Google Keyword Planner zoekwoord trefwoord vinden

Verbeter met simpele stappen je SEO resultaten en scoor hoger in zoekmachines met Google Keyword Planner. Zoekwoorden en trefwoorden vinden in concrete stappen.

Logo cursus traing wordpress

Google Keyword Planner zoekwoord trefwoord vinden

Wat is Google Keyword Planner?

Elke dag doen mensen van over de hele wereld meer dan drie miljard zoekopdrachten alleen al via Google. Dat maakt zoekmachines veruit de beste manier om mensen naar uw website te krijgen. Echter, als je wilt om te tikken in dat verkeer, moet je spelen door de regels van de zoekmachine's, en dat betekent het optimaliseren van uw inhoud met behulp van zoekwoorden.

Het bedenken van de juiste zoekwoorden is niet alleen een kwestie van creativiteit. Wat je nodig hebt is toegang tot echte data, zodat je kunt beslissen welke zoekopdrachten de moeite waard zijn en welke niet. Dat is het soort gegevens dat u alleen kunt krijgen met behulp van een zoekwoord planner tool.

In dit artikel gaan we praten over waarom u een zoekwoord planner moet gebruiken als onderdeel van uw Search Engine Optimization (SEO) strategie. Dan leren wij u hoe u gratis Google Keyword Planner kunt openen zonder een cent uit te geven.

Waarom Google Keyword Planner gratis gebruiken

Googles Planner (Nederlands: Zoekwoordplanner) heette vroeger Google Keyword Tool en is een goede tool om suggesties voor zoektermen te krijgen en zoekvolumes op te halen voor de zoektermen. Er zijn meer tools.
Alternatieven en beste SEO tools voor WordPress website

Google Keyword Planner: gratis, betaald en freemium

Zoals veel software zijn ook de meeste keyword tools onder te verdelen in gratis, betaald en freemium. Freemium betekent dat je een model hebt met een gratis versie, die vaak beperkingen heeft, waardoor een betaalde versie (interessanter) wordt. Bij elke tool die ik hieronder bespreek, kun je meteen zien welk model ze gebruiken.

Stel je voor dat je een artikel wilt schrijven over het breien van sjaals. Echter, voordat je begint, wil je er zeker van zijn dat er een publiek voor is. De beste manier om daar achter te komen is door Google te ‘vragen' of er interesse is in het “sjaals breien”. Ik neem dit voorbeeld omdat ik deze website heb gemaakt: xxthreads.com, een website over breien, garen en borduren.

Voorbeelden trefwoorden vinden met Google Keyword Planner

Dat is waar een zoekwoordplanner van pas komt:

In het bovenstaande voorbeeld, Google Keyword Planner retourneerde een aantal suggesties met betrekking tot de term die we opzochten. Voor elke trefwoord suggestie, het vertelt ons hoeveel mensen zoeken voor het elke maand, evenals hoeveel concurrentie is er voor.

Het zal u misschien verbazen dat er heel wat concurrentie is als het gaat om trefwoorden die verband houden met het breien van sjaals. Als je kijkt naar alle suggesties die Google Keyword Planner biedt, zou een van je beste opties “het afwerken van een breisjaal” zijn:

Dat specifieke trefwoord heeft zowel een behoorlijk zoekvolume als een lage concurrentie. Met andere woorden, genoeg mensen zijn op zoek naar het dat het de moeite waard is om te richten, maar er is niet zo veel concurrentie dat uw inhoud zou gewoon verloren gaan in al het lawaai.

Zoekvolume en hoge of lage concurrentie

Op dit punt, laten we samenvatten hoe het gebruik van een zoekwoord planner ons hielp een sterke zoekwoord beslissing te maken:

  • We gaven het een idee, en het gaf een lange lijst van trefwoord suggesties.
  • Het hielp ons identificeren welke van die trefwoorden fatsoenlijk potentieel hadden.
  • Het vertelde ons hoe hevig de concurrentie zal zijn voor elk trefwoord.

Met behulp van een keyword planner kunt u content creatie methodisch benaderen. Met de juiste tool, kunt u komen met nieuwe ideeën, vet hun potentieel, en beslissen welke zoekwoorden u wilt eerst richten.

Zoals we eerder vermeldden, gebruikten we Google Keyword Planner in ons voorbeeld. Het is een gratis tool, en je krijgt toegang tot Google's gegevens, die onbetaalbaar is. Het is echter lang niet de enige zoekwoord planner die u kunt gebruiken. Er zijn meer tools.


