Google Mijn Bedrijf hoger met WordPress website plugins

Logo cursus traing wordpress

Google Mijn Bedrijf hoger met WordPress website plugins

Google Mijn Bedrijf of Google My Business is nuttig voor uw bedrijf en WordPress website.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis product van Google voor ondernemers. Als u Google Mijn Bedrijf gaat gebruiken voor uw bedrijf zult u snel resultaten zien. Het is gratis ! Een snelle stijging van de omzet en dat gratis, wie wil dat nou niet? Dat is te mooi om waar te zijn. Niet dus! Lees dit boeiende artikel en grijp uw kans.

De dienst is speciaal ontworpen voor bedrijven. Via dit systeem kunnen zij gratis worden opgenomen in de voornamelijk lokale zoekresultaten. Maar ook Google profiteert duidelijk van dit systeem. Zij krijgen de allesbepalende gegevens op een gouden schaaltje aangeboden.

Updates toevoegen aan uw Google profiel

Naast de profielgegevens biedt google ook de mogelijkheid om updates toe te voegen aan uw bedrijfsprofielpagina. U kunt hier bijvoorbeeld nieuws plaatsen maar ook verwijzingen naar artikelen en blogposts op internet die u interessant vindt of die extra uitleg geven over uw vak. Als u uw website beheert via WordPress, dan is het heel eenvoudig om berichten over uw bedrijf te plaatsen. Dat gebeurt namelijk automatisch. jHierover hieronder meer.

Een tweede categorie van informatie, zijn de zogenaamde “insights” of inzichten in uw bedrijf. Deze geven u statistische gegevens over de volgende elementen :

views

het aantal keren dat uw bedrijf is getoond via zoekresultaten

post bereik

het aantal mensen dat een van uw posts of nieuwsberichten in de zoekresultaten heeft gezien

volgers

het aantal mensen dat uw google mybusiness pagina volgt

routebeschrijvingen aanvragen

het aantal mensen dat een routebeschrijving naar uw winkel heeft gevraagd

Als u ook gebruikt voor uw website, krijgt u hier ook een kort overzicht van de resultaten van de laatste weken.


Google My Business te integreren met WordPress

Het is niet verrassend dat het gemakkelijk is om sommige elementen van Google My Business in WordPress te integreren.

Post to Google Mybusiness WordPress plugin

Handig is de Post to Google Mybusiness WordPress plugin.

Wanneer potentiële klanten naar u zoeken, zullen ze niet alleen uw visitekaartje en uw recensies zien, maar ook een aantal berichten die uw expertise en kennis aangeven.

U kunt deze plugin gebruiken om Auto-post in te stellen, zodat uw nieuwe berichten ook automatisch op Google Mining verschijnen met uw en een sjabloon tekst. Je schrijft een korte samenvatting, voegt desgewenst een afbeelding toe en linkt dan eventueel naar een pagina met meer informatie of het volledige artikel.
Voordelen:

  • Deel al je berichten snel en gemakkelijk op Google Mijn Bedrijf
  • Je hoeft er niet over na te denken, het gebeurt automatisch
  • Maakt gebruik van de officiële Google Mijn Bedrijf API en is dus veilig.


 

Google My Business reviews in WordPress

Er zijn ook plugins die Google Reviews direct in je WordPress site via een shortcode: wordpress.org/plugins/widget-google-reviews/. Lees hieronder meer over reviews.


Tips voor Google Mijn Bedrijf

Hou gegevens up to date

Een gouden regel: houd uw gegevens up to date, zodat u niet negatief wordt gerangschikt vanwege “onjuiste” of verouderde informatie. Verschillende bronnen melden dat het beter is om “weinig informatie” online te hebben dan verkeerde info.

Zorg er ook voor dat u geregistreerd bent bij Google. Zij sturen u een ansichtkaart met een code die u vervolgens moet invoeren op uw lokale Google+ pagina. Daarna ben je een erkend bedrijf met een effectieve lokale vestiging.

Promoot de reviews

Promoot de “reviews” of beoordelingen van de dienst of het product. Google gaat ervan uit dat de beste lokale bedrijven reviews krijgen van hun klanten. Dus bedrijven met productbeoordelingen zullen hoger ranken in de lokale zoekresultaten. Recensies op Google geven waardevolle informatie over uw bedrijf aan zowel u als uw klanten. Bedrijfsreviews verschijnen naast uw vermelding in Google Maps and Google Search en kunnen uw bedrijf helpen zich te onderscheiden op Google.

Google Place ID voor Google Bedrijf

U kunt beoordelingen van klanten aanvragen via een korte URL die specifiek is voor uw bedrijf. Hoe maak je die url aan ?

Zo is de place_id van CursusWP: ChIJe3tu-9QJxkcRTYsBAOe2UHI.
De volledige url van ons is dan:
https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJe3tu-9QJxkcRTYsBAOe2UHI

CursusWP op Google Bedrijf:
https://cursuswp.business.site

Google Mijn Bedrijf Berichten

Het is mogelijk om een bericht te plaatsen op uw Google Mijn Bedrijf. Deze post geeft u de mogelijkheid om actuele aankondigingen, promoties, evenementen en andere content onder de aandacht te brengen. Het is een verrijking van uw Google Mijn Bedrijf pagina en de perfecte manier om uw (potentiële) klanten snel en gemakkelijk van informatie te voorzien.

Acties promoten

Gebruik Google Mijn Bedrijf om promoties te lanceren: eindejaarskortingen, een speciale voor Valentijnsdag. We hebben het hier over gratis promoties en niet over het betalen via een cpc-programma zoals adwords. Plaats gewoon een aanbieding en kijk wie er reageert. Wees eerlijk met uw informatie. De Google goden zullen je negatief rangschikken als ze vinden dat je de informatie niet helemaal correct presenteert.

Google Mijn Bedrijf en seo

Dus gebruik google Google Mijn Bedrijf om :

  • je bedrijfsgegevens opzoekbaar te maken op het internet
  • te communiceren met je klanten
  • de ranking van je eigen zoekwoorden te verbeteren
  • en extra domeinauthoriteit aan je website te geven

Een Google Mijn Bedrijf-account aanmaken

Google Mijn Bedrijf aanmaken door je zo:

Stap 1: Aanmelden

Meld u aan met het Google-account dat u aan uw bedrijf wilt koppelen. Als u alleen een privéaccount bij Google heeft, maakt u een nieuw account speciaal voor uw bedrijf.

Stap 2: Google.com/zakelijk

Ga naar Google.com/zakelijk en klik rechtsboven op “Aan de slag”.

Stap 3: Bedrijfsnaam

Voer uw bedrijfsnaam in
Voer het adres van uw bedrijf in

Stap 5: Kies uw methode

Kijk goed naar de mogelijkheden. Het is niet de bedoeling dat klanten uw bedrijf bezoeken. Ook als uw kantoor aan huis is, kunt u uw adres privé houden. Ook dan werkt u altijd bij de klant. In alle andere gevallen kunt u het adres van uw bedrijf rustig bekendmaken.

Stap 6: Kies uw branche of sector

Let op: dit is belangrijk voor google. Hiermee bepaalt u in feite welk publiek uw bedrijf te zien krijgt.

Stap 7: telefoonnummer

Voeg een telefoonnummer van uw bedrijf en een website link toe.

Stap 8: Verifieer uw bedrijf

.Kies een methode om uw bedrijf te verifiëren bij Google. Als u dit nog niet kunt doen kunt u deze stap overslaan voor later. Google heeft verschillende manieren om dit te doen, maar verificatie via e-mail zal voor veel mensen het handigst zijn. Kies “verifieer met e-mail” die automatisch een e-mail van Google naar uw Google e-mailadres stuurt. Open de ontvangen e-mail van “Google Mijn Bedrijf”. Klik vervolgens op de “verificatie knop” en klaar!


Meer weten over Google Mijn Bedrijf hoger met WordPress website pluginsof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Google Mijn Bedrijf hoger met WordPress website plugins bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven