Geautomatiseerde back-ups niet instellen

Logo cursus traing wordpress

Geautomatiseerde back-ups niet instellen

Geautomatiseerde back-ups niet instellen

Elk jaar wordt er voor miljarden dollars aan schade veroorzaakt door gegevensverlies. Bijna elke website op het internet is vatbaar voor ongelukken, diefstal, hackpogingen en andere rampen.

Je krachtigste verdedigingslinie tegen deze bedreigingen zijn automatische back-ups. Zonder een kun je al je WordPress gegevens verliezen en het zou heel moeilijk zijn om ze te herstellen (soms zelfs onmogelijk).

We hebben veel mensen hun hele website zien verliezen, alleen maar omdat ze geen up-to-date back-up hadden.

Het maken van back-ups is heel eenvoudig en er zijn uitstekende WordPress back-up plugins op de markt. Zodra je een van deze back-upplugins hebt ingesteld, maken ze automatisch back-ups voor je.

Het tweede deel van deze fout is het niet opslaan van back-upbestanden op een externe locatie. Veel mensen slaan hun WordPress back-ups op hun webhostingserver op. Als ze hun website gegevens verliezen, dan verliezen ze ook de back-ups.

Zorg ervoor dat je je back-ups opslaat op een cloudopslagdienst zoals , Dropbox, enz. Backupplugins zoals Duplicator kunnen dat automatisch voor je doen. Voor stapsgewijze instructies, zie onze gids over hoe je een back-up maakt van je WordPress site.


Wil je meer details over Geautomatiseerde back-ups niet instellenof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Geautomatiseerde back-ups niet instellen bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Geautomatiseerde back-ups niet instellen?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Geautomatiseerde back-ups niet instellen en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven