Google Optimize A/B-test conversie marketing tool

Met Google Optimize A/B-testen kun je conversies te optimaliseren voor je WordPress website.

Google Optimize A/B-test conversie tool van Google

Google Optimize is een cool hulpmiddel van Google! Het is nu geïntegreerd met Google Analytics en is zeer eenvoudig te gebruiken en zeer krachtig. Het beste deel is dat het volledig gratis is voor maximaal 5 gelijktijdige tests. Dat is waarschijnlijk genoeg voor de meesten van jullie. De premium versie is beschikbaar in Optimize 360. Bekijk de verschillen tussen Google Optimize en Optimize 360.

https://support.google.com/optimize/answer/7084762?hl=en

Voordelen Google Optimize voor WordPress websites

De grote voordelen van Google Optimize zijn de eenvoudige set-up, de naadloze integratie met Google Analytics en de gebruiksvriendelijke interface. Als je wilt testen, heb je natuurlijk gegevens nodig. Dankzij de integratie met de webanalysetool Google Analytics, kunt u de prestaties van de variant op de voet volgen met de vertrouwelijke statistieken. Zo kunt u de verschillende varianten beoordelen op basis van conversies en de waarde van deze conversies. Het opzetten van Google Optimize is ook heel eenvoudig dankzij Google Tag Manager (GTM). Wie vertrouwd is met GTM zal ook snel zijn weg vinden in Google Optimize. Voeg daar een beetje front-end kennis aan toe en je bent snel klaar met je eerste A/B test.

Voordelen Google Optimize op een rij

  • Integratie met Google Analytics
  • Eenvoudige gebruikersinterface (UI)
  • Uitgebreide gratis versie

Google Optimize A/B-testen met WordPress

Google Optimize heeft geen WordPress plugin, maar het enige wat je hoeft te doen is een stukje code in de header van je website te plaatsen. Een goed praktisch voorbeeld van waar we dit voor gebruiken is onze eigen WordPress sidebar widget. Verander de tekst, verbind de knop met verschillende UTM parameters en een gebeurtenis, en start vervolgens de A/B test in Google Optimize. We kunnen dan bijhouden welke sidebar widget meer converteert en meer klikken krijgt. Het mooiste van alles is dat het automatisch koppelt met Google Analytics, zodat je het direct kunt koppelen aan je doelen.

Meer over A/B-testen en WordPress websites

Beste AB-testtools voor wordpress conversie en optimalisatie