Hoe krijg ik gratis toegang tot Google Keyword Planner (handleiding 2 stappen)

Om Google Keyword Planner te gebruiken, heeft u een Google account nodig. We gaan ervan uit dat u er al een heeft, dus laten we meteen beginnen.

Stap 1: Instellen van een Google Ads Account Login

Google Keyword Planner is een van de vele tools die je kunt vinden binnen Google's advertentie platform. Het idee is dat marketeers het kunnen gebruiken om te analyseren welke zoekwoorden ze moeten gebruiken voor hun projecten. Dat heeft deze tool er echter niet van weerhouden om ook een favoriet te worden voor SEO-liefhebbers. Om het te openen, ga naar Google Ads en klik op de Start nu knop:

Selecteer de optie om een nieuwe Google Ads account login in te stellen, en je komt dit scherm tegen:

Onderaan staat een kleine link Switch to expert mode, die alleen verschijnt als je deze pagina in zijn geheel bekijkt. Als u deze niet ziet, probeer dan de grootte van uw browser aan te passen tot hij verschijnt.

Door op die link te klikken, kunnen we een stap omzeilen, aangezien Google Ads je gewoonlijk dwingt om een campagne te maken voordat je toegang krijgt tot de volledige suite van tools. Zodra je op de link klikt, zal Google Ads je vragen wat voor soort campagne je wilt uitvoeren. Zoek naar de optie Een account zonder campagne maken en selecteer deze:

Voltooi nu de configuratie van je account door een factureringsland, tijdzone en valuta te selecteren:

Op dit punt is je account klaar, dus is het tijd om de keyword planner tool te bekijken.


Stap 2: Toegang tot Google Keyword Planner

Op dit punt heb je al toegang tot je Google Ads dashboard. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Als je boven in het scherm op Tools & Settings klikt, zie je een volledige lijst van alle functies waarmee je kunt spelen. Google Ads zit boordevol functionaliteit, dus je zult waarschijnlijk lezen over hoe het te gebruiken. Maar voor nu, ga je gang en klik op de Planning > Keyword Planner optie en je bent binnen:

Google Keyword Planner is niet zo moeilijk te gebruiken. Om te beginnen selecteert u de Ontdek nieuwe trefwoorden . Vervolgens kunt u zoveel trefwoorden invoeren als u wilt (gescheiden door komma's), en aangeven van welke locatie en taal u gegevens wilt zien:

Zodra u op Get Results klikt, bent u weer precies waar we aan het begin van dit artikel zijn begonnen. Nu kunt u zelf door lijsten met trefwoordsuggesties bladeren. Zoals we al eerder zeiden, zijn er twee belangrijke kolommen waar u op moet letten voor elk trefwoord. Dat zijn Gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten en Competitie:

De andere kolommen zijn alleen relevant als je van plan bent om betaalde te gebruiken, maar dat is een onderwerp voor een andere dag.

Tot slot, vergeet niet dat zoekvolume niet noodzakelijk betekent dat je die nummers krijgt als je je richt op de zoekwoorden in kwestie. Je moet nog steeds andere SEO praktijken in gedachten houden als je meer verkeer wilt krijgen, zelfs als je je richt op de juiste zoekwoorden.

Het enige wat deze resultaten je vertellen is dat het potentieel er is. Voor nu, ben je klaar om te beginnen met het zoeken naar zoekwoorden die je kunt gebruiken om je verkeer te laten groeien.

Conclusie Google keyword Planner

Er zijn een heleboel stappen voor een complete SEO strategie. Echter, het vinden van zoekwoorden met genoeg verkeer om ze de moeite waard te maken is een cruciaal onderdeel van het proces. Door de juiste trefwoorden te gebruiken, geeft u uw inhoud een veel betere kans om een breed publiek te bereiken.

De beste tool die u kunt gebruiken voor deze klus is Google Keyword Planner, en u kunt er gratis toegang toe krijgen in twee stappen:

  1. Stel een Google Ads account op zonder een advertentiecampagne te maken.
  2. Toegang tot Google Keyword Planner.

Meer Google marketing tools


Meer informatie over Google Keyword Planner zoekwoord trefwoord vindenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Google Keyword Planner zoekwoord trefwoord vinden bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven