De rapportages in Google analytics die vallen onder ‘Gedrag' geven inzicht in het gedrag van de bezoekers van uw WordPress website.
IN DEZE HANDLEIDING:
Leer met gedrag hoe je bezoeker communiceert
Hier vindt u informatie over hoe een gebruiker met uw website communiceert. Denk hierbij aan de interactie met de inhoud van uw website, maar ook hoe een bezoeker uw website binnenkomt en verlaat. Onder ‘gedrag' vindt u de volgende rapportages:
1 Gedragsstroom bezoekers WordPress website
Ga naar:
Google analytics ► Gedrag ► Gedragsstroom
Het overzicht van de gedragsstromen toont u hoe uw bezoeker op uw website navigeert. U kunt precies zien via welke pagina ze binnenkomen en op welke pagina ze de website verlaten.
Ik gebruik dit rapport of overzicht om vast te stellen of een websitebezoeker daadwerkelijk het pad over de website kiest dat ik wil (of in gedachten had, soms moet je naar de bezoeker luisteren). Als u als bedrijf verschillende diensten aanbiedt en u heeft hiervoor aparte pagina's gemaakt, verwacht u dat de bezoeker contact met u opneemt. Als uit het rapport blijkt dat dit niet gebeurt, kan het zijn dat u uw oproep tot actie moet verbeteren.

2 Inhoud van de site
Ga naar:
Google analytics ► Gedrag ► inhoud van de site ► alle pagina's
Site content geeft een overzicht van uw belangrijkste inhoud samen met de paginaweergave, de gemiddelde tijd op de website, de bounce rate en de paginawaarde. Dit wordt alleen weergegeven wanneer u uw conversie-instellingen hebt voltooid. Als u de waarde van een pagina heeft ingesteld, kunt u zien welke pagina's veel omzet genereren en welke niet. Het geeft een impuls om een pagina verder te optimaliseren en er meer uit te halen.
Verschil tussen Uitstappercentage en Bouncepercentage
Het Uitstappercentage wordt vaak verward met het Bouncepercentage. Het is belangrijk om dit verschil te begrijpen. Een “bounce” is van een bezoeker die slechts één pagina heeft bekeken. Een “Uitstap” kan ook optreden als een bezoeker eerst een andere pagina heeft bekeken en pas daarna de betreffende pagina, dus meerder webpagina's. Als u bijvoorbeeld op deze pagina bent beland vanuit onze Google Analytics handleiding en vervolgens de website heeft verlaten, is het een “uitstapje” maar geen “bounce”.

3 Zoekopdrachten op de website
Ga naar:
Google analytics ► Gedrag ► Zoekopdrachten op de site ► Overzicht
Query Parameter vinden en invoeren in Google Analytics
Als u een WordPress-website heeft, is de Query Parameter een “s”. U kunt dit zien door een zoekopdracht uit te voeren op uw WordPress website. De URL begint dan met “s=”. De parameter is dus “s”. Nu u de parameter hebt gevonden, gaat u naar de sectie “Beheerder” in Google Analytics (linksonder in Google Analytics). Open nu de instellingen voor Data View.
Het rapport ‘searches on site' geeft een duidelijk beeld van de zoekopdrachten die op uw website worden uitgevoerd en wat de bezoeker vervolgens doet. Ik gebruik dit rapport vaak op WooCommerce websites om te ontdekken of er nog producten zijn waarin onze doelgroep geïnteresseerd is. Doe dit door te klikken op ‘% exit points searches'. Kijk naar de zoekwoorden met een hoog exitpercentage en vraag je je af of je deze producten hebt? Dan is het tijd om uw zoekresultaten te verbeteren. Zo niet, dan is het misschien een idee om deze producten in uw assortiment op te nemen.

Meer Google analytics handleidingen en tips
- Filter jezelf uit Google Analytics juiste realistische resultaten
- 6 Beste tips Bounce Rate Verlagen bezoekers behouden op pagina
- Gedragsstroom gedrag meten bezoeker analyseren Google analytics
- Toevoegen Google Analytics met WordPress plugin
- Website toevoegen Google analytics account maken statistieken
- Bezoekers website webpagina meten Bestemmingspagina Google Analytics