‘Client Error (4XX)' Filter om Broken Links te bekijken.

U kunt wachten tot de crawl is voltooid en 100% heeft bereikt, of u kunt gewoon 404 gebroken links bekijken tijdens het crawlen door naar het tabblad ‘Responscodes' te gaan en het voor ‘Clientfout 4XX' te gebruiken.

Er zijn twee manieren om dit te doen, u kunt gewoon op het ‘tabblad' bovenaan klikken en de vervolgfilter gebruiken.

gebroken links checken website zonder wordpress plugin
gebroken links checken website zonder wordpress plugin

U kunt ook het rechter overzichtsvenster gebruiken en gewoon rechtstreeks klikken op de boomstructuur ‘Clientfout (4xx)' onder de map ‘Responscodes'. Beide tonen dezelfde resultaten, ongeacht de manier waarop u navigeert.

Dit crawl-overzichtsvenster wordt bijgewerkt tijdens het crawlen, zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel 4XX-links je hebt. In het voorbeeld hierboven is er 1 fout.

Bekijk de bron van de gebroken links met ‘Inlinks'

  • Bekijk de bron van de gebroken links door te klikken op het tabblad ‘Inlinks'.

Uiteraard wilt u de bron van de ontdekte broken links weten (welke URL's op de website naar deze broken links linken), zodat ze kunnen worden hersteld. Om dit te doen, klikt u gewoon op een URL in het bovenste deelvenster en vervolgens op het tabblad ‘Inlinks' onderaan om het onderste deelvenster te vullen.

Van' is de bron waar de 404 gebroken link te vinden is, terwijl ‘Naar' de gebroken link is. U ziet ook de ankertekst, de (als het een afbeelding is met hyperlink) en of de link gevolgd (true) of nofollow (false) is.

Het lijkt erop dat de enige gebroken links op onze website externe links zijn (sites waarnaar we linken), maar uiteraard zal de SEO Spider eventuele interne gebroken links ontdekken.

Gebruik de Bulk Export

Gebruik de ‘Bulk Export > Response Codes > Client Error (4XX) Inlinks' Export.

Als u de gegevens liever in een spreadsheet bekijkt, kunt u zowel de ‘bron' URL's als de ‘gebroken links' exporteren door gebruik te maken van de ‘Bulk Export', ‘Response Codes' en ‘Client Error (4XX) Inlinks' optie in het top level menu.

Dit zou de meeste gevallen van het vinden van gebroken links op een website moeten dekken.

De ‘bron'-URL is echter de allerlaatste pagina die naar de 404-foutpagina verwijst. Het kan dus voorkomen dat de ‘bron' een redirect is (en mogelijk in een keten van redirects). U kunt zien of de ‘bron' een redirect is, want in de ‘Type' staat bijvoorbeeld ‘HTTP Redirect'.

Om snel de oorspronkelijke bronpagina van deze fouten te vinden, raden wij u aan de export ‘Alle omleidingen' te gebruiken onder ‘Rapporten > Omleidingen > Alle omleidingen'. Open het rapport en filter de kolom ‘definitieve statuscode' op ‘404'. De ‘Bron' is de oorspronkelijke bronpagina, het ‘adres' is de laatste bron, en het ‘definitieve adres' is de 404 URL.

Crawlen van een lijst met URL's voor gebroken links

Tenslotte, als u een lijst met URL's heeft die u wilt controleren op gebroken links in plaats van een website te crawlen, dan kunt u deze eenvoudig uploaden in lijst modus.

Om over te schakelen naar de ‘lijst'-modus, klikt u op ‘modus > lijst' in de op het hoogste niveau, waarna u kunt kiezen om de URL's te plakken of te uploaden via een bestand.


Wil je meer details over Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress pluginof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Gebroken links checken verwijderen zonder WordPress plugin en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven